zabol1994 Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam Dziś założyłem nowe hamulce Avid Elixir 3 i nie wiem dlaczego są słabe, tył jest nawet spoko, koło się zatrzymuje ale przód jest słaby i nie ma mowy żeby koło stanęło w miejscu. Są to moje pierwsze hydrauliczne hamulce i nie wiem co może być grane, niby miały być gotowe do użycia. Ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzypchu1993 Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Klocki muszą się dotrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Pewnie muszą się dotrzeć, a może tarcza była tłusta, nie pobrudziłeś jej czymś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabol1994 Napisano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 nówka nieśmigana, niczym nie dotykana:D czyli powinny się poprawić tylko dziwi mnie że klamka ma taki skok, bo ją prawie do kierownicy dociagnąć można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 W takim razie dodatkowo masz hamulce zapowietrzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 14 Maja 2011 Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Witam. Wiec tak z Twoich postów wynika, że jesteś początkującym jeśli chodzi o hamulce hydrauliczne i nie wiesz co i jak. Zacznijmy od tego czy hamulce masz nowe? Pisałeś że tak więc klocki muszą się dotrzeć aby osiągnęły hamulce swoją siłę. Potrafisz klamką docisnąć prawie że do kierownicy czyli masz je zapowietrzone. Aby je odpowietrzyć musisz mieć odpowiedni zestaw do odpowietrzania hamulców hydraulicznych można kupić gotowy lub zrobić sobie samemu musisz mieć odpowiedni płyn dedykowany do Twoich hampli. Jeśli się na tym nie znasz to oddaj rower do serwisu tam Ci wszystko zrobią koszt 30-40zł. od hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabol1994 Napisano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 yhy, no na razie nie bardzo wiem a nie chce zepsuć nowych hamulców:D chyba dam w serwis:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 14 Maja 2011 Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 I to będzie najrozsądniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabol1994 Napisano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Tak więc zrobię, dzięki wielkie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam0148 Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ja nie będę zakładał nowego tematu tylko podepnę się pod ten.Mam podobny problem ze słabymi hamulcami tyle tylko że ja w zeszłym roku dałem sobie założyć tarczówki firmy MIRANDA i po trzech regulacjach hamują gorzej jak V-brake (na upartego to nawet przez kierownice nie przelecę). Miał ktoś z was kiedyś do czynienia z tymi hamulcami. Mało tego przednia tarcza notorycznie dostaje luzów. Zastanawiam się czy nie wrócić do V albo kupić jakieś avidy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Nie znam firmy ani jej produktów, ale to chyba dobrze, że kiedy ich używasz to nie przelatujesz przy kierownicę A tak na poważnie być może, że po produkatch tej firmy nie można się więcej spodziewać?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam0148 Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Wiesz bardzo możliwe ale to też może przez to że nie mam porównania z innymi hamulcami tego typu, natomiast na V-kach przy takim hamowaniu jak tych pseudo hydraulikach lecę przez kierownice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 18 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Nie znam firmy ani jej produktów, ale to chyba dobrze, że kiedy ich używasz to nie przelatujesz przy kierownicę A tak na poważnie być może, że po produkatch tej firmy nie można się więcej spodziewać?!? Właśnie dlatego, że się nie znasz to nie zabieraj głosu w dyskusji, bo wprowadzasz kolegę w błąd. Hamulce Avid'a spokojnie zatrzymują koło. Mam Juicy 7 i Elixir CR. W obu przypadkach hamują bdb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Mam Juicy 7 i Elixir CR. W obu przypadkach hamują bdb. Bo to są bardzo dobre hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Właśnie dlatego, że się nie znasz to nie zabieraj głosu w dyskusji, bo wprowadzasz kolegę w błąd. Hamulce Avid'a spokojnie zatrzymują koło. Mam Juicy 7 i Elixir CR. W obu przypadkach hamują bdb. Przecież chłopak nie ma Avidów tylko Mirandy. Czytaj ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabol1994 Napisano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Widzę że się tu dwa problemy rozwiązują Miałem w sobotę jechać z tymi elixirami więc jeszcze coś jeździłem i o dziwo się nawet rozhulały, tylko klamka od przedniego hamulca strasznie "daleko" łapie, czy to jednak jest zapowietrzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Właśnie dlatego, że się nie znasz to nie zabieraj głosu w dyskusji, bo wprowadzasz kolegę w błąd. Hamulce Avid'a spokojnie zatrzymują koło. Mam Juicy 7 i Elixir CR. W obu przypadkach hamują bdb. Kolego - wyluzuj - czasami warto się dokładnie zapoznać z poszczególnymi głosami w dyskusji zanim zacznie się innych karcić. Moja odp. dot. hamulców MIRANDA o których przy okazji wspomniał Adam0148 a nie tytułowych Avidów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.