Skocz do zawartości

[ust Tubelles] Opinie, Wrażenia

cath

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Panowie jakie jest wasze zdanie o systemie UST Tubelles. Chodzi mi korzyści z użytkowania systemu oraz ich minusy. W czym rzecz. A no w tym, że miałem przez jakis czas zestaw Mavic UST 3.1 i różne opony Ust Michelin, Specjalized) i uważam że UST to jedna wielka ściema, poparta reklamą.

Dlaczego? Ano dlatego, że o gume łatwo tak samo jak w zwykłym systemie, (żadna opona nie oprze się gwoździowi itp, a snake to tylko promocja UST bo zdarza się żadko-przynajmniej w warunkach nizinych).

2. waga która wcale nie zachwyca .3. Chyba najważniejsze- kłopoty przy ściąganiu i zakładaniu opony. Sprawa nie jest łatwa nawet w zaciszu domowym, gdzie mam czas, sprzęt itp. Każdy kto miał doczynienia z UST wie o co chodzi. Że niewspomne już o warunkach polowych, gdzie napompowanie UST pompką mini jest nie realne, a wożenie ze sobą stacjonarnej, jest bezsensu. Pozostaje założenie wożonej ze sobą dętki i złożenie całości do kupy. Można założyć zwykłą opone (nie UST) ale i tak nie nachodzi tak lekko jak na zwykłą obręcz. Więc pytam: jakie wy macie wrażenia/uczucia? do UST?

Ja mój zestaw sprzedałem i ciesze się użytkowaniem zwykłach opon/felg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...