konrad86 Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Mam zamiar zakupić Giant Boulder. Mam 178cm wzrostu, dlugość nóg 80cm. Nie mam pojęcia jaki wybrać rozmiar ramy M/19" czy L/21". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 M/19" bierz, L-ka bedzie za duza i niewygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad86 Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Dzięki Skiba_TG za szybka odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oscypek Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Mam zamiar kupić Meridę Crossway 5-V. Mam 159 cm wzrostu, a długość nogi 70 cm. Jaki powinienem wybrać rozmiar ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jungle Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Mam pytanko: mam zamiar kupic rower crossowy MERIDA CROSSWAY TFS 100 V (rama MERIDA CROSSWAY TFS - V) i oczywiwscie chodzi o rozmiar ramy czy 55 cm bedzie odpowiednim rozmiarem ramy dla mnie ? Ja mam wzrostu 182 cm , nogi około 86 cm . Dziekuje za odpowiedz i Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. I moze jeszcze jedno pytanko takie ogolne przy moich wymiarach jaki rozmiar ramy roweru crosowego oczywiscie polecacie ( jesli mozna w cm i calach ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 21" powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidos122 Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 jaki wybrać rozmiar ramy mam 162cm wzrostu i ta rama ma być do dirtu dualu mam wybrać ramę 16 czy 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjon777 Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 ja rowniez zastanawiam sie jaki rozmiar ramy wybrac. bo aktualnie mam 18 z meridy, ale wyglada na 16 albo mniej. i nie wiem czy kazda 18 jest takich rozmiarow. mam 175 cm wzrostu i nogi ok 80cm. i wsumie caly czas rosne. dzieki za pomoc chodzi o rame MTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Jak chcesz sprawdzic jaka masz swoja rame to zmierz odleglosc od srodka suportu do zacisku sztycy A dla Ciebie mysle, ze 18 bedzie odpowiednia. No chyba ze masz zamiar jeszcze szybko duzo urosnac to 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjon777 Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Spoko. Jak bedziesz juz miec rower zlozony to zapraszam do Tworoga pochwalic sie rowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbinet Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam, to teraz ja mam pytanie mam 173 cm wzrostu i długość nogi 79 cm. I planuję kupić ramkę starszej wersji Authora Introwerta. Czy zgadzacie się,że powinienem wziąć 17" ? pozdrawiam serdecznie i liczę na szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyrusvirus Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam ! Mam zamiar kupić ten rowerek dla kobitki http://www.erowery.pl/go/_info/?id=2044 w rozmiarze M/19" - wzrost 176, noga 83 cm. Nie będzie za mały? Jazda to głównie sofcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galroch Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Jako ze jestem nowy witam forumowiczów. Chce kupić krosa a6 2009 i nie wiem jaką ramę wybrać 18" czy 20" 70% miasto i dystancje ok 50 km z sakwami noga wew 80 cm wzrost 178 cm http://www.t-bike.pl/photo/tinyMce/geo2.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Z tego co widzę planujesz go wykorzystywać jako rower crossowy - tylko czy ma mocowanie na bagażnik ? , ramy są dosyć długie, więc 18" będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shelka Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 a ja wlasnie mam nowy rower - duzo mniejszy od poprzedniego - teraz mam 16' tractiona asl z authora, poprzednia rama to 20 cali i sie zastanawiam czy obecna rama nie jest dla mnie za mala - mam 167 cm wzrostu a dlugosc nog okolo 75cm i sprzedawca twierdzi ze 18 bylaby juz za duza a na tym nowym poki co nie moge sie przyzwyczaic niby wszystko ok dobrze sie jedzie ale dziwnie maly ten rower do starego Moze 18 bylaby lepsza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Moja małżonka przy 162 cm . jeżdzi na ramie 17", więc może faktycznie 18" była by dla ciebie lepsza, chodzi wszak o to, żeby na rowerze czuć się dobrze, a nie do niego przyzwyczajać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Na 167cm wzrostu rama powinna być w rozmiarze 17,5" - 18", nieco większa rama to zazwyczaj lepsze prowadzenie roweru po szosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shelka Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 tak tylko ze ja głownie jezdze w terenie i tym sie sugerowal sprzedawca. Nic dzisiaj jeszcze troche na nim pojezdze i posprawdzam a jak nie to trudno bede prosic o wymiane na większą rame mam nadzieje ze nie bedzie problemu z zamiana na wieksza.... a i dodam ze wszystko mi ok pasuje siodełko, wysokość sztycy mam ok ustawioną tylko ze ten rower ma bardzo krótki mostek i przez to mi tak dziwnie sie na nim czuje poprzedni miał duzo dluzszy mostek i mysle ze wymienie chyba tylko mostek bo wkoncu mam rower z ktorego jak zsiadam to sie nie obijam i bez problemu moge zeskoczyc z niego, poprzedni 20 cali byl zdecydowanie za duzy. Siedzialam tez na takim rowerze jak moj tylko na 18 i tam jak juz spadalam - zeskakiwalam z siodelka to blisko bylo obicia sie o rame:( wiec sama nie wiem wg jakies tam strony co sie dokladnie wszystko podaje wyszla mi rama 16, wg przelicznków 17. Moze to przez to ze poprzedni rower byl duzo za duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jeśli w teren to rama 16" jest ok bo zwrotniejsza, a pozostałe niedociągnięcia nadrabiaj sztycą, mostkiem i kierą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shelka Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 dlatego dzisiaj pojade chyba i poprosze o wymiane mostka na dluzszy a kiera obecna bardzo fajna jest bo nie jest za szeroka i nie ma rozciagnietych jak zaba rak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 A może trzeba było kupić Krossa Lady - w rozm. 17" i było by idealnie ? , jak tak patrzę na różnicę w cenie do Authora, to można by za to założyć do Krossa - korbę Hollowtech FC M542, przerzutki przód i tył SLX, manetki SLX, klamki hamulcowe i hamulce SLX i jeszcze by zostało na kask : http://www.kross.pl/573-g517-k2185-level_a2_lady_.html Co do roweru małżonki, to służy do jazdy w terenie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shelka Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 moze ale krossy mi sie nie podobaly wizualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 No trudono jedni mają słaby ale podobający się rower , inni mają podobający się i porządnie wyposażony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shelka Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 tak tak tylko ja mam model z zeszlego roku tanszy od tegorocznego o 500 i za ta cene ma bardzo fajne wyposaznie dla mnie odpowiednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi