Skocz do zawartości

[Chojnice] sklep z butami spd

fantomasz69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!Przymierzam się do mojego pierwszego zestawu spd,czyli pedały i buty.Z zakupem pedałów nie będzie problemu,bo zamówię coś z "netu",tylko muszę coś wybrać z szerokiej oferty,natomiast buty wolałbym przymierzyć a nie kupować w ciemno,stąd bierze się moje pytanie czy w Chojnicach gdzieś kupię buty spd,jeśli tak to jaka jest oferta cenowo-towarowa(jakie marki).Interesują mnie buty w cenie mniej-więcej 300zł, a może jeszcze gdzieś kupię pedały spd tak w cenie 150-180zł najlepiej takie które by umożliwiały jazdę również w zwykłych butach, bo w Czersku to nie ma szans,nawet łańcucha na 9-cio rzędową kasetę nie dostanę po prostu bieda z nędzą.

Napisano

Nie chcę się autorytatywnie wypowiadać, ale mam wątpliwości, czy w Chojnicach jest "rynek" na takie produkty. Nie kojarzę sklepu rowerowego z dużym wyborem podzespołów, a co dopiero tak "specjalizowanymi" produktami jak buty SPD. Jeśli nie chcesz zamawiać via internet, to chyba najlepiej wygospodarować jeden dzionek i pobuszować po 3M. Nie jest to daleko, dojazd niezły, wybór sklepów spory...

Napisano

SPD-y w tej cenie to shimanowskie 540 ..mam takie i nie widzę w nich wad ..no może ze w dużym błocie daja sie zapchać.. Możesz zamawiać takie w ciemno .. do jeżdzenia w zwykłych butach sa nakładki plastikowe do dokupienia - ale nie będziesz ich potrzebował ..wierz na słowo :-)

Spd-y to najlepsze co można dokupić do roweru

Ale buty .. wycieczka do trójmiasta i przymiarka wielu różnych - nie ma innej opcji

Pzdr

Napisano

Myślałem że może u Libery dostanę,mają szeroki wybór butów do praktycznie wszystkich sportów,a na rower nie,szlag by trafił jazda rowerem to dla nich nie sport?Mamy takie piękne tereny do jazdy na rowerze a mało myśli się o rowerzystach.Pozostaje opcja 3M(ale "wybębnić"urlop od szefa?,roboty po pachy!) lub zobaczę może zamówię przez internet z opcją zamiany rozmiaru lub modelu,a jeśli chodzi o pedały czy ktoś się orientuje czy na Shimano PD-M545 da się jeździć bez nakładek w zwykłych butach(do sklepu po bułki).Pozd.

Napisano

Najwyraźniej zainteresowanie jest na tyle małe (klienci nie pytają?), że nie opłaca się wprowadzać do oferty. Nie ma się co oszukiwać: zatrzasków używają nieliczni pasjonaci. Na palcach jednej ręki mogę policzyć cyklistów z naszych okolic (pomijając tych, którzy sa na tym forum obecni), używających SPD. System jest drogi i upierdliwy, bo wymaga dedykowanych butów. Ma sens głównie w terenie i długich przelotach szosowych. Sklep musiałby mieć na stanie nie tylko duży wybór modeli, ale także rozmiarówki, w przeciwnym razie towar będzie zalegał...

Co do zakupu przez sieć nie jest tak źle. Przepisy są obecnie korzystne dla klienta, bo pozwalają zwracać towar bez podania przyczyny. W tej sytuacji nie powinno być problemu z wymianą z powodu złej rozmiarówki czy niepodchodzącego modelu. Oczywiście na niekorzyść działają koszty przesyłki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...