magnus Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Witam, zastanawiam sie nad kupnem tej korby truvativa http://allegro.pl/show_item.php?item=76751499 ale slyszalem ze kwadrat zamienia się w okrąg i w ogóle. Czy ktoś poleci korbe do streetu w podobnej cenie? oczywiscie z jednym blatem. A tak przy okazji to do tego jakies lekkie dobrze trzymajace noge i tanie platformy. Byłbym rad za linki jakieś http://allegro.pl/show_item.php?item=78231715 lub taka, cena fajna i bez potrzebnej osłonki (czy w tym pierwszym linku to jest osłonka jakas lipna czy rockring ? http://allegro.pl/show_item.php?item=78226344 a moze jeszcze taki cos, odkrece jeden blat i bedzie luz? http://allegro.pl/show_item.php?item=77770608 - te pedałko/platrofmy mnie zainteresowały, i ta waga 413 gram to jest para czy sztuka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Wydaje mi się że ta ostatnia jest najbardziej przekonywująca, kumpel tak zrobił z Duro odkręcił małą zębatke i pomyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Powiem tak, IsoFlow sie rozwala, a to trzecie zalatuje mi makrocashem, ale w sumie mozna by przetestowac . Co do pedalow, to moze kup jakies mongoose, albo kony z niewymiennymi pinami, pedalki calkiem niezle i niezlej cenie mozna je dorwac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 20 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 za dużo nadal nie wiem:P @Kywak a jakiś konkretnie model? Bo po miescie u nas nie chce latać bo sami ździercy i chciwi ludzie wolałbym allegro lub cos w tym stylu, przynajmniej aby poczytac recenzję sprzętu i wiedzieć co kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 A może korba Duro? Stoi coś w oklicach 140zł, ma rockring, mały blat zawsze można odkręcić, mocowanie na kwadrat lub isis... Mam tą korbę i nie dała mi jeszcze powodów do narzekania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 20 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 140 zł to troche dużo ,a coś tanszego? Rockring nie jest mi potrzebny po za tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Jak pedały platformowe to Wellgo i tylko Wellgo chyba 60zł kosztują (nie jestem pewien) maja wysokie dość pniy i bardzo dobrze trzymają nogę :] Kumple od BMX takich uzywaja ja tez z nimi miałem stycznosc przez pare dni u siebie :] edit: Co do tych pedałko-platform.. miałem podobne - noge trzymały dobrze ale jak do skakania inaczej niz trial bardziej bym preferowal Wellgo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 20 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Chodzi Ci o te : http://allegro.pl/show_item.php?item=76789554 I czy ich waga 610 gram, to para czy sztuka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 21 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Podobne aczkolwiek wydaje mi sie ze moje byly ciutke szersze.. tzn szersze w sensie nie cały pedał tylko jakby to nazwać mm rama pedała moze sie myle bo budowa praktycznie taka sama. W kazdym razie ja tak czy siak wzialbym wellgo nawet jesli to nie te o ktorych mowie to bardzo podobne piny tez sa dośc długie i mam zaufanie do tej firmy. edit: po głebszej analizie zdjęc zdaje sie ze to te same na 95% jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 21 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Dzieki za głębszą analizę Wziałbym te, bo 40 zł jest przystępną ceną za platoformy z wymienną większością pinów. A powiedzcie mi jeszcze czy ta waga podana na stronie - 610 gram to jest komplet? czy sztuka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Ta waga za komplet oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 22 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 no to 300 gram na platforme wychodzi, to chyba bardzo atrakcyjna waga za 40 zł za platformy z pinami? czy się mylę ? bo bym kupił sobie pod choinke to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Przecież korpus wykonany jest z aluminium, jedynie oś jest stalowa (albo CR-MO), to przecież nie będą ważyć po 600g/sztuka. Ja mam podobne platformy do tych srebrnych, w sumie to identyko tylko nie mam wymiennych pinów i jak dla mnie są eleganckie, fajnie się buty trzymają, dobrze się jeździ na nich na streecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Ale te odblaski bym od razy po rozpakowaniu wywalił. :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Ja założyłem te odblaski i nie tak źle wygląda hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 22 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 hehe moje akutalne platformy tez miały odblaski, nie odwazylbym sie zalozyc nawet z odblaskami i wybic na miasto no to kupuje te platformy (moje akutalne sa sliskie i ciezke) a co do tych korb to nadal nie wiem które kupic, zalezy mi na wadze i aby nie krzywiły sie zabki szybko (ale z kolei nie zalezy mi na rockringu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 nie patrz na wage jesli chodzi o korba, to jest z czesci roweru na ktorej na pewno nie nalezy oszczedzac jesli chodzi o wage . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 22 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 no tak ale nadal nie wiem co kupić pojutrze choinka, siano będzie i tylko zapakowac sie i do sklepu, lub na allegro zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 a przdzial cenowy nadal taki sam?? Jesli tak to ciezka sprawa, jak bedzie kasa z choinki to polecam Nope za 160 zl i suport jakis na isis . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 tani kwadrat do tej dyscypliny odpada - bedzie "skołowany" Ja posiadam zestaw następujący: Hussefelt 32/22(robię na jeden blat 36T-38T), Team DH i pedałki VP za 47PLN Wszystko gra i będzie grać. Mam sztywność i wytrzymalość jakiej potrzebowałem. Jestem pewien, że ja tego sprzętu nie rozwalę. Dlatego ja proponuję takie zastawiki. Czyli tak, ja mam 3 propozycję: Hussefelt/TeamDH - najdroższy, ale sprawdzony i każdy ten zestaw zna X-factor Hades 48 MTB plus blat X-factor'a - tańszy, bo wyjdzie ok. 320PLN(to korba a'la BMX, tylko że ma suport na MTB), za to ma najmocniejszy wielowpust(nie da rady go zjechać, 48 ząbków jeszcze nikt nie zjechał-przynajmniej nikogo takiego ja nie znam), ale jest najcięższa. BlackBox/Nope/RPM itp. oraz supporcik np. VP - zestaw najtańszy. Trochę to gorsze od zestawu Tru, ale mamy ze 100PLN do przodu. Pedałki - Ja tam polecam VP, Wellgo z tych tańszych. Każde tanie, jak będą miały dostać luzów, to je złapią. Dlatego jedne pedalce np. u DaBomba kosztuja 99PLN, a drugie 299PLN PZDR. i proszę się nie rzucać zaraz na mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 23 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 hmm te korby dla mnie odpadają bo to nie mój przedział cenowy i niemożliwe mi bedzie na takie coś wyłuskać siano. Wellgo pedałki bede brał , na allegro nówki 39 zł z wymiennymi pinami. A korby... hmm nadal bede myślał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Da bomby za 99 zl tez lapia luzy, kumpel ma i ma luzy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Od tego są nakrętki w środku, żeby kasować te luzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 23 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Panowie, to jak z wyborem korby na kwadrat do streetu za max 150 zł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.