Skocz do zawartości

[wyprawa rowerowa] Polska - Holandia

Desperados

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem Panowie! i Panie ;)

Chciałem zadać kilka pytań odnośnie treningu wytrzymałosciowego ponieważ wstępnie w sierpniu planuje wybrać się do Holandii z polski (w miejsce docelowe dokładnie 900km). Można powiedzieć, że praktycznie zostało mi 3 miesiące przygotowan i tu jest problem ponieważ przez prace nie mam na nie zbyt wiele czasu. Aktualnie tygodniowo pokonuje do 100km czyli niewiele. Z racji na to, że kończe pracę zazwyczaj okolo godziny 18-19 mam malo czasu na trenowanie. Jaki polecacie trening zeby do czasu mojej wyprawy zlapac formę, nie paść w połowie trasy. Wycieczke planuję na 7 dni oczywiście gdyby była możliwość i siły chciałbym przyspieszyc tempo bo da sie taki dystans pokonać szybciej. Więc od czego zacząć? kiedy bieganie, kiedy rower i dokladnie co i jak, jesli czegos nie napisalem waznego to mowcie. Dodam jeszcze, że moge na trening poswiecic 4 dni w tyg.

Pozdrawiam

Powiem ci tak do takiej wyprawy potrzebna jest dobra baza wytrzymalosciowa budowana w zimie. co ty zrobiles w zimie? Sprawdz siebie najpierw tu w swoich okolicach:p sprobuj przejechac 100km w jeden dzien a nie w tydzien bo bedziesz musial na wyprawie jechac dziennie ponad 100km:p Choc do holandii masz rowniny same chociaz tyle dobrze:p ale przedewszystkim zobacz ile mozesz przejechac w jeden dzien. jak niewiele to jezdzij tyle ile mozesz i co tydzien dokladaj sobie np 10km;p cwicz duzo na podjazdach to duzo daje na wytzrymalosc, sile ale rowniez powala ci nauczyc sie tegulowac oddech.

Powiem tak. Gdybym nigdy nie przejechał ponad 100km to nawet nie myslalbym o czyms takim. Mam za sobą kilka wypraw ponad 100, rekord to 186 jednego dnia, nocka u rodzinki i powrot do domu, nie bylo zadnego problemu chociaz wtedy spedzalem wiecej czasu na rowerze. Chodzi mi wlasnie o trening taki ktory szybko wzmocnil by moja wytrzymałośc bo rower to obcy mi nie jest potrzebna mi jest teraz troche lepsza kondycja i jak ją najlepiej zbudować w tym czasie, który mi został.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...