Skocz do zawartości

[Rower] Street - ile kasy, jaka rama do wzrostu, wiek i kilka innych pytań ;)

TrzecieKolo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Wam,

nie wiem czy to odpowiednie forum, bo zbyt dużo tu na temat streetu nie znalazłem, ale i tak się zapytam ;) Miałem zmieniać swój pierwszy rower na coś z trochę wyższej półki MTB XC, ale coraz bardziej mnie ciągnie do takiego okrojonego MTB na street.

Nurtuje mnie parę wątpliwości ;)

1. Mam 184 cm i 80kg wagi, i raczej szczupły jestem, nie mam już z czego schudnąć za bardzo... Czy to nie za dużo na takie zabawy? Mieszkam w wawie i głównie mnie interesuje wskakiwanie na murki, zeskoki ze schodków, i z czasem jakieś triki do tego. Żadnych salt się podejmować nie zamierzam ;) Podoba mi się coś takiego - Ride Your Way - film na vimeo - od minuty 9 do 16 mniej więcej. Ogólnie cały film jest niesamowity, ale już mam te 30 lat ;) i chyba jestem za stary na próbowanie takich salt itp. Jak byłem małolatem to dużo na desce jeździłem, ciągle poobijane piszczele i pozdzierana skóra hehe, dobra, ale wracając do tematu...

2. Jaka rama do takiego wzrostu? Ja widzę, że wszyscy mają takie "miniaturki" mtb. Na normalnym rowerze jeżdzę na 21' ale tu to chyba za dużo by było? Zresztą zupełnie inna geometria ramy.

3. Z tego co widzę, to nie ma w tych rowerach przerzutek?

4. Hamulec, tylko tył, albo w ogóle? Nie wyobrażam sobie jazdy bez hamulców trochę ;)

5. Ile w sumie muszę mieć kasy na tego typu rower? Nie jakiś najtańszy, tak żebym już czuł się pewnie, że nic się pode mną nie złamie po tygodniu, ale też nie jakieś najdroższe modele. No i czy są jakieś gotowce, czy składać samemu trzeba?

Na razie to tyle ;)

Pozdrawiam,

Krzysiek

Napisano

Filmik który podałeś pokazuje kilka styli jazdy może pokażesz jeden filmik gdzie robią tylko to co chcesz Ty robić.

Napisano

1. To nie za duzo ;) sam mam podobme gabaryty i tez jezdze na sztywniaku.

2. Tak, 21" to za duzo, jezeli to ma być tylko street to oscylowałbym w granicach 14-15", ewentualnie L'ke.

3. Tak nie ma, jest single speed, wybierasz sobie odpowiednie koronki dla siebie.

4. Wiekszosc osob ma tylko tył z wiadomych przyczyn, nie potrzeba jakis mocnych hamulcow i przod troche by przyszkadzał.

5. Radze sie rozejrzeć po allegro, jest sporo ciekawych ofert, mysle ze za jakies mniej wiecej 2000zl bedziesz mial pewny i dobry sprzecior ;)

W tym forum znajdziesz wiele ciekawych info odnosnie streetu klik

Napisano

@Lollex

dzięki za odpowiedzi, właśnie tam już uzyskałem większość odpowiedzi ;)

@Sonix

tak, ale napisałem że od 9 minuty do 16 mniej więcej, to jest to co chce robić ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...