Marc1n Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Da bomby za 99 zl tez lapia luzy, kumpel ma i ma luzyToć ja to napisałem, chyba że nie zrozumiałeś...Panowie, to jak z wyborem korby na kwadrat do streetu za max 150 zł ?Nie ma takich! Street, to naprawdę duże przeciążenia i nie ma co się w kwadrat pchać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 23 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 no nie wiem, jezdzilem na poprzedniej ramie na zwyklej korbie Cyclone pisalo na niej czy cos i nic jej nie było, świetnie wszystko śmigało, teraz nowa rama,nowa korba, stara korba zostala zniszczona przy sciaganiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 NS Peancake łapią zai*** luzy!!!!! Czasem nawet są fabrycznie nowe z luzami strzesz sie ich!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Ja skladam taki sprzecik Korba Alivio +/- 120zl -> takie cos kupilem wykrecilem najwiekszy blat zostaje mi 32,22 teraz szukam do tego jakiegos rockingu do 60zł max + pedaly alien 2 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78551025 Cena okolo 200zł ale sprzet pewniejszy Pomysl nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 IMHO, Alivio kontra FiveD/IsoFlow pod względem wytrzymalości kwadratu to ten sam syf. Nie gadajcie, że nie możecie dozbierać i się nie ganiać z tym, bo się będzie sypało po poł sezonu...to nie ma wogóle sensu. Dodatkowe 150PLN da się skołować i nie mówcie mi że nie. Są urodziny, imieniny dziadkowie itd...można coś opylić lub zamienić na gorsze, np. telefon(Tak jak ja, K700i >-> T28s ). Sądzę, że jak władujecie te 150PLN w taką korbę, to już macie je praktycznie wywalone w błoto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 TE pedałki ALIEN 2, sa fajne? jak z trzymaniem buta u nich? Ponawiam pytanie (Marc1n nie odzywaj sie juz:P) którą korbe na kwadrat byś wybrał z tych trzech: http://allegro.pl/show_item.php?item=78231715 http://allegro.pl/show_item.php?item=78363295 http://allegro.pl/show_item.php?item=78226344 I czy te dwie pierwsze roznia sie tylko osłonką (czy to jest rockring czy zwykła pierdoła w tych korbach?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Pierwszy raz od dawna, ale zgodze sie z Mar1nem, ze korba na kwadrat syfiata jest (sam myslalem, ze moja wytrzyma dluzej, ale na krzywej tez da sie jezdzic ). Ale z trojga zlego wzialbym pierwsza, bo najtansza, a od niby isoflow "dual" niczym sie nie rozni, poza badziewnym rockringiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Kywak "Dobrze prawi, polać mu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 heh:) chyba wezme tego stronglite, całkowicie rozbieralna, z rock ringiem, no i może bedzie lepsza nis ISO FLOW... a na dodatek dlugosc ramion i ilosc zebów bardziej do streetu : http://allegro.pl/show_item.php?item=78226344 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Napisz jak sie sprawuje, jak zakupisz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 A no panowie maja racje jak juz masz kupic korbe to lepiej dozbierac do ISIS bo tak naprawde teraz w zime nie pojeździsz za wiele, a za to w cieplejsze dni jak bedziesz katowac ten kwadrat to sie pożegnasz z ta korbą szybko(zależy tez jak bedziesz jeździć).Jednakze jak juz tak bardzo cos kupic to wziąłbym Stronglit'a bo jednak isoflow to kupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 No i strong lite:) jeszcze tylko wyczaje od sprzedajacego z allegro na jak długą oś jest i zamówie. A co do tego że w zimie nie pojeżdze - BŁĄD, od 3 lat śmigam w każdą zimę , pore itp. Latem jest to 4-5 razy w tygodniu, teraz ok 3 razy w tygodniu wiec... wypraszam sobie że nie jezdze w zimie DLA PRAWDZIWEGO BAJKERA SEZON TRWA CAŁY ROK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Ja tą korbę, to radziłbym kupić w www.arnik.freshsite.pl , bo bedziesz i tak miał tanio. Będziesz mógł wziąć razem z pedałami(nie będizesz pąlcił dwa razy za przerzutkę), wybierzesz sobie kolor korby jakiś inny(w tym wypadku czarny)i ogólnie - Sklep to nie allegro, jakby nie patrzeć... PS. Też jeżdżę zimą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 (nie będizesz pąlcił dwa razy za przerzutkę) Hmmm, ciekawe stwierdzenie . Widze, ze karpik zaszkodzil . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Tak czytam wasze wypowiedzi i cały czas gnoicie kwadrat Niestety nie mam swojego zdania bo na kwadracie śmigałem tylko w XC i sprawował się dobrze - nie wiem jak w dirt/street. Hmm niedługo będe kupował suport i być może korbę (zależy od funduszy) i moze zastanowię się nad ISIS. Moi kumple mają suport FSA PowerPro pod kwadrat, ale widziałem też wersję pod ISIS (atrakcyjne cenowo) - będzie to działac dłużej niż pół sezonu? No i nie ma problemów z instalacją tego dziadostwa? (pewnie trzeba specjalny klucz pod ISIS ) Korbę pewnie bym kupił Duro w odpowiedniej wersji do suportu ;] Warto dozbierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Jesteście kozaki bo macie moze tarcze na tyle i wasze hamulce chodza prawie tak samo w kazda pore roku tak Ja mam v-brake i jak jest zima to wiadomo co sie dzieje.Ja tam w zime wychodze tylko jak nie ma tego ciulstwa(błoto pośniegowe,ciapa ) bo wtedy cos moge zadziałac z hamulcami.Moze byc mróz ale musi byc sucho.Zreszta ja mam dwa rowery wiec na jednym robie to co najbardziej lubie na na drugim jeźdze jako pan od XC :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 QUOTE(nie będizesz pąlcił dwa razy za przerzutkę) Hmmm, ciekawe stwierdzenie . Widze, ze karpik zaszkodzil . Noś, tak to jest po świętach. Przerzutke z przesyłka się myli Jasnę, że warto do ISIS'a dozbierać, ale do takich zestawów jak ja podałem, IMHO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Cholera wie, jeden kumpel ma i w sumie nie narzeka, bardziej na lamiace sie pakiety, ale chyba nie o tym mialem mowic . Ja mialem i mam vke jeszcze i wiem jak jest, maskara, klocki sie scieraja w trybie turbo, bo zapychaja sie syfem i obrecze cierpia, dlatego od 3 tygodni jezdze i skacze bez hampli (tylko wszyscy stojacy w promieniu ladowania musza uciekac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 No bez hampli to juz głupota jest ostra, bo czasami coś nie idzie po myśli i można się pod coś wwalić jak się nie ma hamulca, np. głupi samochód... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 25 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 @Kywak mial chyba na mysli ze po prostu nie uzywa hamulca, bo chyba nie sciagnal calkiem hamulcow? A co do tego to ja 3 tygodnie temu wywaliłem własnie tarczówke i na vkach siedze i nie narzekam, smigalem juz teraz w sniegu ze aż wózek przerzutki zanurzony był w zaspie i nie było tak tragicznie vki+nogi+spadochron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 nie narzekam Widac nie jetes wymagajacy jak ci taki spowalniacz wystarczy :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 25 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 hehe no nie wiem, jezdze w streecie i klocki musza łapac, np. przed kangurem wystarczy znalezc suchsze miejsce i rozpedzic sie i przychamowac , snieg sie stopi i juz mozna kangura trzaskac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Oczywiscie, ze jezdze na zdjetych hamplach, bez przerzutki mam zupelnie wolna kierownice (dzieki temu dzisiaj nauczylem sie barspiny krecic w godzine ). Co do tego czy jest to glupie, to mozna by dlugo dyskutowac, latalem juz tak na dirtach skakalem dropy i moge troche powiedziec, jest caly czas dyskomfort, ze jak cos pojdzie nie tak, to nie mamy wyjscia, ale z drugiej strony jezdzenie bez hamulcowa uczy miec oczy dookola glowy i rozwagi, tak, zeby wszystko przewidziec na 5 minut do przodu . I jeszcze jedno, nie mozna mowic o tym czy to jest glupie czy, samemu tego nie probujac, bo rozmawianie o czyms o czym nie mamy pojecia nie jest specjalnie madre... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Ja się nieswojo czuję z jednym hamplem, więc to jest głupie...dalej tak sądzę... KONIEC OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 27 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Dobra, kupiłem ISOFLOW wersja mniejsza (jest 38 i 33/32) oraz platformy VP z wymiennymi pinami. Po pierwsze jeździe - wszystko elegancko gicio i w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.