ninona Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Cześć to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość kupiłam nowe v brake'i wszystko dokręciłam niby dobrze ale ciągle jedno ramię nie odbija nie działa ani luzowanie ani dokręcanie czy mielisćie kiedyś taki problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBike Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Mam ten sam problem u mnie okazalo sie ze pivot jest za krótki i śrube która sie wkreca w pivot ociera o ramie v-brake`a . Poluzój troche ta srube i sprawdz czy przy poluzowanej chodzi lżej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Z boku ramienia masz takie dwie małe śrubki. Wkrecaj tę w ramieniu, które nie odbija i sprawdzaj, czy jest lepiej. Ewentualnie, jeśli w ramieniu, które odbija, jest bardzo wkręcona, wykręć ją trochę. Poza tym sprawdź, czy klocek nie haczy o oponę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninona Napisano 11 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 dzieki za rady udało się w końcu...wystaczyło nasmarować i poluzować faktycznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.