stefan2810 Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Mam 188cm wzrostu i jeżdżę na ramie 21". Może i to za dużo, w sumie nie wiem. Zwykle jeździłem na mniejszych ramach i dopiero jak sie przesiadłem na większą to zobaczyłem jaki jest komfort jazdy i ogólnie frajda, bardzo fajnie się śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onion Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 OK, dzięki za opinie. Wybieram 21" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maccc Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witajcie. Możecie podpowiedzieć jaka rama będzie dla mnie lepsza przy wzroście 186 cm i dł. nogi 89-90 cm? Chodzi mi o Krossa a6 z 2009 a do wyboru są 18 i 20. Może ktoś jeździ na tym sprzęcie w warunkach podobnych do moich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biiker Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Raczej oczywiste że 20' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 (edytowane) Drogi Jarosławie, nawet gdybyś się uparł na 18" trudno by Ci było znaleźć sztycę która zapewniła by właściwe wysunięcie siodełka, w dodatku z powodu bardzo długiej sztycy taka konstrukcja była by bardzo wiotka. Edytowane 17 Marca 2010 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakrimoza Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam Zamierzam kupić szosówke Merida 880 i zastanawiam sie nad rozmiarem ramy mam 184cm wzrostu i długość nogi od krocza 90cm. Proszę was o podpowiedz jaka rama będzie dla mnie dobra. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YankeZ Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Myślę że rozmiar 'L' będzie dla Ciebie dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azymut38 Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Ja też proszę o pomoc. Mam 182 cm wzrostu, długość nogi 87 cm, waga 75 kg. Chcę kupić rower Krossa (Level A2). Przeznaczenie: lasy z lekkimi górkami oraz ścieżki rowerowe. Sądzę, że rama 21 byłaby OK. Czy waszym zdaniem to dobry wybór, czy jednak lepiej 19 cali ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onion Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Jeżeli do rekreacyjnej jazdy to polecam 21". Parę postów wyżej też się radziłem i jestem b. zadowolony z zakupu. Dużo większy komfort jazdy niż na 19". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymol Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam To jest moj pierwszy post tak wiec prosze o wyrozumiałość Problem nastepujacy a mianowiecie po przeczytaniu 70% postow zamowiłem dzis scott scale 70 w wersji M Moje wymiary to 176cm Od torby do ziemi 80cm waga 83 kg wiek 28 Wiem ze moge jeszcze do jutra zmienic zdanie waham sie i powaznie myslałem na temat rozmiaru L, niestety nie było mozliwosci przymiarki w sklepie Dajcie znac czy moge spac spokojnie, dodam rownierz ze lubilem swego czasu bawic sie rowerem na jakis schodkach kraweznikach itp. za moch czsow nie byo cvzegos takiego jak teraz mlodziez ma do dyspozycji. Mam zamiar rownierz pokonywac dystanse na odcinkach do 20 km Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmike Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam Poszukuje pomocy przy wyborze rozmiaru ramy - interesuje mnie kross sign ds2, glownie do street'u wzrost 182cm waga 82kg Powinienem wybrac 15 czy 17" ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaise Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Wczoraj kupiłem Authora Contexta 2010 rama 20 cali, przy moim wzroście 180 i odległości do krocza 85 jest mi idealna. Dzięki wszystkim za wskazówki i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g68ax Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam, Mam 178 cm wzrostu, 80 cm od ziemi do krocza. Zastanawiam się nad kupnem Kross Level A2 2009. Z wyliczeń wychodzi, że powinienem wziąć 18". Ale są tylko nieparzyste rozmiary. Cel: głównie las, pola. Może właściciel tego Krossa (i nie tylko) podpowie mi jaki wziąć? I jeszcze jedna prośba: jaka wysokość jest od ziemi do łączenia górnej rury z rurą podsiodłową w rozmiarach 17 i 19? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nulus Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam, kupuję wheelera pro 39, przez internet, więc ciężko będzie mi go przymierzyć gdziekolwiek. Mam 170 cm wzrostu, 80 cm od ziemi do krocza. Z obliczeń wychodzi mi rama 18, ale od wyboru mam tylko 17,5 bądź 19. Którą z nich wybrać? Nie będe robić pionowych zjazdów, jazda bardziej rekreacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymooteusz Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Szukam roweru dla żony wzrost 160cm, długość nogi do kroku około 74cm. Czy według tego co podaje strona czeskiego producenta rowerów www.author.cz mam dla niej kupić ramę o rozmiarze 18" ? Dobór odpowiedniego rozmiaru dla wzrostu http://www.authorbicycles.com/download.php?FNAME=1258122132.upl&ANAME=framesize-mtb-asl.pdf Geometria rowerów Author dla kobiet seria ASL MTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Jeśli Authora, to pewnie tak, w innym wypadku raczej 17". Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sickboy Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Czołem Jaki rozmiar ramy do wheelera pro 39? Mam 184 cm wzrostu, odległość od kroku do ziemi 89cm Pozdrawiam error error po dokładnych pomiarach okazało się że mam 87cm od kroku do ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Taki jaki wynika z tej tabeli : http://www.bike-x-perts.com/images/Rahmen-Sitzhoehen.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lovelasik Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam, zamawiam w sieci Rower Kross Level A2 XT model 2009 ale nie ma nigdzie rozmiarów ram w cm a sądzę żeby zamówić 19, do wyboru mam 17,19,21. Wzrost: 173cm Od kroku do ziemi około: 80 cm Waga:75,5 kg A eksperci z forum co sądzą? Witam, zamawiam w sieci Rower Kross Level A2 XT model 2009 ale nie ma nigdzie rozmiarów ram w cm a sądzę żeby zamówić 19, do wyboru mam 17,19,21. Wzrost: 173cm Od kroku do ziemi około: 80 cm Waga:75,5 kg A eksperci z forum co sądzą? Szukałem aż znalazłem a więc na przyszłość jak by kto szukał: Kross Level A2 XT Geometria dla rozmiaru "19": Kąt główki (A): 71° Kąt podsiodłowy (: 73° Rura górna ©: 594 mm Rura podsiodłowa (D): 480 mm Rozstaw kół (E): 1079 mm Pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez lovelasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buKKa2 Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam. Będę chciał zakupić ramę Dartmoor Street Fighter rozmiar 14 i się zastanawiam czy będzie dla mnie ok mam 170 wzrostu. nie będzie to za mało? Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez buKKa2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiTii Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 lovelasik ja mam 173cm wzrostu i rama 19 cali krossa była dla mnie za duża. Musiałem zmieniać nie tylko rame na mniejszą ale także mostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, mam zamiar kupić ramę Krossa do MTB/XC. Zastanawiam się jeszcze nad rozmiarem. Wzrost: 170cm Odległość kroku od ziemi: 77cm Czy rama o rozmiarze 17" będzie dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadyga14 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam, mam zamiar kupić Author'a a-gang 7mm. Zastanawiam się czy wybrać rozmiar 16,5, czy 19 cali? Mam 178cm wzrostu, a ważę 65kg. Długość od krocza do ziemi to ok. 80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avyk Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witajcie . Mam zamiar kupic rower kross sign ds zastanawiam sie na rozmiarami 15 i 17 cali . Mam 170 cm wzrostu ważę 70 kg A odległosc od krocza do ziemi to 76 cm . Na uwage zasługuje jeszcze fakt iż mam 15 lat wciąż rosne . Tutaj jest jeszcze link z geometrią tego roweru Kliknijcie jesli co kolwiek z tego rozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi