piotrekkk85 Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam planuje w okresie początek lipca wstępnie 8 lipca wyruszyć na Czarnogórę. Planuję przedostać się autokarem z Polski do Chorwackiego Splitu niestety bezpośredniego połączenia na Czarnogórę nie znalazłem. Koszty przejazdu autokarem ok 300+50 rower. Ze Splitu podążam już w kierunku Czarnogóry, tam mam zamiar zwiedzić południową jak i północną górzystą cześć tego kraju, najbardziej atrakcyjne zakątki, orientacyjnie 800-1000km.Tempo turystyczne z racje klimatu tam panującego, noclegi w namiocie (również na dziko) oraz w tanich pensjonatach, kwaterach. Długość pobytu w samej Czarnogórze bliżej nie określony :)ok 10-14 dni. Na drogę powrotną mam na razie dwa rozwiązania, wracać z Chorwacji autokarem lub jeżeli forma i siły pozwolą smigać przez Chorwację, Węgry, Słowację aż do Polski oczywiście na rowerze Jeżeli byłby ktoś chętny na taką wyprawę to jestem chętny na propozycje, w chwili obecnej jadę sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekkk85 Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Wstępnie została zrobiona trasa wyprawy, ponad 2200km maksymalny czas jakim będę dysponował to 30 dni, zaczynam od Splitu do którego dostaje się z Polski autokarem (350zl bilet).Mapa trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czita Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 witam fajny pomysł, a myslałeś nad tym żeby dojechać tam na rowerze a z powrotem sie wrócić autokarem z chorwacji. jesli nie znalazłeś kompana na tą wyprawe to napisz do mnie marcin_czita@poczta.onet.pl pomysł jest całkiem dobry, ja myślałem nad wyprawą do paryża ale samemu to tak.... zawsze lepiej jest we dwuch czy trzech, jak co to pisz pozdrawiam marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Fajna trasa się szykuje. Byłem w Chorwacji, a dokładniej w Makarska początkiem marca. Rowerem zwiedziłem wybrzeże od Splitu do miejscowości Komin. Na Svetim Jurku też byłem, fajny podjazd:) Będę tam znowu jeździł za tydzień na tydzień. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.