JNX Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 Witam wszystkich, Jestem swiężak na forum, do rowerów pchneła mnie wyprowadzka z centrum na obrzeża miasta, i jak sie domyslacie rower bedzie mi sluzyl do sprawnej komuniakcji po miescie. Kupiłem juz 1 rowerek uzywany Bianchi xc 330 ze zdaje sie 97 roku za cale 80 zl. jak za te pieniadze dobrze ze wogole jezdzi poki co bez wkladu Jednak bedzie on sluzyl jako zapas albo na wypad z narzeczoną i chce kupic glowny rower domowy. Jako ze przeprowadzka nas kosztowala i kosztuje budzet skromny Jak w temacie widzicie mam do wyboru nowego Hexagona v3 ktore teraz za niesle pieniadze mozna kupic (800zl) jak i rozejrzałem sie tu i tam i sa dostepne do sprzedaży uzywki to mongoose annapura pro Specyfikacja: Rama: Aluminiowa Mostek: HL TDS-C41-8 Kierownica HL MTB -110PP Siodełko: WTB Speed V Piasty: Joy Tech JY-731/JY-732 Amortyzator przód: SR Suntour Obręcze: Aluminiowe 26" Opony: Wanda, 26"x 2,40" Klamko-manetki: Shimano Revo Shift ST-EF50 Przerzutka przód: Shimano Tourney Przerzutka tył: Shimano Acera Hamulce: Shimano BR-M4222 (V-Brake) Korby: SR Suntour CW-XCC150-PBG Środek suportu: VP-BC55P Tryb/łańcuch: Suntour CS-PF220-N8 Giant Terrago ama ALUM 6061 --- dł ramy 60cm --- wys ramy 51cm = 21,5" --- widelec CHROMOLY 4130 --- hamulce MAGURA HS 11 hydrauliczne --- klamki ham MAGURA --- przełączniki przeż SHIMANO STX RC --- przeż tył SHIMANO DEORE LX --- korby dł 175mm --- blaty 3 rzędy 42-32-24 --- opony WHEELER --- obręcze RYGIDA --- Kaseta SRAMA 5.0 8 biegowa Uzywki beda jakies 200/300zl tansze od nowego krossa co poradzicie??
brt0555 Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 Ja bym bral tego gianta, ma dobry osprzet, o wiele lepszy od hexagona, a jak pasuje rama i jest calkiem zadbany to nic tylko brac i nie bedziesz zalowal.
marky5 Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 Ten Giant byłby w sumie najlepszy.Starszego typu osprzęt,ale dobrej klasy,szkoda tylko że bez amora. :thumbsup:Jednak musisz zwrócić uwagę,aby dobrać odpowiedni rozmiar,bo to ważne dla wygodnej jazdy.
JNX Napisano 12 Maja 2011 Autor Napisano 12 Maja 2011 no wlasnie z rama bedzie problem niby ma rozmiar 21.5 ja mam wzrostu 197 a zatem mam to samo co ze spodniami czyli niektorzy producenci wogole nie oferuje dla mnie roweru wiec w sumie 21,5 by pasowalo ale chlopina podal ze wysokosc ramy to 51 cm a to juz ni 5 ni w 9 nie pasuje mi do 21.5" tylko do 20" nie wiem jak tam z rozmarówka u Gianta
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.