Skocz do zawartości

[Opony] Maxxis WetScream

Oski34

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Oponę zakupiłem nie dawno, chciałbym podzielić się z wami pierwszymi wrażeniami. Często będę porównywał ją do Author-a mobster - mojej poprzedniej opony.

zdjcie0032t.jpg

MAXXIS WetScream 26 x 2.20, mieszanka 70a

Na początek kilka informacji na "sucho" . Opona wygląda bardzo agresywnie, jest dość wysoka ( co widać na zdjęciu - z przodu author mobster ).

zdjcie0004l.jpg

Asfalt

Wiem wiem, opona nie jest do tego przeznaczona, ale jakoś trzeba do lasu dojechać :icon_mrgreen: Co mnie zdziwiło, oponka jest cichsza od mobster-a, a mobster to opona do MTB... No nic, tylko się cieszyć. Opory toczenia odczuwalnie wysokie, ale nie ma tragedii.

Piach

W wilgotnym piasku opona radzi sobie świetnie, jednak suchy, sypki piasek nie jest jej najmocniejszą stroną - dzięki agresywnemu bieżnikowi bardzo szybko się wkopuje.

Mokre kamienie

Jadąc w górę po mokrych kamieniach w strumieniu oponki z lekko obniżonym ciśnieniem świetnie trzymają - nie zdarzył mi się praktycznie żaden uślizg, podczas gdy na mobster-ach była walka. Tutaj opona zasługuje na 5 :icon_mrgreen:

Błoto

No i zaczyna się to, co tygryski lubią najbardziej :) Od razu widać, ze opona została stworzona do tych warunków. Świetnie się oczyszcza i zapewnia maksymalną trakcję. Sam się dziwię, gdzie jestem w stanie przejechać bez zrywania przyczepności. Tak samo dobrze opona radzi sobie z mułem rzecznym. To jest niewątpliwie najlepsza strona opony.

Podsumowując najlepsza opona jaką miałem. Polecam wszystkim. Do testu dorzucę jeszcze relacje z wypadu w ostrzejsze bagno, gdzie mobster-y klękały już na wjeździe. Będzie ostro, ale najpierw muszę kupić nową dętkę, bo obecna nie wytrzymała mojego "testowania".

Pozdrawiam

• 1 rok później...

też mam zamiar kupić dokładnie tą oponę bo mi sie strasznie spodobała. Po twojm opisie jestem bardziej zajnteresowany i chyba w najbliższym tygodniu ją zamówię. dzięki za informacje ,dawaj więcej testów swojch nowych części::)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...