Skocz do zawartości

[Wytyczanie trasy] Co na to prawo ?

don

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dziś wyruszyłem do lasu, który znajduje się zaraz za moją miejscowością. Znalazłem kilka ciekawych miejsc, gdzie można by utworzyć nową ścieżkę dla MTB / BMX. Do zrobienia początek trasy od zera bo jest zarośnięte, bardzo dużo liści, szyszek, powalonych drzew. Później trzeba zrobić mały mostek o dł. ok 1,5 m nad rowem o gł. ok. 1,5 m. Później moja trasa wpadałaby na już utwardzoną, starą ścieżkę, jest ona także zasyfiona więc tam tylko kosmetyka jak zgarnianie gałęzi, liści, etc. Miejsce ogarnięte, pomysł jest, tylko co na to prawo? Nie mam zamiaru wycinać jakichkolwiek krzaków czy drzew, lecz ew. przyciąć kilka gałązek. Jak domniemam powinienem udać się do leśniczego i tak zamierzam jutro zrobić.

Co do wykonania to dam radę spokojnie samemu lub z kumplem. Wystarczy nam łopata, grabie, jakaś piła do drewna i chęci.

A wy mieliście kiedyś taką sytuację? Jak sobie poradziliście? Były jakieś problemy? Piszcie!

Napisano

Mozesz udac sie do lesniczyowki i porozmawiac na ten temat ale kolesie z tamtad to urodzeni ekolodzy i watpie aby sie zgodzili. raczej popatrza na ciebie glupio i sie beda smiac. ale sprobowac warto to nic nie kosztuje:p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...