Acer Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Wyregulowałem jeden klocek bo był krzywo i za nisko plus trochę go nożem wyrównałem bo był nierówno starty. Tylko teraz przy wolnym prowadzeniu roweru ten klocek ociera o obręcz i wydaje odgłosy typu "hamowanie w deszcz". Przesuwałem go we wszystkie możliwe strony i dalej nic. Jak ktoś miał taki problem to niech napisze jak go rozwiązał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acer Napisano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Ano faktycznie kompletnie mi z głowy tamten temat wypadł. Dzięki za przypomnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Przy V-kach na dole w okolicy pivotów masz zawsze taką malutką śrubkę, służy ona do regulacji naprężenia sprężyny na danym ramieniu hamulca, dzięki temu możesz ustawić 'odchylenie' hamulców w lewo/prawo, do tego możesz nieco dokręcić śrubę przy klamce - zmniejszy Ci naprężenie linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acer Napisano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Ale przecież można porównać czy obie śruby są tak samo głęboko wkręcone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acer Napisano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Raczej odchylenie hamulców lewo/prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Jaką podkładką, gdzie Ty chcesz dać podkładkę, jeśli oba klocki są zbyt blisko to poluzuj linkę, możesz ją odkręcić przy hamplu i tak poluzować, lub wkręcić śrubę przy klamce - na jedno wyjdzie. Te śrubki służą do regulacji, kiedy jeden klocek jest dalej od obręczy niż drugi. EDIT: Między obęcz a klocek? Ale jak to? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acer Napisano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Spróbuje odkręćić trochę tą śrubkę w tym ramieniu gdzie jest ocierający klocek i się wtedy zobaczy. Edit: W tym temacie pisze o tym http://www.forumrowerowe.org/topic/89805-hamulec-hamulec-piszczy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acer Napisano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 W tym samym momencie posta wysłaliśmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acer Napisano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 No wkońcu mi się udało. Trzeba było tymi śrubkami się pobawić i dotrzeć klocek papierem ściernym bo był nierówno starty. Dzięki wam za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.