Oski34 Napisano 14 Maja 2011 Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Witam ! Oponę zakupiłem nie dawno, chciałbym podzielić się z wami pierwszymi wrażeniami. Często będę porównywał ją do Author-a mobster - mojej poprzedniej opony. MAXXIS WetScream 26 x 2.20, mieszanka 70a Na początek kilka informacji na "sucho" . Opona wygląda bardzo agresywnie, jest dość wysoka ( co widać na zdjęciu - z przodu author mobster ). Asfalt Wiem wiem, opona nie jest do tego przeznaczona, ale jakoś trzeba do lasu dojechać Co mnie zdziwiło, oponka jest cichsza od mobster-a, a mobster to opona do MTB... No nic, tylko się cieszyć. Opory toczenia odczuwalnie wysokie, ale nie ma tragedii. Piach W wilgotnym piasku opona radzi sobie świetnie, jednak suchy, sypki piasek nie jest jej najmocniejszą stroną - dzięki agresywnemu bieżnikowi bardzo szybko się wkopuje. Mokre kamienie Jadąc w górę po mokrych kamieniach w strumieniu oponki z lekko obniżonym ciśnieniem świetnie trzymają - nie zdarzył mi się praktycznie żaden uślizg, podczas gdy na mobster-ach była walka. Tutaj opona zasługuje na 5 Błoto No i zaczyna się to, co tygryski lubią najbardziej Od razu widać, ze opona została stworzona do tych warunków. Świetnie się oczyszcza i zapewnia maksymalną trakcję. Sam się dziwię, gdzie jestem w stanie przejechać bez zrywania przyczepności. Tak samo dobrze opona radzi sobie z mułem rzecznym. To jest niewątpliwie najlepsza strona opony. Podsumowując najlepsza opona jaką miałem. Polecam wszystkim. Do testu dorzucę jeszcze relacje z wypadu w ostrzejsze bagno, gdzie mobster-y klękały już na wjeździe. Będzie ostro, ale najpierw muszę kupić nową dętkę, bo obecna nie wytrzymała mojego "testowania". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUTY123 Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 też mam zamiar kupić dokładnie tą oponę bo mi sie strasznie spodobała. Po twojm opisie jestem bardziej zajnteresowany i chyba w najbliższym tygodniu ją zamówię. dzięki za informacje ,dawaj więcej testów swojch nowych części: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi