Skocz do zawartości

[Buty] DMT Magic

Ubotek

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie przezywam rozkosz po zdjęciu Reflexów :D

zobaczę na ile potrafią się dopasować do stopy/stopa do nich ale pierwsze kilkadziesiąt km ( wczoraj ok 20 dziś ok 60 ) były bolesne.

stopy są różne może komuś innemu będą lepiej leżeć.

marka znana i chyba uznana więc z jakością powinno być dobrze :thumbsup:

jeśli je kupisz sprawdź od razu kołki bo są wkręcone tylko na niby i w czasie jazdy wypadają <_<

Mam te same buty od jakiś 2 miesięcy, nawet w tym sklepie kupiłem co podałeś :thumbsup:

Pierwsze kilka jazd było rzeczywiście ciężkich, nie wiem czy od złego ustawienie bloków czy od buta bolały stopy w okolicach palców. Kwestia dopasowania rzepami .

Po przejechaniu 1000km mogę śmiało stwierdzić ,że są mega wygodne,lekkie i przewiewne.

Przy 26C jadąc w pełnym stopniu czułem jakbym miał klimę na stopach. Poniżej temperatury 10C trzeba nakładać 2 pary skarpet, bo nieźle wieje. :icon_mrgreen:

Kołki wkręciłem od samego początku, nie wypadają. Kilka razy wkrętami mocno przywaliłem w schody i dalej się trzymają pięknie.

Podeszwa jak dla mnie mocno sztywna, szczególnie w okolicach pięty.

Pięknie radzą sobie w trudniejszym terenie, tam gdzie trzeba podchodzić strome podjazdy itp.

Nawet jest klucz w zestawie do wkręcania korków ;)

Jedyny minus jaki zauważyłem: Deszcz, skarpeta robi się mokra po kilku chwilach.

Takich otworów wentylacyjnych to nie widziałem w żadnym bucie, nie liczę sandałów. :icon_wink:

Na upały i lato są w sam raz. :thumbsup:

Posiadam model legend, możliwe ze niższy bądź to wyższy jednakże materiał i struktura ta sama. To moje pierwsze "spd". Wiatr w bucie jest rewelacyjny pod warunkiem sprzyjających warunków. Jakiś miesiąc temu bylo 15' i lekki deszcz. Po godzinie tak mi wygwizdało paluchy, ze nic nie czułem. Obecnie gdy mamy 26' jest idealnie. Buty się wspaniale czyści jednak lakier łatwo się zdrapuje. Dopasowanie stopy do buta trwało około 200km. Na początku było licho, ból stóp po jeździe zniechecal do użytku obuwia. Korków nie używam więc nic o nich nie napisze. Co do sztywności też będę złym źródłem informacji gdyż nie mam porównania, ale analizując wypowiedzi osób dot. innych marek/modeli jest raczej bardzo dobra.

Sent from my HTC Magic using Tapatalk

A jak jest z trzymaniem rzepów, bo zastanawiam się czy klamra nie jest niezbędna : )

Najlepiej opinie po kilku tysiącach, ale innej też mogą być, dowolnego modelu DMT, bo rzepy pewnie ta same

Ubotek : )

z tymi kołkami chodziło mi o to że buty w pudełku są już z nimi ale nie są dokręcone. trzeba je albo dokręcić albo wykręcić bo od wstrząsów same wypadają <_<

problem z klamrą może być też taki że niektórych gniecie sztywny z nią pasek:/

w dwóch butach tak miałem i stąd rzepy. na pewno dwójka znajomych też tak miała. szkoda bo przez to musiałem odesłać Vittorie Supra MTB-buty cięższe ale dużo ładniejsze, wygodniejsze i w ogóle bardziej oh i ah od DMT.

co do sztywności to Reflexy są zbyt sztywne. w Vittori ale wcześniej też w Scottach Team Pro Carbon podeszwa na czubku buta była mniej sztywna co przydaje się przy podejściach. w DMT jest cała bardzo sztywna ( Reflex ma karbonową podeszwe ) i chodzenie nie jest wygodne <_<

...za 300pln ciężko o coś lepszego więc testuj :)

są w komplecie :thumbsup:

ale jak wspomniałem do pierwszej jazdy bo o ile ich sami nie dokręcimy to powypadają.

zrobiłem dzień czy dwa przerwy po czym założyłem buty. w czasie pierwszych jazd stopy się męczą ale jak już odpoczną jest lepiej :)

na pewno stópki się przyzwyczaiają ale też widać na bucie wypukłości czyli w jakimś stopniu dopasowują się do stopy:)

wentylacja w porównaniu z SiDi Tecno nieco gorsza ale i tak jest dobrze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...