Skocz do zawartości

[Licznik]Sigma 1609 problem-nie pokazuje prędkości

herol6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kupiłem ostatnio sigme 1609 na allegro. Problem jest taki, że nie pokazuje ile jade km/h. Zamontowałem zgodnie z instrukcją. Pokazuje ile jest stopni, godzinę i kadencje, to wszystko.

Proszę o pomoc ponieważ chcę sie wybrać na wycieczke w tą sobote a z licznikiem byłoby owiele lepiej. :rolleyes:

Napisano

Jeszcze jest taka opcja że nie wpisałeś numeru, który trzeba wpisać zaraz po włączeniu. Wpisuje się go w zależności od rozmiaru kół. Sam tak kiedyś zrobiłem i się męczyłem 2 dni z magnesem :)

Napisano

Magnes jest oddalony od czujnika mniej niż 1mm. Myślałem, że może fabrycznie w liczniku jest coś źle zrobione.

• Mod Team
Napisano

4-cyfrowy kod to obwód koła, jako, że domyślnie jest tam jakiś ustawiony to nawet w sytuacji, w której kolega zapomniał go wpisać to powinno śmigać.

A jeżeli przejedziesz magnesem praktycznie po czujniku to też nic nie wykrywa?

• Mod Team
Napisano

Kadencje pokazuje, czyli licznik i podstawka działa.

Inny magnes nie pomaga, czyli tamtej jest ok.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to zerwany kabelek w podstawce/przy czujniku. Akurat Sigma jakies lipne te kabelki robi, ja już przy czujniku kadencji jeden urwałem :F

Napisano

Obawiałem się tego. Będę musiał go wymienić ;/

Dzięki że pomogliście, sam bym się męczył nad nim parę dni. A teraz szybko im wyśle i mam nadzieje, że szybko przyślą nowy. :)

• 3 miesiące temu...
Napisano

Potwierdzam lipność kabelka :) W moim przypadku wystarczył tydzień, i kabelek zerwany. na pewno go nie naruszyłem ! Swoją drogą można do niej dokupić zestaw bezprzewodowy ?

Napisano

Witam ,również mam ten sam problem .zamontowałem przed chwilą i licznik nie działa .Tzn nie pokazuje szybkości.Próbowałem innym magnesem i nic .Herol jak się sprawa dalej potoczyła?Kupowałeś z allegro od najniższacena???

Niewiem jak edytowac.Ale juz ok .Podstawkę na kierze dałem na odwrót ,czyli kabelkiem do przodu bo tak miałem w starym liczniku :). :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...