Skocz do zawartości

[Rower] który wybrać do 2500 XC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zamierzam kupić rower w cenie do 2500.

wzrost 178, 72kg, noga 80cm.

Rower będzie użytkowany raczej spokojnie do wypadów z narzeczoną, ale jak mnie wkurzy to chciałbym się tez mieć na czym wyżyć... :)

Upatrzyłem sobie kilka modeli lecz do kazdego mam wątpliwości:

Author context 20108

Zdaje się być the best tylko że dostępny jedynie rozmiar ramy 20'' a mi według wszelkich kalkulatorów wychodzi 18''...

Author traction disc 2010

tutaj mam obawy co do jakości amorka i hampli no i został niestety tylko nieciekawy estetycznie biały 17,5 oraz 20''

merida TFS 300V

w jeździe spoko w dodatku mierzyłem rame 20 której sie obawiałem ze będzie za duża lecz wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy. Osprzet za to wydaje mi sie nie ciekawy.

kross a6 2010

Nie wpadł bym na tą markę gdyby nie to forum :thumbsup: Na rowerek patrze z coraz większym entuzjazmem i nie wiem czy nie padnie wybór na niego bądź nowszego

kross a6 2011

tylko że nie bardzo wiem co w tym nowszym jest lepszego

no i pytanie czy nie wziaść z hamplami tarczowymi które nie napawaja mnie optymizmem ale może jednak warto kross a6 disc 2011

Jeśli padnie na Krossa to jaki rozmiar ramy zalecacie?

Napisano

Moim zdaniem fajny jest kross a6 level z 2010, z 2011 jest SLABSZY, wiec nie bierz go. Dobry amor, przerzutki i ogolony osprzet sa warte tej kwoty, rower popularnosc zyskal wlasnie dzieki b. dobremu stosunkowi jakosc/ cena. Sam nad nim sie zastanawialem, gdy przymierzalem sie nad kupnem mtb.

Tutaj masz taniej:

http://rowery.shop.pl/view/190/

lub:(bez tarczowek, i z deore z przodu)

http://www.mudserwis.com/rower-kross-level-a6-vbrake-2010-p-426.html

Napisano

dzięki za linki!

Jutro się przymierzę do podobnej ramy 18' i jak bedzie ok to zapewne zakupię przez net model z 2010.

Na + załuguje również fakt że wesprę rodzimy produkt :icon_wink:

ehh szkoda że nie robimy samochodów o podobnej jakości i cenie :icon_confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...