lukilukas Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Kupiłem ostatnio kask - Trek Interval i nie wiem czy nie jest za duży. Rozmiar: M/L 56cm - 64cm, a mój obwód głowy to właśnie 56cm. Z boków jest idealny ale z przodu do wysokości czoła mogę włożyć palca. Kask się trzyma, jak jadę czasem na jakimś większym korzeniu trochę się przesunie, ale da się jechać, ale jak zacznę mocno trząść głową w przód i tył to zlatuje. I teraz nie wiem czy to jest w granicach akceptacji czy kask jest po prostu za duży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kar268 Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Kask jest po to żeby chronił, ale kask taki jak w twoimprzypadku może zaszkodzić, na jakimś zjeździe może się obsunąć na czoło przezco może zasłonić ci to co jest przez tobą a jak wiadomo wtedy o wypadek nietrudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi1 Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 cześć, rzeczywiście trafiłeś na kask z bardzo dużą regulacją , zazwyczaj M/L kończy się na 59, a rozmiary Xl 62-64 więc nie dziwie się że jest za duży i to sporo, jesli doradzał Ci w sklepie sprzedawca powinieneś z nim pogadać bo ewidentnie przesadził. pozdr R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.