blazko Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 Cześć Wam, szukam lampy rowerowej, która będzie możliwie uniwersalna: uwidoczni mnie na ulicy, jak trzeba doświetli ścieżkę w lesie i pożyje na baterii dłużej jak 3godziny. Rozważałem zakup Sigmy Pava, aż trafiłem na ofertę Electron Terra 2. Lampka (a właściwie lampki) wygląda byczo: wg producenta oferuje 240lumenów (po 120 na jednostkę) i czas pracy do 20h w trybie niskim oraz 5h w trybie mocny. Z przykładowych zdjęć na stronie producenta, wygląda też na to, że świeci w realu przyzwoicie: żródło Czy ktoś z Was dotykał lampki na żywca i może się podzielić spostrzeżeniami? Na chainreactioncycles można ją wziąć za 78funtów i moje pytanie: czy warto tyle za nią płacić? dzięki za info
Dudek93 Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 Wyglądają ciekawie, co do świecenia wszystko zależy od akumulatorków lub baterii jakie tam masz, bo nie wiem. Co do tego jak one świecą - na to nie patrz aż tak, to jest poprawiane programem graficznym... tak mi gość napisał od którego kupiłem światła i nie świeciły tak jak na zdjęciu, a miałem 3 akumulatorki za kwotę 59 zł ... Poza tym fajne mocowania mają.
DominikM Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Tam mu nic nie powiedzą... Tutaj wkleiłem test i opis z prasy UK tych lampek : http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,58048.0.html Generalnie rzecz biorąc z aku Li-ion 6,6Ah uzyskanie 240 lumenów przez 5 godzin to słabizna w dzisiejszych czasach - lampka do zmodowania zaraz po zakupie - tylko czy to się kalkuluje ??
blazko Napisano 18 Maja 2011 Autor Napisano 18 Maja 2011 Dzięki za podpowiedzi. Po przeczytaniu opisu, zamieszczonego przez Dominika (dzięki za link na priv) postanowiłem odpuścić zakup. Na tę chwilę mam zamówionego nowego mactronica noise - nie zanosi mi się na nocne jeżdżenie w zupełnej ciemnicy w najbliższym czasie. Sprawdzę jak się spisuje i jeżeli uznam, że mi to nie wystarcza pójdę pewnie w ślady magicshine.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.