paszczaq Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam wszystkich, na wstępie chciałem się przywitać i zapytać o radę bardziej doświadczonych biker'ów, gdyż po kilkuletniej przerwie wracam do rowerowania. Zabrałem się za składanie nowego roweru na prawie nowej ramie Trek 3700 i w najbliższych miesiącach planuję sukcesywnie przesiadać się na tarcze. Koła, a przynajmniej przednie już dawno nadaje się do wymiany stąd plan na nowe i raczej tarczowe. Przyznam że od przeglądania forum rozbolała mnie głowa i zgłupiałem, stąd prośba o dobranie koła na przód które spełni niezbyt imho wysokie wymagania: -do jazdy: lekkie XC bez szaleństw. -waga: moja 80-85 kg + rower ~12-14kg -pod tarcze jako esteta najchętniej czarne No i najważniejsze to budżet ~300zł za przednie koło - piasta, obręcz, szprychy. Ew +/- 100zł jesli będzie warto mogę dociułać. Pozdrawiam i liczę na propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZES82 Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Witaj. Obręczą dość tanią i dobrą będzie MAVIC XC117 DISC , piasta SHIMANO HB-M475 + szprych ze stalowymi nyplami. W 300 zł spokojnie się wyrobisz. Kolorystycznie też ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Może Ci się przyda http://www.forumrowerowe.org/topic/90540-kolo-przod-rozsadna-waga-i-dobra-cena/page__p__871925#entry871925 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.