Skocz do zawartości

Dobry sklep rowerowy

katza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam planujemy z mężem zakup rowerów, tylko kompletnie nie wiemy gdzie najlepiej się udać. Może polecicie mi kilka sklepów rowerowych jestem z Dąbrowy więc może coś z okolic (sosnowiec, Katowice) Bardzo proszę o pomoc. Acha i najlepiej jak by sklep posiadał sprzedaż ratalną. Jeszcze za bardzo nie wiemy co kupić ale myślę że po 1300zł wystarczy

Napisano

Kolego, a rower ma być MTB, szosa lub coś innego? Osobiście jestem co prawda z Bytomia, ale swój rower kupiłem i serwisuję w sklepie rowerowym "Adventure" ul. Józefa Jainty 14 Bytom 32 281 90 18 Jestem zadowolony z poziomu kompetencji obsługi bardzo, a ceny też mają dobre. Jeżeli kupuję jakieś dodatkowe akcesoria, lub części również u nich. Z Dąbrowy jest kawałek, ale możesz sobie sprawdzić lub przedzwonić. Na 100% mają sprzedaż ratalną. Jeżeli dobrze pamiętam mają tam Lukasa i Sygma Bank.

Pozdrawiam i zapraszam do Bytomia Marcin

Napisano

TOMED na Mikołowskiej w Katowicach, na wys. wylotu ul. Andrzeja.

Maja raty. Gosc niezle czuje temat i nie stara sie za wszelka cene wcisnac najdrozszego.

Bez problemu sprowadza np przecenione modele ze starszego rocznika.

Napisano

grzegorzkm Masz racje jestem kobietą:) Co do rowerów to mąż zastanawia się nad miejskim bo ma już kompletny osprzęt, mi zaś damki miejskie typu holender się nie podobają choć strasznie są wygodne bo mają regulowany poziom kierownicy i człowiek się tak nie garbi. Czyli trekingowy albo krosowy, ciężko się na coś zdecydować tym bardziej jak się nie ma o tym zielonego pojęcia. Mi podoba się np. Kellys Flash i Merida 5-V Lady to jest ideał mojego roweru pod względem wizualnym czyli biały:)))) ale jeśli miała bym barć bez osprzętu to muszę brać tańszy i zainwestować światła, stopkę, itp.

Napisano

widze za masz juz wybrane rowerki , teraz idz do sklepu , usiadz na nich , zrob jazde probna ( dobre sklepy pozwalaja na to) i zobaczysz na ktorym lepiej sie czujesz .

Moja zona ma meride juliet 10 , jest z niej bardzo zadowolona, rowerek niby na bezdroza , ale masz bardzo wygodna pozycje co pozwala na dluzsze wycieczki bez bolu plecow , rak itd

Napisano

Decatlon ma rowery robione tylko dla swojej firmy i nie wydają mi się one najlepszej jakości.

grzegorzkm - Ładna ta Julietta:) lepsza niż 5-v??

Wybaczcie ze w tym temacie ale pisałam już o poradę w odpowiednim dziale ale tam mało osób odpowiada może tu mi ktoś oprócz dobrego sklepu poradzi rowerek, wtedy to nawet przez neta mogę zamówić inaczej muszę liczyć na porady sprzedawców a nie zawsze są dobre np mało brakowało a byśmy utopili pieniądze w Go Sporcie dlatego nie chce słyszeć już o tego typu marketach.

Napisano

Polecam sklep Activa w Rudzie Śląskiej.Mają tam duży wybór rowerów z interesującego cię przedziału cenowego,do obejrzenia na żywo.

Napisano

julieta ladna , niestety nie mam fotki zrobionej , a v-5 nie znam , tak jak mowie usiadz sobie na rowerze przejedz sie zobaczysz , ktory ci najlepiej podchodzi , najwazniejsze jest to abys dobrze sie czula podczas jazdy , nastepne pytanie , ktore musisz sobie zadac , gdzie tym rowerem chcesz jezdzic , a wlasciwie to na samym poczatku trzeba sie okreslic , kupujac rower zeby jezdzic nim w parku lub po lesie w dosc plaskim terenie nie trzeba miec super osprzetu i wg mnie osprzet oferowany w meridach typu juliet jest wystarczajacy .

Polecam sklep w chorzowie na ul. moscickiego , to jest niedaleko CH AKS i stadionu slaskiego , facet konkretny (rowniez jezdzi na rowerku ) , tylko musisz z nim gadac , nie z jego zona czy corka tylko z nim . Sklep ma w domku jednorodzinnym , bo to chyba interes rodzinny .

Napisano

Roweru potrzebuje do jazdy na utwardzonym terenie i do pracy, ale tez żeby można było wjechać do lasu

Napisano

Ja bym wybral juliete , w zaleznosci ile chcesz wydac miedzy modelem v10 a v40 , crossway-a bym sobie odposcil , ale to tylko moje zdanie , aha i bardzo dobry sklep meridy jest tez w imielinie ul.Św.Br.Alberta 54 , z reszta popatrz sobie na allegro , wybor w kolorach jest naprawde duzy

a tu gdybys za nie wielka doplata chciala za szaleć http://allegro.pl/nowy-rower-cube-aim-black-white-18-2011-raty-i1606045441.html

• 2 tygodnie później...
Napisano

katza jeśli mogę się wtrącić, piszesz że pozycja wyprostowana jest dla ciebie wygodna.Powinnaś wybrać do tego okropną kanapę, bo jeśli siodełko Ci nie wytłumi nierówności to wszystko idzie w kręgosłup, co może prowadzić do problemów zdrowotnych.

Napisano

Witam was ja proponuje sklep rowerowy w Mysłowicach oto Adres:BYTOMSKA 19 MYSŁOWICE 41-400 rowerowy2@tlen.pl www.jbike.pl ten sklep jest autoryzowanym dilerem Meridy i Authora ja 3 lata temu kupywalem tam dwa rowery dla siebie i dla zony i za podana cenę kupicie tam fajne rowery

• 2 tygodnie później...
Napisano
katza jeśli mogę się wtrącić, piszesz że pozycja wyprostowana jest dla ciebie wygodna.Powinnaś wybrać do tego okropną kanapę, bo jeśli siodełko Ci nie wytłumi nierówności to wszystko idzie w kręgosłup, co może prowadzić do problemów zdrowotnych.

zgadzam się z Tobą w 100% tylko zauważ fakt, że taka pozycja jest w rowerach miejskich, a nimi jeździ się (a przynajmniej powinno jeździć) po mieście a więc asfslcie. W związku z tym problem nie ma prawa istnienia... Jazda miejskim rowerem w miescie jest o wiele wygodniejsza i zdrowsza dla kregoslupa niz rowerem gorskim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...