Skocz do zawartości

[suport] strzelanie w nowym suporcie

ahmedsaid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dzisiaj wymieniłem suport, bo w poprzedni był kompletnie zjechany.

Po wymianie słychac cykliczne strzykanie, co może byc przyczyną?

Czy ktoś może podac, na co zwrócic uwagę i jak dokładnie skręcic suport i korbę?

Suport jest firmy future, na kwadrat.

Napisano

Korby do osi na kwadrat trzeba bardzo mocno dokręcać,aby porządnie nasunęły się na oś,gdyż to starego typu łaczenie nie grzeszy sztywnością.Ponad to sprawdż czy mocno do końca dokręciłeś w mufę ramy sam wkład suportu i kontrę z drugiej strony.Jest też kwestia taka ,że nie wszystkie osie i korby na kwadrat różnych firm,idealnie do końca pasują do siebie,tzn.korba może nie wsunąć się do końca albo wystarczajaco dużo na oś.

Sprawdż dokręcenie pedałów,te trzeba naprawdę mocno dokręcić,może same pedały są już zdezelowane lub poluzowane na łożyskach.Śrubki do tarcz na korbie też mogą być poluzowane.

Napisano

Szczerze mówiąc to nie skręciłem tego bardzo mocno. Po mocnym wkręceniu lewej strony można wyczuc zwiększony opór.

Tak ma byc? Mam go wkręcic na chama?

Napisano

Pozwolę sobie skorzystać z tematu.

Mój suport jest prawie nowy (poniżej 1000km)i strzela, nazwał bym to tykaniem. Dokręciłem sam suport, zębatki, pedały i nadal tyka. Jest to wkład Sram Powerspline, czy możliwe że załatwiłem już łożyska? Dodam że ważę 100kg i nie oszczędzam sprzętu.

Napisano

często strzykają gwinty w mufie suportu, proponuję wykręcić je i przesmarować gwinty, można też posmarować połączenie ośki z ramionami i gwinty pedałów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...