Wawrus Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 (edytowane) http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_fram...cframes_01.htm# na dole małym druczkiem masz "geometrie ram" i tam wszystko znajdziesz 19'5 ma 579mm a 17,5 ma 559mm Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Wawrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Ja się zastanawiam między 16,5" a 18,5" mam jakieś 180cm. A rower jest do enduro więc chyba 16,5". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outsider78 Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 To ciekawe co powiecie na moje wymiary: WZROST 176cm OD ZIEMI DO KROCZA 87cm Czyli po prostu mam nogi gościa na 182cm a sam mam 176cm i długie ręce. Tak wyszło :-) Więc jaki rozmiar ramy MTB? Goście po sklepach mi mówią 19-20" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
willi Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 (edytowane) Ludzie pomóżcie, bo sobie włosy z głowy powyrywam... Zdecydowany na LF nie wiem jaki rozmiar ramy wziąć. Sprawdziłem: http://www.wrenchscience.com/WS1/Secure/Fitting/Height.asp Wychodzi coś koło 18'. Za to jak sprawdzam 'w terenie - na żywo': Kumpela ma LF 18' - u niej jeżdżę na max wyciągniętej sztycy, a nawet czasem myślę, że chętnie bym wyciągnął 1cm więcej. Za ta jak w sklepie się przymierzałem do 20' to właśnie ta była ok. Tylko, że jeżdziłem tylko kawałek po prostym terenie. Raczej wolę mieć palce na pedale i wyprostowaną nogę... 181 cm, 82 cm od podłogi do krocza. geometria: plz. help! Edytowane 6 Lipca 2006 przez willi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Jeśli ci wygodniej na 20" - bierz 20". Twój wzrost dopuszcza taki rozmiar ramy MTB - choć już w zasadzie na styk. Zależy jeszcze, jak jeździsz - jeśli ostrzej, ramka powinna być ciut mniejsza; jeśli spokojniej - może być większa. Taka jest zasada - ale od zasad czasami robi się odstępstwa . Pozdrówko indywidualne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
willi Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Zmierzyłem się jeszcze raz dokładnie. Wyszło mi że do krocza mam 86 cm, co daje ramę 19,3. Z tego wynika i tak też czuję, że idealna byłaby 19'. Bliżej do 20' ale mówią, że lepiej wziąć cal mniejszą. W sklepie koleś szybko powiedział mi że mój rozmiar to 19' - 19,5... Dalej nie wiem co zdecydować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 To może jednak 18" + dłuższy mostek? Pozdówko kombinujące ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 odpowiedzcie mi co to znaczy ze rama ma 19 cali itp. skad dokad się to mierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheKamil Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Odlgłość od suportu do końca rury podsiodłowej jeśli coś nie jasno to zaznaczyłem na fotce >> klik << Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Może mi koś powiedziec, jaki rozamir ma rama tego roweru >>Rower<< Bo podane te wszystkie dlugosci ni jak mi nic nie mowia...jakby bylo napisane,ze rama ma rozmair 62 cm to by bylo ok:) Wiec..moze kots mi obliczyć jaki to rozmiar ramy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 (edytowane) gla Rozmiar tej ramy - 570 mm. ----------------------- willi 6.07.2006, 22:23 Post #202 Fresh meat Postów: 16 Wiek: brak Sprzęt: Ludzie pomóżcie, bo sobie włosy z głowy powyrywam... Zdecydowany na LF nie wiem jaki rozmiar ramy wziąć. Ponieważ Lf ma krótkie rury górne zdecydowanie proponuję rower 20 " Edytowane 12 Lipca 2006 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiek Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Jaki rozmiar ramy mam dobrać do Garego Fishera Advance? Mam 162cm i 75 cm od podłogi do krocza, rower będe używał do jazdy po mieście oraz jeżdżenia w terenie, niekoniecznie lekkim... Dodam, że jescze dużo urosnę, więc proszę o pomoc w dobraniu większej ramy, ale żebym jeszcze teraz mógł jeździć! Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 gla Rozmiar tej ramy - 570 mm. nie gla tylko qla dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acidos29 Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 ja chce kupić authora kinetica, mam 186 cm wzrostu od krocza 93 cm, facet mi doradza a wręcz się upiera na ramę 21 nie wiem juz co o tym sądzić , będę jeździł spokojnie głównie asfalt i troche teren, może ktos ma doświadczenia z tą ramą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 (edytowane) Sądzić , że doradza dobrze ! (ale lepszy byłby rower crossowy) Edytowane 13 Lipca 2006 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody_56 Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Witam bikerow Niedawno kupilem krossa jednak rozmiar ramy na naklejce nie odpowiadal rzeczywistemu rozmiarowi ramy, wiec zadzownilem do dystrybutora(na naklejce 19" a rzeczywisty rozmiar 21") Powiedzieli mi ze wymienia tylko rame na taka jaka powinna byc i na taka jaka chcialem czyli 19". PS I tu pojawia sie pytanie czy zostawic 21" na 180cm czy zmienic na 19".Sadze, ze do jazdy po lesie pasowac bedzie 19" a nie 21". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Lepsza będzie 19". Przy 21" musiałbyś dać bardzo krótki mostek, rower by był mniej sterowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody_56 Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Czyli rozmumiem, ze mam wymienic? Bo chodzi o to zeby rama byla na mnie dobra teraz i za 2 moze 3lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A zamierzasz jeszcze urosnąć? BTW nie podałeś ile masz lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody_56 Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Mam 15 lat Nie wiem czy duzo jeszcze urosne. Chce aby jezdzilo mi sie dobrze teraz i za 2 moze 3lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A jakie wymiary ma ten 21" ? (długość górnej rury i długość główki ramy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody_56 Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Długosc gowki ramy wynosi 14cm a dlugosc gornej rury 55cm :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dziwne jakaś krótka ta górna rura W takim razie, biorąc pod uwagę Twój wiek brałbym 21" przy długości mostka 90mm albo 19" przy 120mm w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody_56 Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Teraz mam 21" w domu bo taki kupilem tyle ze na naklejce jest 19" a ja wlasnie mialem miec 19" I chce tylko wiedziec czy powiedziec zeby mi wymienili czy zostac przy tej co mam. PS Slyszalem ze do XC powinna byc troche mniejsza rama a nie za duza :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ja słyszałem odwrotnie, ale 19" z długim mostkiem też Ci starczy jeżeli urośniesz jeszcze z 7cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi