PopaY Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 I taką też zamówiłem, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moadip Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 mam problem z wyborem roweru zmierzylem kilka herculesow i dla mnie przy wzroscie 177cm dobry jest 48. ale teraz znalazlem KTM-a model Life Sprint i tam najmnieksza rama to 51 a nie mam za bardzo jak go zmierzyc. jest 46 ale to damska no i za mala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PILKOR Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam Znawców tematu proszę o poradę czy warto kupić ramę CUBE LtD Cls Pro 21"(52mm),nową za ponad 400zł Do jazdy raczej po mieście, ja mam 182cm wzrostu i 80kg. Pozdrawiam. Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez PILKOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arikos Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Mam nadzieję, że komuś przyda się ta tabela, a jeśli już to było, to sorki za spam. MTB Full Suspension MTB Rowery trekkingowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Kto robil to zestawienie bo nie wiem czy mam plakac. 175cm noga 76 Ja przy tym wzroscie mam nieporownywalnie dluga noge do tulowia i rak i nadal nie przekraczam 72cm w pampersie. Wiekszosc osob przy wzroscie 180cm ma noge na poziomie 72-76. No chyba ze w/g tabeli liczymy dlugosc nogi do panewki biodra, tylko jaki to jest sens i dokladnosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arikos Napisano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie ja. Mam 168 cm wzrostu, a długość nóg 74cm, to pomnożyłem przez 0,57 i wyszło 42,18 cm Mierzyłem tak jak w pierwszym poście - sposób drugi. Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez arikos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eklerek Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Jaki rozmiar ramy w rowerze trekkingowym(Kross Crow Preria) dobrać do 172cm wzrostu? 17' będzie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 17" to w "góralu', w crossie/trekkingu 19". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniaczek Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam! Mam 179-180cm wzrostu i długość nogi od pięty po jajo 82cm. Chciałbym kupić sobie taki rower - http://shop.######simo.cz/panska-krosova-kola/arcore/crius/22037/ Nie jeżdżę wyczynowo ani tym bardziej zawodowo. Ot od czasu do czasu śmignę na nim do pracy (momentami po wertepach) lub pojeżdżę po mieście. Oczywiste pytanie brzmi z jaką ramą? Do wyboru mam 18 lub 20-ke. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez Maniaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetkaiii Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Mam 160cm wzrostu i rosnę. Czy mogę wybrać ramę 18,5 czy jednak decydować się na mniejszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 18 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Zdecydowanie mniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luukasz Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Zamierzam kupić w tym tygodniu taki rower http://allegro.pl/show_item.php?item=1550256363 tylko właśnie nie wiem jaki rozmiar bedzie na mnie dobry z wyliczen wychodzi rama 18 wziasc 17 czy 19? Mój wzrost 177 długość nogi 81cm.Dzieki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Najlepiej się przymierz... Jeśli chcesz jeździć bardziej pochylony to weź 19". Ja przy Twoim wzroście chyba wolałbym jednak 17". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luukasz Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Niestety nie mam jak zmierzyc zakup przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Czyli masz ruletkę... Ja na Twoim miejscu brał bym 17", bo lubię bardziej wyprostowaną (czyt. wygodniejszą do jazdy miejskiej) niż zjazdową pozycję. Sam zdecyduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luukasz Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Chyba jednak wezme 19" mam wrazenie ze 17" bedzie troche za mala na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon1 Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Jaki jest najbardziej optymalny rozmiar ramy dla osoby o wzroście 170 cm i długości nogi 81 cm ? Siedemnastka byłaby dobra czy raczej większą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcio123 Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Bardzo proszę o radę. Wybieram rower dla dziewczyny 173 cm wzrostu http://allegro.pl/kross-crow-rubble-pelne-deore-lx-wyprzedaz-i1555015853.html Czy ten rozmiar będzie dla niej dobry ? Jest jeszcze dostępny z 19" Z tego co czytałem rozmiar ramy dla kobiet powinien być mniejszy niż odpowiednik dla mężczyzn... ale jak jest w rowerach przystosowanych dla kobiet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Raczej 19", zwłaszcza że to damka. Do trekkingów wybiera się większe ramy niż do MTB. Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez Wafel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcio123 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Czy zakładając że ona chce jeździć w wyprostowanej pozycji 17" będzie ok ? Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez marcio123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1978 Napisano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Ja kupiłem rowerek 1 rok temu, zrobiłem już około 1 tyś/km, jednak teraz zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem sprzedawca nie sprzedał mi złego rozmiarowo meridy TFS 100 V bo mam rozmiar 52 mam ~ 182 długość mierzona do krocza 87 czy to nie jest za duża rama ? nie to żebym jakoś marudził, ale nie mam porównania do jazdy takiego samego roweru na mniejszej ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Czy zakładając że ona chce jeździć w wyprostowanej pozycji 17" będzie ok ? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) czy to nie jest za duża rama ? nie to żebym jakoś marudził, ale nie mam porównania do jazdy takiego samego roweru na mniejszej ramie Jest OK Ja mam porównanie, przy takim samym wzroście 18" Merida jest za mała. Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Ja kupiłem rowerek 1 rok temu, zrobiłem już około 1 tyś/km, jednak teraz zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem sprzedawca nie sprzedał mi złego rozmiarowo meridy TFS 100 V bo mam rozmiar 52 mam ~ 182 długość mierzona do krocza 87 czy to nie jest za duża rama ? nie to żebym jakoś marudził, ale nie mam porównania do jazdy takiego samego roweru na mniejszej ramie Skoro się dobrze czujesz na takiej ramie to znaczy, że jest dobra Wg rozmiarówki powinieneś mieć ok. 19", ale jak napisałem, jeśli dobrze się czujesz na tej, którą masz to jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarololer Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Mam 170cm wzrostu jaka wielkośc ramy będzie odpowiednia dla typu roweru MTB? Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez jarololer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi