Skocz do zawartości

[korba+platformy]street

magnus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam sie nad kupnem tej korby truvativa http://allegro.pl/show_item.php?item=76751499 ale slyszalem ze kwadrat zamienia się w okrąg :) i w ogóle. Czy ktoś poleci korbe do streetu w podobnej cenie? oczywiscie z jednym blatem. A tak przy okazji to do tego jakies lekkie dobrze trzymajace noge i tanie platformy. Byłbym rad za linki jakieś :(

http://allegro.pl/show_item.php?item=78231715 lub taka, cena fajna i bez potrzebnej osłonki (czy w tym pierwszym linku to jest osłonka jakas lipna czy rockring ?

http://allegro.pl/show_item.php?item=78226344 a moze jeszcze taki cos, odkrece jeden blat i bedzie luz?

http://allegro.pl/show_item.php?item=77770608 - te pedałko/platrofmy mnie zainteresowały, i ta waga 413 gram to jest para czy sztuka ?:P

Powiem tak, IsoFlow sie rozwala, a to trzecie zalatuje mi makrocashem, ale w sumie mozna by przetestowac :( . Co do pedalow, to moze kup jakies mongoose, albo kony z niewymiennymi pinami, pedalki calkiem niezle i niezlej cenie mozna je dorwac :) .

Jak pedały platformowe to Wellgo i tylko Wellgo chyba 60zł kosztują (nie jestem pewien) maja wysokie dość pniy i bardzo dobrze trzymają nogę :] Kumple od BMX takich uzywaja ja tez z nimi miałem stycznosc przez pare dni u siebie :]

edit: Co do tych pedałko-platform.. miałem podobne - noge trzymały dobrze ale jak do skakania inaczej niz trial bardziej bym preferowal Wellgo :]

Podobne aczkolwiek wydaje mi sie ze moje byly ciutke szersze.. tzn szersze w sensie nie cały pedał tylko jakby to nazwać mm rama pedała :P moze sie myle bo budowa praktycznie taka sama. W kazdym razie ja tak czy siak wzialbym wellgo nawet jesli to nie te o ktorych mowie to bardzo podobne piny tez sa dośc długie i mam zaufanie do tej firmy.

edit: po głebszej analizie zdjęc zdaje sie ze to te same na 95% jestem pewien.

Przecież korpus wykonany jest z aluminium, jedynie oś jest stalowa (albo CR-MO), to przecież nie będą ważyć po 600g/sztuka. Ja mam podobne platformy do tych srebrnych, w sumie to identyko tylko nie mam wymiennych pinów i jak dla mnie są eleganckie, fajnie się buty trzymają, dobrze się jeździ na nich na streecie

hehe moje akutalne platformy tez miały odblaski, nie odwazylbym sie zalozyc nawet z odblaskami i wybic na miasto :) no to kupuje te platformy (moje akutalne sa sliskie i ciezke)

a co do tych korb to nadal nie wiem które kupic, zalezy mi na wadze i aby nie krzywiły sie zabki szybko :P (ale z kolei nie zalezy mi na rockringu).

tani kwadrat do tej dyscypliny odpada - bedzie "skołowany" <_<

Ja posiadam zestaw następujący: Hussefelt 32/22(robię na jeden blat 36T-38T), Team DH i pedałki VP za 47PLN B) Wszystko gra i będzie grać. Mam sztywność i wytrzymalość jakiej potrzebowałem. Jestem pewien, że ja tego sprzętu nie rozwalę. Dlatego ja proponuję takie zastawiki.

Czyli tak, ja mam 3 propozycję:

Hussefelt/TeamDH - najdroższy, ale sprawdzony i każdy ten zestaw zna :P

X-factor Hades 48 MTB plus blat X-factor'a - tańszy, bo wyjdzie ok. 320PLN(to korba a'la BMX, tylko że ma suport na MTB), za to ma najmocniejszy wielowpust(nie da rady go zjechać, 48 ząbków jeszcze nikt nie zjechał-przynajmniej nikogo takiego ja nie znam), ale jest najcięższa.

BlackBox/Nope/RPM itp. oraz supporcik np. VP - zestaw najtańszy. Trochę to gorsze od zestawu Tru, ale mamy ze 100PLN do przodu.

Pedałki - Ja tam polecam VP, Wellgo z tych tańszych. Każde tanie, jak będą miały dostać luzów, to je złapią. Dlatego jedne pedalce np. u DaBomba kosztuja 99PLN, a drugie 299PLN :)

PZDR. i proszę się nie rzucać zaraz na mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...