Mod Team KrissDeValnor Napisano 19 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Sprecyzuj dlaczego L wydawała Ci się za duża. Za długa,za wysoka,czy też miałeś ogólne wrażenie,że rower jest jakiś przyduży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Wydawało mi się jakby rower był za długi oraz górna rura jakby za długa. Podczas jazdy próbnej skręcałem tak, jakbym pierwszy raz jechał na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 cube analog 29 2015 rama 23' Wzrost 201 dł nogi 96 nawet rzekłbym 97 Cuby są krótkie....zmieszczę się na niego ?Powiem tak: Ja mam Cube crossa też w największej ramie 62 i jest idealny a mniejszy o jeden rozmiar - 58 był dla mnie mały a wszystkie kalkulatory mówiły że powinien być dobry. Mam 190cm/noga 92cm. Bez przymiarki bym nie ryzykował na Twoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 19 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ten Giant nie ma co prawda krótkiej ramy,ale przy takiej geometrii i twoim niemałym w końcu wzroście trochę mnie to dziwi. Masz możliwość przymierzyć się jeszcze raz,prosząc przed jazdą o skorygowanie ustawień kierownicy,mostka i siodełka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Możliwość ponownej jazdy jest, ale nie wiem czy obsługa sklepu będzie umiała skorygować odpowiednio ustawienia. Ja sam nie wiem jakie powinny być prawidłowe ustawienia mostka, kierownicy. Wiem tylko jak odpowiednio ustawić siodełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 19 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Jeżeli jest to " normalny " sklep rowerowy,to nie powinno być z tym żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Intersport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalenka Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 U mnie w miescie nie za bardzo moge zmierzyc tego Ciuba w odpowiedniej ramie, trudno dostepny... A jesli bym przymierzyla jakis inny model Cuba, to mi to cos da? Czy kazdy ma inny ksztalt ramy? A moze jakas inna marka ma podobne ramy do Ciuba Aim Disc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Byłem ponownie w sklepie. Dokładniej się zapyjaźniłem z Giantem. Faktycznie, rama nie jest wielka, jakoś pierwsze wrażenie było dziwne. Kupiłem, jestem zadowolony z prowadzenia i jazdy. Zobaczymy jak będzie się dalej spisywać Dziękuję bardzo KrissDeValnor za pomoc ! Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mtb Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) WitamIle zostanie mi odległości od krocza do ramy18" ,czy to będzie ok 5-6cm?177-178cmnoga 80cm do OOMTB ROMET RAMBLER 6.0 koła 26 2014 Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez 1mtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Ile zostanie mi odległości od krocza do ramy18" ,czy to będzie ok 5-6cm? Zależy jak natura ciebie obdarzyła. Według mnie będzie ale to wróżenie z fusów, polecam przymiarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mtb Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Czyli możliwe że będę lekko ocierał.A czy są dostępne wymiary, chodzi mi tylko o ten wymiar od ziemi do srodka ramy poziomej (ROWER ROMET RAMBLER 6.0 26) mniej więcej tak jak tu Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez 1mtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lockin Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Cześć, Mam zamiar kupic Giant Talon 3 LTD. http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.27.5.3.ltd/18870/76355/#specifications Niestety w sklepie mierzyłem tylko ramę L, ponieważ M już są niedostępne. Nie miałem porównania z mniejszą, ale ta L wydawała mi się jakby za wielka. Może po prostu mi się tak wydawało... Mam wzrost 188 cm, długość nogi 85 cm. Podpowiedzcie proszę czy raczej L, czy szukać M w innych miastach ? Mam Talona 1 LTD 2015 przy wzroście 189cm / przekrok 87cm i rama XL jest idealna, każda inna była by za mała więc nie wiem jak Ty mierzyłeś L, że była za duża. Stając okrakiem mam jeszcze 5cm między ramą a przekrokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugmenot1 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Panowie jest temat tak sobie myślę żeby złożyć szosówkę przez zimę i tu znajomy mnie atakuje że jego piąta woda po kisielu ma jakąś ramę węglową i jedyne co o niej wie że 50 cm mierzone od środka suportu do końca rury pod siodełkowej i teraz pytanie teoretycznie na jakiego człowieka to jest czy za mało danych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Mam Talona 1 LTD 2015 przy wzroście 189cm / przekrok 87cm i rama XL jest idealna, każda inna była by za mała więc nie wiem jak Ty mierzyłeś L, że była za duża. Stając okrakiem mam jeszcze 5cm między ramą a przekrokiem Masz rację, rama jest dla mnie dobra. Faktycznie to o czym wcześniej pisałem, pierwszy raz miałem do czynienia z kołami 27,5 dlatego wydało mi się to wszystko takie wielkie. Rowerem jeździ się bardzo dobrze. Dzięki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spitz Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Hej, mam pytanie do bardziej obeznanych: kupiłem rower, niestety wystawiający aukcję trochę źle go zmierzył i teraz jestem w kropce bo zastanawiam się czy ta rama nie jest na mnie za duża? mam nogę ok. 80 cm, 175cm wzrostu. Rower to Spartacus 19 cali. http://i62.tinypic.com/ilvzmq.jpg Czy ktoś może doświadczonym okiem rzucić na moją sylwetkę na tym rowerze? Siodełka chyba jeszcze nie ustawiłem optymalnie, ale bardziej mi chodzi o to czy nie jestem zbyt wyciągnięty? W sumie nie wiem jak się powinienem czuć bo nigdy nie jeździłem na niczym innym niż na 20-letnim góralu z początku lat 90. Nie siedziałem dłużej na żadnym crossie i ciężko mi powiedzieć jak to powinno wyglądać. Ogólnie czuję, że jest ok, chociaż to chyba maks rozmiarowy jaki mogę mieć. W wielu art. jest mowa o tym, że najlepiej jak oczy są na linii przednia piasta ---> najdalej wysunięta część mostka. U mnie do tego trochę brakuje. Czy jeśli taki wymiar sobie zostawię, a później się okaże np. za rok, że jednak wolałbym skrócić to mam jakąś opcję na to? jedyne co mi przychodzi do głowy to krótszy mostek, albo w ogóle gięty i podnieść kierownicę trochę. Dzięki. --- aha, jeśli chodzi o przekrok to jest ok, normalnie stoję, może luzu nie ma dużo, ale tu akurat jestem przyzwyczajony z poprzedniego roweru Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez spitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Nie widzę tu żadnego "nadmiernego wyciągnięcia" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Rama wcale nie wydaje się za duża ale masz chyba za nisko siodełko Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez empe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spitz Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Dzięki, dam mu szansę w takim razie, najwyżej tak jak pisałem skrócę kiedyś trochę mostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bravko28 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Bravko28 - jak najbardziej , ten cube 21" bedzie dla Ciebie dobry. 19-ki sa krotkie mierzylem sie do 21-ki w domu i na dlugosc ok ale przekrok masakryczny, jak na koniu sie czulem teraz mam 19 i kminei czy nie za krotka :/ wczesniej latalem na felcie 19,5 ale 26er, tam glowna miala 60 (ale nie jestem pewny czy tamta pozycja byla ok tutaj ma 57mm i kminie czy go oddac czy zalozyc dluzszy mostek (fabryczny 85 mm) i latac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo44 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Witam, Planuję zakup Eries Disc Eveo w rozmiarze 20.5, ale mam pewne wątpliwości czy ten rower nie będzie zbyt duży. Wzrost 183, długość nogi 83. Będzie OK, czy powinienem szukać czegoś mniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybston Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich, aiuto! Wzrost: 187cm Do jajec: 92cm Cel: Rambler R-Line 6.0 29'' 19'' Rozmiarówka ze strony Rometa: Sprzedawca twierdzi, że 19'' jest ok [ zresztą tylko taki wisi na ścianie, chociaż niby jest możliwość sprowadzenia 20tki ]. Preferuję bardziej wyprostowaną sylwetkę, ale nie do przesady, czy 19'' tka da radę, czy iść wyżej [ z naciskiem na 19'' ]? Dzięki. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez grzybston Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remlik Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Mam 2 cm mniej i bralbym 20" , ktora zreszta tez jest stosunkowo krotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gajowy139 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Witam przymierzam się do zakupu Cube Nature 2015 mam 188 cm wzrostu nogawka 92-93 cm rower występuje w rozmiarach ramy 58 i 62 Proszę o pomoc w doborze ramy. Na czytałem się ze Cube ma krótkie ramy a ich wskazywane długości ram odbiegają od rzeczywistości. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
digbick Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Niestety nie mam jak sprawdzić na żywo: mam 185 i chce kupić rometa orkan 4.0 zastanawiam się czy 19 czy 21 cali. Wolę mniejsze rowery,ale nie wiem czy 185 to nie za dużo na 19stkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi