domanka Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam Mam pytanie. Chce w prezencie kupić mężowi rower, który będzie mu służył do jeżdżenia do pracy i na wycieczki rodzinne. Wybrałam dwa rowery trekkingowe. Chciałabym prosić o radę, który jest lepszy. http://www.allegro.pl/item701772234_motta_28_aluminiowa_rama_posezonowa_obnizka.html http://www.allegro.pl/item698731831_super_trekking_kross_continental_28_shimano.html dziękuje za wszystkie sugestie. I jeszcze jedno pytanie. Przy rowerze Kross w momencie wyboru koloru jest podana dodatkowa informacja. O co chodzi? WERSJA MĘSKA ZŁOTY - 19" WIŚNIOWY - 21" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HkwadratC Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Nurtuje mnie pytanie co to jest efektywna wysokość roweru, planuje kupic skocika i oni mają rozmiarówki s,m,l itd i tam sie pojawia taka wartość. 2 pytanie czy przy wzroście 176 rama m bedzie good? oto geometria http://www.scott.pl/product.php?id_cat=88&id_prod=445 thanks za rady pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cu8er Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Zamierzam kupić rower na ramce krossa A2 lub hexa v4 186 cm 69 kg czy będzie dobra rama 21''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMB Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 hmm... piszę bo mam pewne wątpliwości co do rozmiaru ramy. myślę o rowerze Canyon Grand Canyon AL 6.0 mam 176 cm wzrostu waga 75 kg długość nogi 80 cm długość ręki 60 cm pierwotnie myślałem o rowerze 17.5''-18'' natomiast ten system dopasowywania ramy do wzrostu na stronie Canyona - Perfect Positioning System ( http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=802 - link jest pod zdjęciem roweru) załapał mnie ledwo na rozmiar 'S' czyli 16.5'' Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolasz Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam! Czytałem jak dobrać prawidłowy rozmiar ramy roweru ale wciąż mnie coś gryzie. Chciałbym prosić Was o radę. Czy rozmiar ramy 21" w rowerze Unibie Expert http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=715625350 będzie odpowiedni do 190 wzrostu i 67 kg wagi? Liczę na wasza pomoc ! Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike73 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 rozmiar ok. Ale , facet , zjedz cos!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolasz Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) W moim wieku to raczej niewskazane. 17 lat- chłopak nie powinien być kuleczką =) PS dzięki za odpowiedź. Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez tolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekwp Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Popieram tolasza ! A rama będzie OK xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 W moim wieku to raczej niewskazane. 17 lat- chłopak nie powinien kuleczką =) PS dzięki za odpowiedź. Głupoty gadasz...przy 190cm przynajmniej te 10kg powinieneś "przytyć". Oczywiście w masę mięśniową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolasz Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 I dlatego kupiłem rower... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekwp Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 I to mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Niestety, ale każdy przytyje i niestety nie w masę mięśniową więc trzeba się cieszyć dobrym (szczupłym) wyglądem jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekwp Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 "Mięsień 'piwny' to podstawa prawdziwego dorosłego mężczyzny.." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 "piwny" ... ?? prawdziwego dorosłego mężczyzny ?? Jeżeli tak uważasz no to powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekwp Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ktoś tu się na żartach nie zna =p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katorihanzo Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Cześć ! Mam zamiar kupić Unibike'a Expert 2009. Zastanawiam się , czy wybrać rozmiar ramy 19" czy 21" Mój wzrost : 185 cm Waga : 80 kg Wiek : 15 lat Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Spotkałem się kiedyś z włoskim przysłowiem: "Mężczyzna bez brzucha jest jak niebo bez gwiazd." Ale ja się z tym kompletnie nie zgadzam. Cześć ! Mam zamiar kupić Unibike'a Expert 2009. Zastanawiam się , czy wybrać rozmiar ramy 19" czy 21" Mój wzrost : 185 cm Waga : 80 kg Wiek : 15 lat Pozdro Nie wiem jak wychodzą rozmiarówki Unibike'a, ale ja mam Gianta 19" przy wzroście 176cm. Jest OK, choć mógłby być minimalnie mniejszy, no ale to są minusy stopniowania rozmiarów co 2". Najlepiej będzie jak się przymierzysz, choć mniejszy na pewno będzie bezpieczniejszy. Ja zawszę kieruję się zasadą, że lepiej minimalnie mniejszy niż większy. Pytanie jednak czy Ty jeszcze rośniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja jeżdżę na ramie 19' a mam coś koło 180 cm Lepiej przymierzyć, bo nigdy nie wiadomo jak z tymi rozmiarami Jak ja usiadłem na 21' to czułem się jak na crossie Tak wysoko i dziwnie jak na rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katorihanzo Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Tylko problem w tym że nie mam możliwości przymierzyć roweru ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 21" to już niezła krowa, przy geo Unibike raczej 19" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katorihanzo Napisano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Mierzyłem dzisiaj długość nogi i mnożyłem razy 0,57 (tak jak jest napisane w temacie) i wyszło mi 19,75 cala . Więc wydaje mi się , że bardziej odpowiednia będzie rama 19" . A wy jak myślicie ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goozyo Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) Hej, przymierzam się do zakupu Scott'a Scale 80, ale nie wiem jaki rozmiar będzie dla mnie odpowiedni. Mam 175 cm wzrostu i ważę ok. 74 kg. Mam okazję dosyć korzystnego zakupu, ale rozmiar ramy to 18'. Przymierzałem się do niej. Klasyczne metody dały pozytywny wynik, ale priorytetem są dla mnie długodystansowe trasy i zastanawiam się czy kręgosłup nie będzie za bardzo pochylony przy takim rozmiarze i czy nie lepszy większy rozmiar.. Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez goozyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grelax Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) Mam zamiar kupić rower Kross Sign DS2 ale nie wiem jaki rozmiar wybrać 15" czy 17" ? Rower ma służyć głównie do FR, slopestyle i czasem jakieś małe hopki dirtowe. Ma się też w miarę nadawać do zwykłej jazy na przykład dojazd do miejscówek albo krótkie wypady po osiedlu i lesie żeby się polansować ^^ Wzrost: 180cm Słyszałem też, że numeracja krossa jest nieco zawyżona wiec tym bardziej trudno mi podjąć wybór. Pozdro :] Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez Ecia Pkt 1a Zasad Pisania - WYSZUKIWARKA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Mam taki sam wzrost jak ty. Gdybym brał rower dla siebie to do FR i dirtu zdecydowanie 15 cali. 17 cali to pozycja byłaby podobna do tej na rowerze do XC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephistofeles Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Jestem wyższy, a na ramie 14" dobrze mi się jeździ na siodełku ~10 cm nad zaciskiem, także 15" będzie dobrym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi