Skocz do zawartości

[kaseta] 9 rzędowa do 8 rzędowej przerzutki tylnej Alivio

gad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Jak przełożysz koło z kasetą 9rzędów to łańcuch też musi być na 9. Alivio czytałem że obsłuży 9 rzędów, ale z doświadczenia nie powiem.

Ed. A jak z manetkami w rowerze żony? Bo jak są na 8 to lipa. Dziać jakoś będą, ale nie dobrze.

Napisano

Jak przełożysz koło z kasetą 9rzędów to łańcuch też musi być na 9. Alivio czytałem że obsłuży 9 rzędów, ale z doświadczenia nie powiem.

Ed. A jak z manetkami w rowerze żony? Bo jak są na 8 to lipa. Dziać jakoś będą, ale nie dobrze.

Manetki sa 8 rzędowe

• Mod Team
Napisano

Tak by było gdyby kaseta 9ka była szersza od 8ki. Tymczasem 8ka i 9ka są tej samej szerokości, a manetki na 9 przesuwają wózek o mniejszą odległość niż manetki na 8.

Nie porównuj łańcuchów 67, 8 jest szersza od 9ki i nie będzie współpracować z kasetą 9.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Przełożyłem kasetę HG30 8 rzędową (jeszcze w dobrym stanie)z roweru żony na moje stare koło z piastą shimano deore FH-M510. Łańcuch jeszcze 2 sezony wytrzyma na pewno. Teraz będzie miała solidne tylne koło na parę lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...