P3NNY Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Cześć. Z racji że moje zgnite kolano chyba odżywa pojawił się zamysł odwiedzenia Beskidu Sądeckiego. Punkt wypadowy byłby w Rytrze/ Barcicach i tu chciałbym zapytać czy to dobry wybór czy może ogranicza mnie tylko do określonej małej liczby szlaków. Dobrze jakby miał ktoś plan rowerowy tamtych okolic, mapkę szlaków etc bo w sklepach nie uwidziałem póki co tych okolic. Z góry dzięki za pomoc. Aha czy na Pasmo Radziejowej (32 km długości tak?) dam radę dobić od strony Rytra czy muszę się cofnąc do Starego Sącza? Wszelkie info o okolicy mile widziane.
detonator Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Rytro jest dobrą bazą wypadową. Jesteś pośrodku pasma Radziejowej i pasma Jaworzyny Krynickiej. Pierwsze co to mapa. Jest bardzo wskazane żebyś takową posiadał, nie kosztuje wiele a pozwoli fajnie zaplanować trasę oraz ułatwi poruszanie się w terenie. Myślę, że w 3-4 dni ogarniesz większość Beskidu Sądeckiego i może jeszcze zerkniesz w Małe Pieniny, które szczerze polecam. Nie chcę Ci tu podawać konkretnej trasy, bo nie wiem ile kilometrów jesteś w stanie utargać po górach. Ogólnie na Radziejową, z Rytra, uderz niebieskim szlakiem rowerowym, praktycznie cały do podjechania i następnie czerwonym szlakiem ( tu znowu kłania się mapa ) Ogólnie Beskid Sądecki jest wspaniały na rower i gdybym mieszkał bliżej, to pewnie bym tam bywał częściej Oto przykładowa trasa jaką zrobiłem w Beskidzie Sądeckim: KLIK
P3NNY Napisano 10 Maja 2011 Autor Napisano 10 Maja 2011 No mapa to jasna sprawa... Na rowerze przed operacją kolana w górach byłem w stanie robić nawet 80km ale jak teraz będzie nie mam pojęcia, wiem że ograniczenie w głowie nie pozwoli jak kiedyś ale nie o tym... Co do Twojej trasy- już chyba cały Twój album obejrzałem kiedyś i ogólnie powracam czasem tak popatrzeć bo strasznie lubie takie opisy wypraw więc skorzystam. Wiadomym jest że w mapy się zaopatrzę ale masz może takie w wersjach pdf etc. żebym mógł wcześniej powertować?
broklyn20 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 szczerze polecam trasę z Jaworzyny do Rytra przez Halę Pisaną i Halę Łabowską można i w drugą stronę ale już nie jest tak zjazdowo
aaalata Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Generalnie okolice bardzo fajne. Ja szczerze polecam okolice Jaworzyny Krynickiej. Fajny podjazd szlakiem zaczynającym się na końcu/początku deptaku z Krynicy, najpierw kawałek po schodach, potem trudno trafić z asfaltu na łąkę między domami (kawałek prowadzenia) i mniej więcej trzysetnego metra szlaku już cały czas łagodny podjazd do szlaku czerwonego. Ewentualnie jak kolano po operacji to można wjechać kolejką (26 zeta) i ruszyć w kierunku rytra, wierchomli, krzeszowa. Na Radziejowej nie byłem ale chętnie się dowiem, czy-da-się...
beskid Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Moim skromnym zdaniem lepszy wybór to początek podjazdu praktycznie w całości asfaltem na Przehybę w Gołkowicach ( konkretnie to Skrudzina-Gaboń) . Teraz ze szczytu jest całkiem nieźle w rejon Radziejowej i Wielkiego Rogacza skąd szybko można się dostać do Rytra. Byłem na Radziejowej tylko raz z uwagi na to, że jest w całości zalesiona i nic nie widać dlatego zawsze ją trawersuję. Oto dobra mapa:Beskid Sądecki
detonator Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Na Radziejowej nie byłem ale chętnie się dowiem, czy-da-się... Da się...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.