wiew Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 Hej:) Właśnie moja dziewczyna otrzymała rowerek zakupiony w tej firmie: http://allegro.pl/rower-sektor-26-2011advanced-acera-alu-xct-regul-i1589031595.html Kolor: fioletowo-biały rama 19"-dla kobiety 168 cm idealna. Jako że wiem ile stresu przynosi zakup przez internet to może poniższe zalety i wady się komuś przydadzą. Po krótkiej przejażdżce do zalet zaliczam: Geometria/Rama- Wygląda porządnie dla kobiety która lubi mieć coś miedzy nogami:P(jak moja) to idealna rama:) + za design i ładne żywe kolory:D Napęd- korba DETAI, piasty QUANDO, wolnobieg- co mnie strasznie zaskoczyło bardzo lekko się prowadzi jak na te 14 kg:)( dla porównania mam cube attention) Przerzutki- Z tyłu Acerka, przód Turney więc nie ma co narzekać a działanie jest jak najbardziej przyzwoite Amortyzator- Nie jest to najniższa półka ale dla początkującego starczy- potem można wrzucić coś lepszego jak pieniążki się pojawią No i o dziwo jak na razie minusem są hamulce. No niby trzeba je dotrzeć ale czy będą dobre to się okażę. Obecnie klamki miękkie mimo dobrze wyregulowanych. Materiał z których zostały zrobione tarcze pozostawia wiele oj wiele do życzenia. Nie wiem czy nie gorsze od promaxów Reasumując bardzo rozwojowy rowerek dla kobiety, który leciutko się prowadzi lecz niestety w którym wypadało by wymienić tylko hamulce:) Ale to może tylko moje zboczenie? Pojedziemy w sobotę w las to najwyżej dopiszę więcej spostrzeżeń. Jak by ktoś miał jakieś pytania niech pisze pod tematem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.