kubasias Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Wiem przekrok mały (taki już jestem) A jeśli mogę prosić o opinię 2 wyżej wspomniane czy grand canyon al 5.9 ? Cena identyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) Nie stawiał bym na Canyona ... musiał by mieć rozm. L, a ten rozm. ma wysoko przekrok. Edytowane 30 Maja 2014 przez Rulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubasias Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 nie ukrywam canyon opóźnił mi przesyłkę o półtora miesiąca jeszcze troche i dostane rower po wakacjach. Myślę nad wycofaniem się i szukam alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 @ kubasias jest dział 29er, a w nim temat o rozmiarach ram, może tam powinieneś szukać porady? Do trzeciego:rama 14 cali i odpisał ze jeździ mu się spoko a ma 183, tylko że ma długą sztyce podsiodłową Proszę wyjaśnijcie bo nie rozumiem, jaka rama będzie dla mnie dobra? :DDD, chyba jeździ z tyłkiem wyżej niż głowa. Myślę, że w Twoim wypadku najlepsze co możesz zrobić to kupić rower w sklepie stacjonarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubasias Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Nie pytam o rozmiar kół lecz o rozmiar ramy tam też napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Ten Canyon nie jest lepiej wyposażony niż Cube czy Ghost, w dodatku rozmiar bardziej problematyczny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubasias Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 A jeśli chodzi o wytrzymałość/ gwarancje ww sprzętu cube i ghost nie miałem nigdy do czynienia z tymi markami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Na pewno nie są mniej wytrzymałe niż Canyon, w dodatku są na miejscu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Witam! Mam 190 cm. Obecnie posiadam MTB Giant w rozmiarze XL/22" Rower jest dla mnie idealny pod względem rozmiaru ramy. W krótce będę się przesiadał na CROSS Cube i nie wiem jaki byłby dla mnie najlepszy rozmiar ponieważ tutaj jest już podawane w "cm". Powinienem wybrać 58, czy 62? I jeszcze pytanie co to jest "Trapeze" podawane dodatkowo przy rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raulinho Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Cześć. Bardzo prosiłbym o pomoc w dobrze rozmiaru ramy. Testowałem kilka różnych modeli i nie wiem czy zdecydować się na rozm. M czy może L. Chciałem zakupić Cannondale Scalpel lub Specialized Epic. Z pomiaru odległości nogi od wewnętrznej strony wychodzi mi, że powinienem mieć ramę 45cm gdzie aktualnie testuję sobie 19" Kross A4 kolegi no i przy max wysuniętej sztycy jest nadal za mało, a dotychczas jeździłem właśnie na 19... Nie śmigam w maratonach, bardziej liczy się dla mnie komfort. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qwerty12312 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 witam, mam 164 cm wzrostu to jaki numer ramy? 17 czy `19? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrushkin Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Daj jakiś link do roweru, bo rama ramie nierówna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qwerty12312 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 http://allegro.pl/mocny-cross-lazaro-integral-v2-acera-suntour-alu-m-i4276943166.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 To jest cross więc wsiadłbym na 19". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qwerty12312 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 tez myslalem nad 19, jesli wzialbym 19 to bedzie mi sie jezdzic gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Nie wiadomo gorzej czy lepiej, niestety nawet nie ma podanej reometrii tej ramy, rozmiar 17" to bardziej mtb niż cross. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Nie rozumiem? Też 19" ale gdybym wziął 19"........... Jeżeli miałeś na myśli 17" to niekoniecznie ale to nie mtb na trudne warunki więc rama większa niż góral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qwerty12312 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 na moim miejscu bralibyście 19 czy 17?;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zunlicht666 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) Witam panowie zastanawiam się nad rama 21.5 Wzrost 184 waga 90 długość nóg ok 95 Rower ten http://rower-sport.pl/pl_PL/p/KELLYS-MADMAN-2012/1357 Edytowane 6 Czerwca 2014 przez zunlicht666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Wydaje mi sie ze bedzie za duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terry Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Pytanie o rozmiar i ew. zmiany... Mam 190 cm wzrostu, krok 89 cm. Rower ma ramę 56 cm. Po dopasowaniu do wzrostu siodło poszło znacznie powyżej linii kierownicy. długość rury podsiodłowej (C-T) 56cm długość rury górnej (C-C) 55 cm długość "realna" (od środka szczytu sztycy do szytu rury sterowej) - 61 cm mostek 100 cm kąt 6* Tak na oko to wychodzi, że rama jest za mała o jeden rozmiar na mnie, szczególnie że rower ma spełniać funkcje miejsko-turystyczne (więc wygoda kosztem "osiągów") Wiadomo - dopasowana rama to podstawa, więc pytanie czy jest sens bawić się w modyfikacje czy lepiej odpuścić i kupić większą ramę? Wymyśliłem sobie takie zmiany: - mostek o wyższym wzniosie: 110 mm kąt 35*; znalazłem też 90mm kąt 40*, ale chyba kiera będzie już za blisko? - montaż rogów - dodatkowy chwyt, no i można się będzie ciut bardziej wyciągnąć np. przy większym wietrze W przyszłości przewiduję też kombinacje sztyca+dł. korby - obecnie mam poczucie, że ciężko mi się kręci - w mieście nawet na środkowej tarczy i czwartej koronce (38/19) np. ruszając ze świateł mam ochotę zrzucić na lżejsze przełożenie. Może to być kwestia napędu (26/36/48 + kaseta 11-23), ale na niewiele lżejszej (za to większej) szosie nie nie mam takiego poczucia. Podejrzewam że coś nie bangla z ustawieniem siodełka w poziomie lub zbyt krótką korbą jak na mój wzrost (170mm). No ale to w przyszłości. To jak? Warto zostać przy tej ramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 mam 190cm wzrostu, 92cm nogi. Niestety nikt mi nie odpowiedział na moje zapytanie, więc muszę brać w ciemno. Zdecydowalem się na rozmiar 58.Cross Cube. Jeśli będzie za duży, lub za mały napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Witam panowie zastanawiam się nad rama 21.5 Wzrost 184 waga 90 długość nóg ok 95 Rower ten http://rower-sport.pl/pl_PL/p/KELLYS-MADMAN-2012/1357 Wzrost 184 przy tym noga 95 ? pewny jesteć ? mam 190cm wzrostu, 92cm nogi. Niestety nikt mi nie odpowiedział na moje zapytanie, więc muszę brać w ciemno. Zdecydowalem się na rozmiar 58.Cross Cube. Jeśli będzie za duży, lub za mały napiszęTeoretycznie wybrałeś dobrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszMTB Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Jaki wybrać rozmiar ramy? mam 167-168 cm wzrostu i ok. 71-72 cm długość nogi. Interesuje mnie model Kross'a Level A8: http://www.kross.pl/pl/node/8177, czy rama 16" będzie dobra? z wymiarów właściwie by pasowała. Trasy to głównie las, polne drogi, czasami nasz dziurawy asfalt. Następny rozmiar to 18" i myślę że będzie za duży dla mnie. Z góry dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trickster Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Cześć, chcę właśnie kupić rower Lazaro Integral V3 i zastanawia mnie jaki rozmiar ramy dobrać? Mam 183 wzrostu i 83 cm długość nogi, mogę wybierać między rozmiarem ramy 19 a 21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi