Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lipca Lepiej się przymierz, najlepiej z jazdą próbną, bo o ile 20 -tka na długość byłaby OK, to już na wysokość niekoniecznie - chyba, że rower będzie jeździł głównie po mieście (po tzw. bułki). Tabelce nie do końca można wierzyć, bo np. Stack to niby tyle samo w obu rozmiarach, co jest praktycznie niemożliwe, albo mało prawdopodobne przy 5 cm różnicy długości podsiodłówki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej8914 Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca Dzięki za odpowiedź, no nic będę szukał gdzieś na miejscu. Rower rzeczywiście będzie do jazdy rekreacyjnej w weekendy 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca Witam, poniżej obrazek to jest geo Whistlera. Klient ma wzrost 175, wewnętrzną długość nogi 85, ręka do nadgarstka 58-59. Wizard na stronie producenta podpowiada rozmiar L do jazdy komfortowej. Czy to by się zgadzało z rzeczywistością? A po za tym, biorąc pod uwagę rozpiskę geometrii, jaka jest pozycją rowerzysty, rekreacyjna czy bardziej sportowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter79 Napisano 29 Lipca Udostępnij Napisano 29 Lipca (edytowane) Witam. Mam pytanie. Mam 187 cm wzrostu. Chceczakupić rower Giant talon 2. Jeden z doradców mowi że rama xl a drugi że moze być zarówno xl jak i l bo jestem na pograniczu tych dwóch wielkosci ram. Ja, skłaniam sie ku rozmiarowi L. Mam wysokisc przekroku 88 cm. Którą rame wybrać L czy XL? Edytowane 29 Lipca przez peter79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca @remover Na L -ce, to raczej rekreacji nie będzie, no może taka naciągana, bo długość górnej rury spora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blackadder2024 Napisano Czwartek o 18:19 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:19 Witam, mam prośbę o doradzenie rozmiaru ramy. Chciałbym spróbować jazdy na rowerze szosowym (Romet Huragan 2), mam 186cm wzrostu i wysokość przekroku 89cm. Chciałbym jeździć rekreacyjnie, już mam pare latek 40+ i zastanawiam się między ramą L i XL. Czy dobrze myślę o ramie XL, jeżeli chodzi o komfort jazdy? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano Czwartek o 18:28 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:28 XL będzie za długi, wyłącznie L wchodzi w grę. Cytat jeżeli chodzi o komfort jazdy? To jest rower o agresywnej geometrii, chcesz mitycznego "komfortu" to musisz poszukać czegoś innego. Za podobne pieniądze np. https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-romagna-tiagra-2024/ w rozmiarze 58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi