herol6 Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Witam kupiłem ostatnio sigme 1609 na allegro. Problem jest taki, że nie pokazuje ile jade km/h. Zamontowałem zgodnie z instrukcją. Pokazuje ile jest stopni, godzinę i kadencje, to wszystko. Proszę o pomoc ponieważ chcę sie wybrać na wycieczke w tą sobote a z licznikiem byłoby owiele lepiej.
Mod Team safian Napisano 12 Maja 2011 Mod Team Napisano 12 Maja 2011 Kadencje pokazuje dobrze? Może po prostu masz magnes zbyt daleko od czujnika, spróbuj zbliżyć i zobacz, czy działa
dorder Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Jeszcze jest taka opcja że nie wpisałeś numeru, który trzeba wpisać zaraz po włączeniu. Wpisuje się go w zależności od rozmiaru kół. Sam tak kiedyś zrobiłem i się męczyłem 2 dni z magnesem
herol6 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 Magnes jest oddalony od czujnika mniej niż 1mm. Myślałem, że może fabrycznie w liczniku jest coś źle zrobione.
dorder Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 A weź mu zrób reset i jeszcze raz wpisz ten 4 cyfrowy kod.
Mod Team safian Napisano 12 Maja 2011 Mod Team Napisano 12 Maja 2011 4-cyfrowy kod to obwód koła, jako, że domyślnie jest tam jakiś ustawiony to nawet w sytuacji, w której kolega zapomniał go wpisać to powinno śmigać. A jeżeli przejedziesz magnesem praktycznie po czujniku to też nic nie wykrywa?
herol6 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 zrobiłem reset i nic. Zdjołem ten magnes ocieram go o ten czujnik i nic nie pokazuje. :/
dorder Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 To dziwne może spróbuj innym magnesem, bo może coś z tym nie tak
herol6 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 Ale kadencje pokazuje. Zrobilem tez takim mocnym magnesem to też nic tylko kadencja ;/
Mod Team safian Napisano 12 Maja 2011 Mod Team Napisano 12 Maja 2011 Kadencje pokazuje, czyli licznik i podstawka działa. Inny magnes nie pomaga, czyli tamtej jest ok. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zerwany kabelek w podstawce/przy czujniku. Akurat Sigma jakies lipne te kabelki robi, ja już przy czujniku kadencji jeden urwałem :F
herol6 Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 Obawiałem się tego. Będę musiał go wymienić ;/ Dzięki że pomogliście, sam bym się męczył nad nim parę dni. A teraz szybko im wyśle i mam nadzieje, że szybko przyślą nowy.
saffal Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Potwierdzam lipność kabelka W moim przypadku wystarczył tydzień, i kabelek zerwany. na pewno go nie naruszyłem ! Swoją drogą można do niej dokupić zestaw bezprzewodowy ?
Sev Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie, musisz kupić wersję bezprzewodową jeśli chcesz się pozbyć kabelków.
bodzio12 Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam ,również mam ten sam problem .zamontowałem przed chwilą i licznik nie działa .Tzn nie pokazuje szybkości.Próbowałem innym magnesem i nic .Herol jak się sprawa dalej potoczyła?Kupowałeś z allegro od najniższacena??? Niewiem jak edytowac.Ale juz ok .Podstawkę na kierze dałem na odwrót ,czyli kabelkiem do przodu bo tak miałem w starym liczniku .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.