karniak Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 5 lat temu, w Niemczech kupiłem licznik bezprzewodowy firmy Huger. Kosztował 5 euro. Do dzisiaj się dziwię dlaczego tylko tyle kosztował. Jeździłem z nim ~3 lata później bateria się wyczerpała. Dopiero po 2 latach przypomniałem sobie o nim. Kupiłem nową baterię 12v + płaska 3v. Po włączeniu licznika mam wszystko "wyzerowane", ale nigdzie nie znalazłem gdzie i jaką wartość wpisać do licznika. Nic mi nie wyskoczyło abym coś takiego wpisał. Nie pamiętam jak to było 5 lat temu. Czy w ogóle coś takiego wpisywałem. Instrukcji nie mam.
Sonix Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Oj chyba jedynie zostaje Ci pokombinować z przyciskami przytrzymaj dłużej jakiś przycisk i zobaczysz czy coś się dzieje. W ten sposób ustawia się chyba wszystkie liczniki.
karniak Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 Próbowałem już chyba wszystkimi sposobami i nie widzę nic do wpisywania. Jest możliwe aby sam się dostosował do koła? 0.0
hammurabi Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 A nie masz nigdzie dokładnego oznaczenia tego licznika na nim napisanego?
marcinek1992 Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 popróbuj może takich jakie są w sigmie co ty na to? Spróbować zawsze można
Niedzwiedz1 Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Może na spodzie jest taki mały gumowy przycisk, a właściwie dziurka zalepiona gumą, żeby wcisnąć ją długopisem albo końcówką linki.
karniak Napisano 27 Maja 2011 Autor Napisano 27 Maja 2011 Już sobie poradziłem i ustawiłem rozmiar koła. Wystarczyło 10 razy kliknąć restart urządzenia. Ale teraz mam kolejny problem. Licznik nie łączy się z transmiterem? (nie wiem czy to się tak nazywa). Wymieniłem baterię (12V) i nadal licznik nie pokazuje mi z jaką prędkością jadę. Magnes jest dobrze założony, od transmitera odstaje tak z 2 milimetry. Wczoraj gdy jeździłem rowerem w opcji "średnia prędkość" pokazało mi się 9.1 km/h. Nie wiem o co chodzi, ale tej prędkości nie ma w maksymalnej.
kubek20 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Co do tej prędkości średniej to dziwne, możliwe że licznik "złapał zasięg" np transofrmatora, lub czegokolwiek innego i zaczął kodować to jako prędkość. Sprawdź jeszcze, czy magnes się przez te 5 lat nie rozmagnesował.
karniak Napisano 27 Maja 2011 Autor Napisano 27 Maja 2011 Wydaje mi się że magnes dobrze się trzyma, spróbowałem jeszcze z innym magnesem (od licznika przewodowego) "Kręciłem" nim przy transmiterze, ale żadna prędkość się nie pokazała.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.