Skocz do zawartości

[Beskid Sądecki]

P3NNY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Z racji że moje zgnite :P kolano chyba odżywa pojawił się zamysł odwiedzenia Beskidu Sądeckiego. Punkt wypadowy byłby w Rytrze/ Barcicach i tu chciałbym zapytać czy to dobry wybór czy może ogranicza mnie tylko do określonej małej liczby szlaków. Dobrze jakby miał ktoś plan rowerowy tamtych okolic, mapkę szlaków etc bo w sklepach nie uwidziałem póki co tych okolic.

Z góry dzięki za pomoc.

Aha czy na Pasmo Radziejowej (32 km długości tak?) dam radę dobić od strony Rytra czy muszę się cofnąc do Starego Sącza?

Wszelkie info o okolicy mile widziane.

Napisano

Rytro jest dobrą bazą wypadową.

Jesteś pośrodku pasma Radziejowej i pasma Jaworzyny Krynickiej.

Pierwsze co to mapa. Jest bardzo wskazane żebyś takową posiadał, nie kosztuje wiele a pozwoli fajnie zaplanować trasę oraz ułatwi poruszanie się w terenie.

Myślę, że w 3-4 dni ogarniesz większość Beskidu Sądeckiego i może jeszcze zerkniesz w Małe Pieniny, które szczerze polecam.

Nie chcę Ci tu podawać konkretnej trasy, bo nie wiem ile kilometrów jesteś w stanie utargać po górach.

Ogólnie na Radziejową, z Rytra, uderz niebieskim szlakiem rowerowym, praktycznie cały do podjechania i następnie czerwonym szlakiem ( tu znowu kłania się mapa :) )

Ogólnie Beskid Sądecki jest wspaniały na rower i gdybym mieszkał bliżej, to pewnie bym tam bywał częściej :rolleyes:

Oto przykładowa trasa jaką zrobiłem w Beskidzie Sądeckim:

KLIK

Napisano

No mapa to jasna sprawa...:)

Na rowerze przed operacją kolana w górach byłem w stanie robić nawet 80km ale jak teraz będzie nie mam pojęcia, wiem że ograniczenie w głowie nie pozwoli jak kiedyś ale nie o tym...

Co do Twojej trasy- już chyba cały Twój album obejrzałem kiedyś i ogólnie powracam czasem tak popatrzeć bo strasznie lubie takie opisy wypraw więc skorzystam.

Wiadomym jest że w mapy się zaopatrzę ale masz może takie w wersjach pdf etc. żebym mógł wcześniej powertować?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Generalnie okolice bardzo fajne.

Ja szczerze polecam okolice Jaworzyny Krynickiej. Fajny podjazd szlakiem zaczynającym się na końcu/początku deptaku z Krynicy, najpierw kawałek po schodach, potem trudno trafić z asfaltu na łąkę między domami (kawałek prowadzenia) i mniej więcej trzysetnego metra szlaku już cały czas łagodny podjazd do szlaku czerwonego. Ewentualnie jak kolano po operacji to można wjechać kolejką (26 zeta) i ruszyć w kierunku rytra, wierchomli, krzeszowa.

Na Radziejowej nie byłem ale chętnie się dowiem, czy-da-się...

Napisano

Moim skromnym zdaniem lepszy wybór to początek podjazdu praktycznie w całości asfaltem na Przehybę w Gołkowicach ( konkretnie to Skrudzina-Gaboń) :) . Teraz ze szczytu jest całkiem nieźle w rejon Radziejowej i Wielkiego Rogacza skąd szybko można się dostać do Rytra.

Byłem na Radziejowej tylko raz z uwagi na to, że jest w całości zalesiona :( i nic nie widać dlatego zawsze ją trawersuję. :yes:

Oto dobra mapa:Beskid Sądecki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...