kulus018 Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Witam serdecznie. Od kilku dni przymierzam sie do zakupu kellys axis classic ale czy to dobry? jestem laikiem dlatego zarejestrowalem sie aby zapytac was drodzy forumowicze. wiem ze rower ma jezdzic a nie dobrze wygladac ale mimo wszystko wybor padl na niego ze wzgledow wizualnych:) http://kellysbike.co...9&subcat_id=274
matkell Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Moim zdanie jest to przyzwoity rower w tej cenie, wiadomo, że nie nie wytrzyma agresywnej jazdy ale nie do tego służy, amorek czy inne elementy nie wymagają skomplikowanego serwisu więc wydaje mi się, że jest to rozsądny zakup do spokojnej, bezproblemowej jazdy. Jeżeli chodzi ogólnie o rowery Kellysa to polecam szukanie na allegro modeli z tamtego roku, różnice są kosmetyczne, a można sporo zaoszczędzić
kulus018 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 Zalezy mi tez na serwisie, a w moim miesice posiadaja tylko rowery kellys, trek, mbike i authora. Z wymienionych firm zaden procz kellys mi sie nie podoba wiec wybor padl na axis. Podoba mi sie rowniez neos red ale to juz zbyt wygorowana cena jak dla mnie:) Poza tym tak jak piszesz rower ma byc do spokojnej, rekreacyjnej jazdy zeby zgubic brzuszek:)Pozdrawiam:)
brt0555 Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Neos jest superowy, gdyby w moim miescie byl za 1700-1800zlt to bym go bral. Nie bierz z 2011 roku Kellysa Axisa ani Neosa jak sie zdecydujesz, slaby osprzet, wybierz cos z 2010: http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-krosowy-kellys-axis-2010.html http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-unibike-viper-gts-2010.html swietny wybor za przyzwoita sume
kulus018 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 watpie zeby byla mozliwosc sprowadzenia z poprzedniego sezonu:/ wypowie sie ktos jeszcze?
brt0555 Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Przymierz sie w sklepie do 2011 tak zeby rama pasowala i zamow przez neta kellysa axisa 2010, ramy dostepne sa, mniejsza cena, osprzet lepszy, nie wiem nad czym sie zastanawiac, chyba ze ten niby 1rok to juz za duza roznica wedlug Ciebie i lepiej kupic"nowszy" rower.
kulus018 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 nawet bym sie sklonil do allegro ale z tego co widze to nie ma zadnych
brt0555 Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Na allegro ciezko o dobra okazje nowych rowerow, jedynie wyprzedaze ktore szybko znikaja, poza tym czesc sklepow wola kosmiczne ceny przesylki, wiec nie warto sie w to bawic(chyba ze używany to co innego). Sklepow tj. rowerzysta, rowery.shop, mudserwis nie musisz sie bac, wiele osob tam kupowalo/kupuje rowery i sa pozytywy.
kulus018 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 tylko ze w axiss z 2010 roku nie za bardzo podoba mi sie rama:/ wyszukalem natomiast neosa z 2010 http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-krosowy-kellys-neos-2010.html i kwestia jest taka brac czy nie brac? troszke mnie zniechceca tylko fakt ze przez jakas nieznana stronke?:/ a co ten axis z 2011 taki zly?
brt0555 Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Sam zastanawialem sie nad tym rowerem, praktycznie juz mialem po niego jechac, jednak ograniczylem budzet, tak to bralbym go od razu(tym bardziej ze jest w moim miescie). Jedynie merida 400v i 400d z 2010 roku mu dorownuja no i przebija go unibike zethos z 2010, ale ten jest juz niedostepny. Jest to super wybor, bardzo dobry osprzet, niby kellys- porzadna firma, a w tej cenie dostajesz dobry osprzet, to mnie milo zaskoczylo i dlatego chcialem brac ten rower. Osprzet ma wedlug mnie jeden z lepszych do 2000zlt. Tu masz taniej: http://hematph.bazarek.pl/opis/722627/rower-crossowy-kellys-neos-2010-wyprzedaz.html?from=bazarek Tej"nieznanej" stronki sie nie boj, bo sprawdzona przez uzytkownikow. Axis 2011- wyzsza cena,za osprzetowo gorszy rower. Ja bralbym neosa lub axisa 2010 jakbym mial wybierac lub unibike viper gts, a za reszte porzadne akcesoria.
kulus018 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 a jak to jest z gwarancja? moge isc poprostu do sklepu ktory zajmuje sie dystrybucja? wybaczcie ze takie glupie pytanie ale to moj pierwszy rower i wogole sie nie orientuje w tym
brt0555 Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Mozesz udac sie do przedstawiciela w swoim miescie i na podstawie karty gwarancyjnej wrazie czego powinien to zrobic, a jak nie to jest tez opcja ze na swoj koszt wezma koszty przesylki i wtedy bedziesz musial odsylac, jednak mysle, ze majac gwarancje zrobisz to w odpowiednich punktach w swoim miescie, warto tez zobaczyc czy taki masz, bo jak masz np. tam gdzie jest axis 2011 to mysle,ze nie bedzie problemu jesli maja serwis(wkoncu sa przedstawicielami Kellysa).
kulus018 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 no wiec co warto doplacic 200zl i wziasc tego neosa?
brt0555 Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Tak, jesli bierzesz tego z Lodzi,bo z rowerzysta.pl ma juz ciut gorszy osprzet i przewaga nad Axisem maleje, biorac Neosa zyskujesz lepsze przerzutki,manetki, korbe i model wyzej(mowa o tym z Lodzi-ma przerzutki deore,a nie altusa z przodu). Czy warto? Zalezy jak na to patrzymy, jesli Cie stac to oczywiscie warto dolozyc, a to 200zlt Ci sie w pewien sposob zwroci bo dostajesz lepszy osprzet(troche, ale zawsze). Twoj wybor:)
kulus018 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 a jak ciut lepszy jest ten osprzet? kasy wlasnie nie ma i mysle ze ten axis jak dla mnie to bedzie bardzo dobry rowerek:) na dodatek dostane akcesoria za 100zl i zawsze problem rozwiazany z gwarancja:) a ma on jakies wady? cos wam sie w nim nie podoba? dziekuje wszystkim za zainteresowanie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.