PopaY Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 17" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matisnysa Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Mam 185 cm wyrostu. Chce kupić ramę accent el nino jaki rozmiar będzie dla mnie najlepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 19" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matisnysa Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 (edytowane) A jakby mnie interesował kross level a2 2010r to też 19" ?nie chce wyprostowanej pozycji tylko bardziej typowo XC. Edytowane 28 Kwietnia 2011 przez matisnysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Raczej też 19". 21" może okazać się za duże i wtedy będzie problem. Ale jeśli bierzesz pod uwagę Krossa to możesz się przejechać do najbliższego dealera i przymierzyć się do interesujących cię ram w różnych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosssie Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 (edytowane) Witam. Chcę sobie kupić rower, ale nie znam się na ramach. Nie jestem wysoka- mam 167cm, od krocza do ziemii wychodzi ok. 82cm. Chcę kupić ten rower: http://www.rowerzysta.pl/city/rower-miejski-arkus-symfonia-2011.html#fragment-2 ale jest tylko rama 18". Czy będzie dobra? I czy ten rower nie jest bardzo ciężki? Nie znam się, ale czy ciężkie rowery nie "pedałują" się ciężko? Potrzebuję roweru do jeżdżenia po Warszawie, np do pracy czy na uczelnię, max 8 km w jedną stronę - wyłącznie asfalt.... Bardzo mi zależy na wyprostowanej postawie. Edytowane 1 Maja 2011 przez mosssie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Rama dla Ciebie będzie odpowiednia, ale ja bym się tak na ten rower nie napalał. Waga jest duża gdyż rama jest stalowa. Ja na Twoim miejscu zakupił bym TAKI ROWEREK lub TAKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 (edytowane) https://picasaweb.google.com/Sorcerer086/Geo# Giant M, 59.5cm + mostek 10cm + sztyca z setbackiem 3cm Canyon S, 57,5cm + mostek 9cm + prosta sztyca Obydwa siodla ustawione neutralnie, mostek w giancie wyzej jakies 2cm na podkladkach i na plus. Canyon mostek na minus. Glowne pytanie, chyba nie wyglada to najgorzej jak siedze na canyonie? Przydalby sie tylko delikatny setback lub przesuniecie siodla troche do tylu dla mnie i moze wlasnie 1cm dluzszy mostek. Postaram sie na dniach dostarczyc zdjecia z giantem ustawionym identycznie do canyona z prosta sztyca i mostek nizej. Pytam bo czulem sie duzo lepiej na canyonie wzgledem mojego gianta i szukam juz ostatniego usprawiedliwienia aby kupic "S" gianta ktora ma identyczny przedni trojkat jak canyon ukaniex'a. Edytowane 1 Maja 2011 przez Sorcerer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosssie Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Rama dla Ciebie będzie odpowiednia, ale ja bym się tak na ten rower nie napalał. Waga jest duża gdyż rama jest stalowa. Ja na Twoim miejscu zakupił bym TAKI ROWEREK lub TAKI. Dziękuję za odpowiedź :-) Czy 1 kg robi w rowerze aż taką różnicę? Bo te co wkleiłeś są 1kg lżejsze. Nie znam się, przepraszam jeśli to głupie pytanie. Ten rower podoba mi się bardziej: http://www.rowerzysta.pl/city/rower-miejski-unibike-retro-2010.html#fragment-2 Jestem kobietą i może wstyd przyznać, ale chciałabym ładny rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Różnicę robi rama. Ty wybrałaś stalową, ja Ci polecam aluminiową, bo ten materiał jest lepszy. Kg robi różnicę, uwierz mi. Unibike w tej cenie to dobra propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosssie Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Różnicę robi rama. Ty wybrałaś stalową, ja Ci polecam aluminiową, bo ten materiał jest lepszy. Kg robi różnicę, uwierz mi. Unibike w tej cenie to dobra propozycja. A jeszcze wczoraj rozważałam rower do 400zł na Allegro Teraz widzę, że 1000zł to nędzny początek.... A ten? 16 kg, aluminiowa rama: http://www.rowerzysta.pl/city/rower-miejski-arkus-romet-retro-alu-se-3-biegowy.html#fragment-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Te rowery tak naprawdę nie różnią się zbytnio od siebie. Ten Romet ma podobny osprzęt z tym, że firmy Sram, jak Unibike, różni się oczywiście wyglądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosssie Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Te rowery tak naprawdę nie różnią się zbytnio od siebie. Ten Romet ma podobny osprzęt z tym, że firmy Sram, jak Unibike, różni się oczywiście wyglądem. Czyli wszystko jedno czy ten http://www.rowerzysta.pl/city/rower-miejski-unibike-retro-2010.html czy ten http://www.rowerzysta.pl/city/rower-miejski-arkus-romet-retro-alu-se-3-biegowy.html#fragment-4 ? A czy to, że ten Romet jest lżejszy o 1kg od Unibike to wszystko jedno/dobrze/źle? Bo teraz mam wizję takiej aluminiowej rurki leciutkiej, która się wgniata.... Dziękuję bardzo, że mi pomagasz, byłam już zdecydowana na ten stalowy i bym pewnie żałowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Spokojnie, nic Ci się nie wgniecie Z tych dwóch generalnie wybierz ten, który jest wg Ciebie ładniejszy, bo osprzęt jest porównywalny, rama również. PS. ja bym wybrał Unibike'a z uwagi na większe koła. Będzie wygodniejszy w prowadzeniu aniżeli Romet. A Romet jest lżejszy, bo ma mniejsze koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosssie Napisano 1 Maja 2011 Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 (edytowane) Spokojnie, nic Ci się nie wgniecie Z tych dwóch generalnie wybierz ten, który jest wg Ciebie ładniejszy, bo osprzęt jest porównywalny, rama również. PS. ja bym wybrał Unibike'a z uwagi na większe koła. Będzie wygodniejszy w prowadzeniu aniżeli Romet. A Romet jest lżejszy, bo ma mniejsze koła Może to będzie pytanie blondynki, ale skąd wiesz, że mna mniejsze? To jest ten parametr?: Opony: Deestone 26”x1,75” / SCHWALBE ROAD CRUISER / 28X1.60 Edytowane 1 Maja 2011 przez mosssie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Tak, to jest ten parametr. A poza tym to po prostu widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 https://picasaweb.google.com/Sorcerer086/Geo# Giant M, 59.5cm + mostek 10cm + sztyca z setbackiem 3cm Canyon S, 57,5cm + mostek 9cm + prosta sztyca Obydwa siodla ustawione neutralnie, mostek w giancie wyzej jakies 2cm na podkladkach i na plus. Canyon mostek na minus. Glowne pytanie, chyba nie wyglada to najgorzej jak siedze na canyonie? Przydalby sie tylko delikatny setback lub przesuniecie siodla troche do tylu dla mnie i moze wlasnie 1cm dluzszy mostek. Postaram sie na dniach dostarczyc zdjecia z giantem ustawionym identycznie do canyona z prosta sztyca i mostek nizej. Pytam bo czulem sie duzo lepiej na canyonie wzgledem mojego gianta i szukam juz ostatniego usprawiedliwienia aby kupic "S" gianta ktora ma identyczny przedni trojkat jak canyon ukaniex'a. Na holendrze bedzie jeszcze wygodniej Jakiej dlugosci sa gorne rurki w tych rowerach (efektywna dlugosc)? Miales okazje pomierzyc sie i zobaczyc jaka w/w dlugosc jest zalecana? http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosssie Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Może to będzie pytanie blondynki, ale skąd wiesz, że mna mniejsze? To jest ten parametr?: Opony: Deestone 26”x1,75” / SCHWALBE ROAD CRUISER / 28X1.60 Dzięki. A czy z czasem koło 26 można wymienić na 28? Czy to coś czego się nie zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 No raczej nie włożysz kół 26" do ramy przeznaczonej pod koła 26" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosssie Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Wiem, że jestem już nuda, ale znalazłam jeszcze jeden: http://www.sportstore.pl/Rower_COSSACK_City_28_2011_283_SHIMANO_Nexus_Inter_3_kremowy-1524.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Na holendrze bedzie jeszcze wygodniej Jakiej dlugosci sa gorne rurki w tych rowerach (efektywna dlugosc)? Miales okazje pomierzyc sie i zobaczyc jaka w/w dlugosc jest zalecana? http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO Efektywne wlasnie napisalem 59,5 i 57,5cm . Kalkulator wlasnie wyszedl w granicach 57,5cm, ale musi dziewczyna ze mna siasc, bedzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Tak dla pewnosci mowimy o tym samy? TT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Tak efektywna dlugosc. TT 59,5cm Giant M TT 57,5cm Canyon S TT 57,5cm Giant S Center-Center po rurce ~58,2cm Giant M , reszta nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosssie Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Wiem, że jestem już nuda, ale znalazłam jeszcze jeden: http://www.sportstore.pl/Rower_COSSACK_City_28_2011_283_SHIMANO_Nexus_Inter_3_kremowy-1524.html Chyba jeszcze nigdy nie stanęłam przed takim dużym dylematem: ładniejsze 26 cali czy brzydsze, ale wygodniejsze 28 cali Byłam dzisiaj w sklepie sportowym i porównywałam te dwa rozmiary, teoretycznie różnica nie jest duża, ale to 26 cali miało takie grube opony... Obawiam się, że ciężko by się jeździło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PopaY Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Rowerki miejskie na kołach 26" nie mają grubych opon, przeważnie 1,75 Musiałaś oglądać jakiś rowerek MTB chyba Fakt jest taki, że na 28" po mieście jeździ się znacznie wygodniej, a rowery nie są wcale brzydsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi