fantomasz69 Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 Witam!Przymierzam się do mojego pierwszego zestawu spd,czyli pedały i buty.Z zakupem pedałów nie będzie problemu,bo zamówię coś z "netu",tylko muszę coś wybrać z szerokiej oferty,natomiast buty wolałbym przymierzyć a nie kupować w ciemno,stąd bierze się moje pytanie czy w Chojnicach gdzieś kupię buty spd,jeśli tak to jaka jest oferta cenowo-towarowa(jakie marki).Interesują mnie buty w cenie mniej-więcej 300zł, a może jeszcze gdzieś kupię pedały spd tak w cenie 150-180zł najlepiej takie które by umożliwiały jazdę również w zwykłych butach, bo w Czersku to nie ma szans,nawet łańcucha na 9-cio rzędową kasetę nie dostanę po prostu bieda z nędzą.
Sandacz Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Nie chcę się autorytatywnie wypowiadać, ale mam wątpliwości, czy w Chojnicach jest "rynek" na takie produkty. Nie kojarzę sklepu rowerowego z dużym wyborem podzespołów, a co dopiero tak "specjalizowanymi" produktami jak buty SPD. Jeśli nie chcesz zamawiać via internet, to chyba najlepiej wygospodarować jeden dzionek i pobuszować po 3M. Nie jest to daleko, dojazd niezły, wybór sklepów spory...
marcinpiotrzkowski Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 SPD-y w tej cenie to shimanowskie 540 ..mam takie i nie widzę w nich wad ..no może ze w dużym błocie daja sie zapchać.. Możesz zamawiać takie w ciemno .. do jeżdzenia w zwykłych butach sa nakładki plastikowe do dokupienia - ale nie będziesz ich potrzebował ..wierz na słowo :-) Spd-y to najlepsze co można dokupić do roweru Ale buty .. wycieczka do trójmiasta i przymiarka wielu różnych - nie ma innej opcji Pzdr
MMMAAACCC7 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 w Chojnicach spd`y tylko w Lidlu dostaniesz, poza tym brak
fantomasz69 Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 Myślałem że może u Libery dostanę,mają szeroki wybór butów do praktycznie wszystkich sportów,a na rower nie,szlag by trafił jazda rowerem to dla nich nie sport?Mamy takie piękne tereny do jazdy na rowerze a mało myśli się o rowerzystach.Pozostaje opcja 3M(ale "wybębnić"urlop od szefa?,roboty po pachy!) lub zobaczę może zamówię przez internet z opcją zamiany rozmiaru lub modelu,a jeśli chodzi o pedały czy ktoś się orientuje czy na Shimano PD-M545 da się jeździć bez nakładek w zwykłych butach(do sklepu po bułki).Pozd.
Sandacz Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Najwyraźniej zainteresowanie jest na tyle małe (klienci nie pytają?), że nie opłaca się wprowadzać do oferty. Nie ma się co oszukiwać: zatrzasków używają nieliczni pasjonaci. Na palcach jednej ręki mogę policzyć cyklistów z naszych okolic (pomijając tych, którzy sa na tym forum obecni), używających SPD. System jest drogi i upierdliwy, bo wymaga dedykowanych butów. Ma sens głównie w terenie i długich przelotach szosowych. Sklep musiałby mieć na stanie nie tylko duży wybór modeli, ale także rozmiarówki, w przeciwnym razie towar będzie zalegał... Co do zakupu przez sieć nie jest tak źle. Przepisy są obecnie korzystne dla klienta, bo pozwalają zwracać towar bez podania przyczyny. W tej sytuacji nie powinno być problemu z wymianą z powodu złej rozmiarówki czy niepodchodzącego modelu. Oczywiście na niekorzyść działają koszty przesyłki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.