NIEDZWIADEK Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Na początku chciałbym się pochwalić od dzisiaj stałem się posiadaczem nowego amorka EPICON LOD rocznik 2011. moje pytania brzmią następująco : w jakim zakresie porusza się dzwignią blokady skoku bo u mnie jest to w granicach 100 stopni ( jak bym patrzył na wskazówki zegarka to między g.11 a 3. Moje drugie pytanie dotyczy prędkości powrotu amortyzatora to pozycji wyjściowej, kręciłem tym pokrętłem na dole prawej goleni z oznaczeniami plus i minus najpierw w jedną stronę ma max i ugiąłem amorka potem w pokręciłem w drugą stronę na max i znowu ugiąłem amorka i nie widziałem żadnej różnicy w prędkości powrotu amortyzatora do pozycji wyjściowej. Amortyzator jest już zamontowany w rowerze, to tak aby uniknąć posądzenia ze próbowałem to zrobić na nie zamontowanym amorku w rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 jesli serio nei widac roznicy przy kreceniu dzyndzlem na dole prawej lagi, to cos jest zdecydowanei nei tak, roznica powinna byc wyrazna... kupiles oddzielnei amor? w lokalnym sklepie? na allegro czy gdzies w necie? masz gwarancje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 amorka kupiłem w autoryzowanym serwisie, i montowany był do roweru przez serwisanta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Z regulacją tłumienia powrotu nie jest tak, że jak sobie ustawicie na wolny powrót to po naciśnięciu rozpręża się 2-3 sekundy a jak na szybki to od razu. Gdyby tak było, stracilibyście zęby na pierwszej jeździe. To trzeba ustawić sobie empirycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Oczywiście, że nie jest tak że 2-3 sek to trwa ale jest to zauważalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Tak. Jak się wie na co patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Z regulacją tłumienia powrotu nie jest tak, że jak sobie ustawicie na wolny powrót to po naciśnięciu rozpręża się 2-3 sekundy a jak na szybki to od razu. Gdyby tak było, stracilibyście zęby na pierwszej jeździe. To trzeba ustawić sobie empirycznie. 0 Może w Suntorze nie, ale w RSie różnice widać duuużo bardziej. Na najwolniejszym odbiciu Recon wysuwa się bardzo powoli (trochę przesadzili ^^). Chociaż jak by nie patrzeć w Suntorze ta regulacja też ma dość spory zakres (bardzo odczuwalne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 może pojeździj troszkę ja tak miałem w jakim RS że jak go nieużywałem dłużej to nie działała blokada bo olej się rozlewał po całym amorku może i tak jest u Ciebie z tłumieniem. poza tym nic mi do głowy nie przychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 pobrykam troszkę na rumaku i może pokuszę się o napisanie czegoś w rozdziale testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Aby rozwiać wszystkie obawy i wyjaśnić wszystkie problemy z EPICONEM polecam kliknąć na małe okienko w dole strony ( owners manual) http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Forks/3063/EPICON/SF11-EPICON+LOD+26%27.html?sid=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.