Jasiek7557 Napisano 13 Maja 2009 Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Dobra biore 19 nie bedzie zle i przynajmniej taniej bede mial. PS.Chyba ze czyms sie rozni rower1 od roweru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Maja 2009 Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Rower 2 ma inny amor, wg mnie lepszy i piasty Novateca, a nie Joytech. Ja bym brał 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek7557 Napisano 13 Maja 2009 Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Rower 2 ma inny amor, wg mnie lepszy i piasty Novateca, a nie Joytech. Ja bym brał 2. Tak ale czy to jest w ogole warte doplaty dla mnie tak sie zastanawiam i tak juz przekroczylem budzet bo poczatkowo szukalem roweru do 1000 zl . PS.Czy poczuje jakakolwiek roznice przy kupnie tego drugiego drozszego o te 50 zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Maja 2009 Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ja widzę, że 2 jest tańszy o te 50zł. Kup od razu jakiś smar do łańcucha, łatki itp. XCR nie strzela korkami z goleni w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Maja 2009 Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Lepiej mieć za mała ramę, bo to można do pewnego stopnia poprawić mostkiem i sztycą Mostek i sztyca nie służą do powiększania ramy,tylko drobnych korekt . Też obstawiam rower 2, tańszy o 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 13 Maja 2009 Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 No, dobra, ale to nie jest wątek o wyborze roweru - kończymy OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glue Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 (edytowane) ChcĘ kupić rower KTM Life Track - jest to cross [nie wiem dlaczego rowery KTM są tak rzadkie]. Z tym, ze mam problem z wyborem ramy. Mierzę 178cm i jeszcze urosne z 5cm. Długość nogi to 89cm. Ja sie zastanawiam nad rozmiarem 22'' ale sprzedawcy odradzają i sugerują mi rozmiar 20''. Jak to z tym jest?! Zaznaczam ze jest to cross wiec moze miec troche większą ramę? Bede jezdził ok 70% asfalt 30% teren. Nie mam mozliwosci przymiarki bo nikt tego roweru nie sprzedaje w mojej okolicy. Wiec błagam, zlitujcie sie i doradzcie, tym bardziej ze pilnie potrzebuje tego wymarzonego roweru Edytowane 14 Maja 2009 przez Ecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 20" to optymalny rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cAst0r Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Proszę o szybką odpowiedz:P A moje pytanie brzmi, jaka rame wziac przy wzroscie 189cm. Zamowilem Kross Level A2 z rama 21'', tak mi polecil sprzedawca;d Takze, jeszcze moglbym zmienic rozmiar ramy na 19'' jakby sie okazalo, ze 21'' to za duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 21" nie jest za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cAst0r Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Dzieki za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekP Napisano 16 Maja 2009 Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Witam , szukam już dość długo roweru wybór padł na jakiś z Allegro - gdyż są tańsze po prostu. A jestem jeszcze uczniem i na więcej kasy niż to co zarobiłem w wakacje pozwolić sobie nie mogę. http://www.allegro.pl/item633228076_kellys...ega_okazja.html Wybrałem taki , ramę ma 17,5" Mam pytanie czy nie będzie ona za duża (ew za mała ale wątpię) dla mnie? mój wzrost 178. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glue Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Sorry za offtopica, ale te napisy KELLYS są zbyt ostentacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekP Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Sorry za offtopica, ale te napisy KELLYS są zbyt ostentacyjne Dzięki za opinię , a na temat ramy mógłby ktoś się wypowiedzieć czy 17,5" będzie ok na 178? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikotrotek Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Jeździłem do tej pory na rowerze szosowym 21", teraz kupuje crossowego i nie wiem czy brać tak duża ramę mając 182cm wzrostu - jeżeli na niej stanę to bardzo mało miejsca pozostaje mi do klejnotów. Niemniej jednak boję się że gdy wezmę 19" zmieni mi się układ ułożenia ciała na zbyt pionowy - przyzwyczaiłem się do leżenia na rowerze. DO tego nie wiem czy 19' nie będzie denerwowała mnie jeśli chodzi o lekkość jechania na prostej drodze asfaltowej, mam wrażenie że porzy większej ramie mam lepsze ułożenie ciała jeśli chodzi o dostosowanie się do szybkiej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Przy 182 cm. jeździłem na 22" Meridzie Crossway w terenie i dawałem radę 20/21" będzie optymalna, cross ma większy sloping niż szosówka, porównaj te dwie szosówki, ze slopingiem i bez ; http://download.bikeboard.pl/pdf/200608_sloping_3.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopsik87 Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam, ostatnio zacząłem szukać roweru dla siebie. W sklepie polecano mi northtec 22cale, jednakże wolał bym kupić Krosa level a4 21 cali tylko nie jestem pewien czy nie będzie dla mnie za mały ponieważ mam 197cm, noga 90cm i waga 93kg. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Mam zapytanie odnośnie doboru ramy ługość rury podsiodłowej od środka suportu do końca poprzecznej rury to 52cm a do końca rury podsiodłowej 57cm Pasować będzie mi ? mam wzrost 180cm to podaje sprzedawca z aukcji i w danych podał rama 22 potem napisał rama gt crmo cr mo 21'' he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Nie będzie pasować, dla ciebie maksymalna długość rury podsiodłowej od środka suportu do końca to 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Nie będzie pasować, dla ciebie maksymalna długość rury podsiodłowej od środka suportu do końca to 50 cm. Wiem obliczyłem ale co to 2cm robi wielką różnicę ?? eee przesadzasz chyba...da się przyzwyczaić zresztą zobaczę jutro jak zasiądę na niego Dokładnie to 50,16 to chyba te 1,84 cm nie robi takiego wielkiego znaczenia ? czy utrudnienia z jazdą itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarteQk Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Mam zamiar kupić A6 2009. Mam 174 cm wzrostu, a od krocza do ziemi 81. Która rama była by dla mnie optymalna 20 cali czy 18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 18'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawwel Napisano 23 Maja 2009 Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Mam zamiar kupić krossa a2 (lub ewentualnie v6/v5 zależy od funduszy) i teraz nie wiem, czy wziąć 19 czy 21". Mam 187cm wzrostu, noga 87cm, jazda bez jakiś szaleństw, miasto leśne ścieżki itp. Najchętniej bym przymierzył, ale nie mam za bardzo czsu jeździć i szukać go po sklepach, poza tym nie sądzę, żeby 5 min w sklepie rozwiązało ten problem, a jazd testowych chyba nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 23 Maja 2009 Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 21" chociaz w trudniejszych warunkach mozesz miec wrazenie mulowatosci...19" a6 przerabialem przy takim wzroscie i mostek 130mm nie jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reza76 Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam, chciałbym zasięgnąć porady gdyż mam możliwość kupienia tanio roweru Giant Boulder, rozmiar ramy "L", mój wzrost to 179cm, chciałbym sie dowiedzieć czy ta rama będzie dla mnie odpowiednia? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi