buritto Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Witam, zamówiłem nowy łańcuch Shimano Deore LX. Moje pytanie: Czy opłaca się zakładać nowy łańcuch na tą kasete?(jej przebieg to ponad 5000km) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Nie, nie opłaca się, będzie przeskakiwał na niektórych przełożeniach (prawdopodobnie na 5,6,7). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buritto Napisano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Dzięki : ) Dzięki : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Wymieniam u siebie łańcuch na nowy wtedy gdy osiągnie rozciągnięcie 1% (napędy 7 i 8rz.). Przy takim rozciągnięciu łańcuch się przyjmuję. Moje kasety wyglądają gorzej niż ta z załącznika (ja widzę ślady zużycia tylko na 4, 5 i 6).\ Moje zdanie jest takie, że nowy łańcuch będzie poprawnie współpracował z tą kasetą od samego początku. Nie ma rady: zamontuj nowy łańcuch i sam się przekonaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buritto Napisano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Dziękuje za odpowiedzi. Tak, jak przyjdzie łańcuch i go zamontuje to wtedy ocenie stan rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Jak na moje oko z tą kasetą nie jest jeszcze tak żle i wydaje mi się,że może ona jeszcze trzymać nowy łańcuch.Lekkie zużycie koronek 4,5,6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Na moje oko również kaseta wygląda bardzo dobrze, spróbować warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.