Skocz do zawartości

[Pompka] Szukam dobrej pompki

arturnk

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Peke88, wygodnie ci jeździć z tak ustawionym siodełkiem?

Żeby nie było OT, ja używam pompki Beto CMP-004. Dobra, tania i poręczna. :)

Napisano

Peke88, wygodnie ci jeździć z tak ustawionym siodełkiem?

Żeby nie było OT, ja używam pompki Beto CMP-004. Dobra, tania i poręczna. :)

po 350km jednego dnia tyłek mnie nie bolał:) ani inna część ciała...także wygodnie się jeździ:)

Napisano

Ja w zeszłym roku kupiłem teleskopową Meridę Air Max Tele G. Jestem z niej zadowolony, posiada barometr, aluminiowy teleskp, jest dość lekka-waży 131 gram, jest też niewielkich rozmiarów(21 cm). Na Allegro kosztuje niecałe 40 zł. Używałem jej wielokrotnie-żadych zastrzeżeń, wprawdzie nie mam porównania z innymi pompkami ale według mnie dosyć szybko pompuje i jest dość solidna. Polecam.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Przerabiałem już pompkę Beto, a dziś padł i SKS.

Więcej nie kupię padła z jednej, jak i z drugiej firmy.

Na placu boju zostały do wyboru tylko dwie firmy: Topeak i Crank Brothers

Pompka Topeak: KLIK

Pompka Crank Brothers: KLIK

Nie zależy mi na manometrze, wadze, szybkości pompowania, wymiarach. Chce niezawodnej i trwałej pompki.

Zachwalacie tu pompkę CB, jednak czy ma mocowanie do ramy i zaślepkę przeciw kurzową ??

Z firmy Topeak mam kilka produktów i jestem zadowolony.

Co polecicie ? :icon_wink:

Napisano

A ja polecam

http://www.mall.pl/pompki-rowerowe/lezyne-hv-drive

filmik ,

Sam taką posiadam, lekka, jakość na najwyższym poziomie.

Świetna pompka, też tą posiadam i jestem zadowolony, mała i poręczna i łatwo ją zmontować.

------------------------------------------------------------------------------------------

Wybierz profesjonalny serwis opon: montaż opon, serwis ogumienia, naprawa opon i pełna mechanika samochodowa.

Napisano

Pompka Topeak: KLIK

Wytrzymała 6 miesięcy, bardzo kiepski uchwyt "blokady", niewygodna rączka. Nie polecam jej.

"Kiepski uchwyt" - tzn, że po miesiącu użytkowania pompujesz w powietrze - uchwyt działa o tyle, że pompka nie odpada od koła.

Napisano

kosa23, ile mniej-więcej napompowałeś kół tą pompką ??

Ja tak pompuję 3-4 w roku ale to nie zmienia fakty, że chce trwalej pompki...Problem tylko w tym, że już zamówiłem tą Toeak'a :confused:

Napisano

Trudno powiedzieć, może z 30 razy od zera ? I kilkanaście razy dopompowywałem. Dało się pompować jeszcze trochę po tym jak wysiadło pompowanie przy cofaniu rączki.

Naprawdę, to nie jest zbyt dobry wybór.

Zraziłem się do magicznych uchwytów i przerzuciłem się na wężyk :)Lezyne Alloy Drive jest bardzo dobra (wygodna !), tylko niestety bardzo droga. Skończyła mi się cierpliwość, więc się szarpnąłem.

Napisano

kosa23, faktycznie fajnie wygląda ta pompka i ma wężyk, a to jest świetna sprawa.

Ja wczoraj dostałem tego Topeak'a i na pierwszy rzut oka, budzi zaufanie. Pompuje też całkiem przyzwoicie.

Mam nadzieje, że jednak da u mnie radę, bo jest to trzecia pompka w ciągu 5 lat

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć, jeśli jeszcze nie kupiłeś pompki, to ja polecę tą Sigme Lambda Jet. W ciągu ostatniego miesiąca zastanawiałem się, którą pompkę kupić. Czytając forum miałem na uwadze Sks Piccolo, Lezyne HP Drive oraz Sigma. Niestety pompkę Lezyne ciężko jest kupić w dobrej cenie, więc ostatecznie zdecydowałem się na Sigmę. Dałem za nią 27zł i muszę powiedzieć, że jest świetna.

Plusy:

+dobrze trzyma wentyl

+szybko pompuje dętkę od zera, ostatnio przebiłem dętkę 4 km od domu i udało mi się wrócić dopompowując 3 razy po drodze, naprawdę kilka ruchów pompki i opona jest twarda

+sprawia wrażenie solidnej, co prawda pompowałem koło dopiero 5 razy od zakupu, jednak opierałem ją o ostre kamienie, beton, asfalt i jeszcze się nie podrapał ten plastik

+ten manometr jednak bardzo ułatwia sprawę

+cena

Minusy:

-trochę za krótki wężyk, rower trzeba przechylać w swoją stronę, żeby móc oprzeć pompkę o ziemię

-dosyć duża

-ciężka

-nie ma w zestawie dobrego mocowania do ramy, najlepiej trzeba ją wozić w plecaku, ja tak robię, ponieważ wożę również zapięcie Kryptonite Evolution 4 Ls

Napisano

Witam,

Mam zamiar zakupić w najbliższym czasie pompkę i chciałbym się doradzić speców - którą?

-Sigma Lambda Jet - 20zł

-Giant CONTROL MINI 4 - 33 zł (lub inny Giant)

-Merida Hi Pressure - 40 zł (lub inna Merida)

Z góry dzięki.

Napisano

Zawsze pompki bardzo szybko mi się rozwalały. Rozszczelniały, pękały itd. Od kiedy kupiłem Sigmę Lambda Jet nie mam już tego problemu. Jest wytrzymała, pompuje szybko, bardzoo mocno trzyma wentyl (raz gdy 2 inne pompki nie były w stanie złapać przykrótkiego wentyla wystającego z felgi sigma sobie z tym poradziła bez problemu). Minusy są dwa: Przykrótki wężyk (trzeba koło obkręcić żeby było wentylem do dołu) oraz duża waga (25x g?). Ogólnie polecam.

Napisano

Witam,

czy ktoś miałby możliwość wrzucić skany z testu pompek z majowego numeru Magazynu Rowerowego? W Googlach niestety nie udało mi się tego znaleźć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...