Skocz do zawartości

[Rower]Nowy Hexagon v3 kontra uzywane Giant Terrago lub Mongoose Annapura Pro

JNX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

Jestem swiężak na forum, do rowerów pchneła mnie wyprowadzka z centrum na obrzeża miasta, i jak sie domyslacie rower bedzie mi sluzyl do sprawnej komuniakcji po miescie. Kupiłem juz 1 rowerek uzywany Bianchi xc 330 ze zdaje sie 97 roku za cale 80 zl. jak za te pieniadze dobrze ze wogole jezdzi poki co bez wkladu :) Jednak bedzie on sluzyl jako zapas albo na wypad z narzeczoną i chce kupic glowny rower domowy.

Jako ze przeprowadzka nas kosztowala i kosztuje budzet skromny

Jak w temacie widzicie mam do wyboru nowego Hexagona v3 ktore teraz za niesle pieniadze mozna kupic (800zl)

jak i rozejrzałem sie tu i tam i sa dostepne do sprzedaży

uzywki to mongoose annapura pro

Specyfikacja:

Rama: Aluminiowa

Mostek: HL TDS-C41-8

Kierownica HL MTB -110PP

Siodełko: WTB Speed V

Piasty: Joy Tech JY-731/JY-732

Amortyzator przód: SR Suntour

Obręcze: Aluminiowe 26"

Opony: Wanda, 26"x 2,40"

Klamko-manetki: Shimano Revo Shift ST-EF50

Przerzutka przód: Shimano Tourney

Przerzutka tył: Shimano Acera

Hamulce: Shimano BR-M4222 (V-Brake)

Korby: SR Suntour CW-XCC150-PBG

Środek suportu: VP-BC55P

Tryb/łańcuch: Suntour CS-PF220-N8

Giant Terrago

ama ALUM 6061 --- dł ramy 60cm --- wys ramy 51cm = 21,5" --- widelec CHROMOLY 4130 --- hamulce MAGURA HS 11 hydrauliczne --- klamki ham MAGURA --- przełączniki przeż SHIMANO STX RC --- przeż tył SHIMANO DEORE LX --- korby dł 175mm --- blaty 3 rzędy 42-32-24 --- opony WHEELER --- obręcze RYGIDA --- Kaseta SRAMA 5.0 8 biegowa

Uzywki beda jakies 200/300zl tansze od nowego krossa

co poradzicie??

Napisano

Ja bym bral tego gianta, ma dobry osprzet, o wiele lepszy od hexagona, a jak pasuje rama i jest calkiem zadbany to nic tylko brac i nie bedziesz zalowal.

Napisano

Ten Giant byłby w sumie najlepszy.Starszego typu osprzęt,ale dobrej klasy,szkoda tylko że bez amora. B) :thumbsup:Jednak musisz zwrócić uwagę,aby dobrać odpowiedni rozmiar,bo to ważne dla wygodnej jazdy.

Napisano

no wlasnie z rama bedzie problem

niby ma rozmiar 21.5 ja mam wzrostu 197 a zatem mam to samo co ze spodniami czyli niektorzy producenci wogole nie oferuje dla mnie roweru wiec w sumie 21,5 by pasowalo

ale chlopina podal ze wysokosc ramy to 51 cm a to juz ni 5 ni w 9 nie pasuje mi do 21.5" tylko do 20" nie wiem jak tam z rozmarówka u Gianta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...