tomke1 Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Już prawie miałem kupować do mojej czarnej maszyny wreszcie hydrauliki (niestety inne rzeczy wcześniej trzeba było kupić) bo mechaniczne MX2 już mi się znudziły Po wielu pomysłach padło na SLX lub XT z naciskiem bardziej jednak na XT model M775. A tu teraz Shimano wyskoczyło z nowym modelem M785 I z jednej strony mnie ciśnie na zakup a z drugiej strony mnie blokuje fakt że kupię model który powstał dosyć dawno (2008) i potem będę żałował że nie kupiłem tych nowych. Myślicie że warto poczekać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 A czytałeś to to? http://www.bikeradar.com/gear/category/components/disc-brake-systems/product/review-shimano-xt-m785-disc-brakes-44702/ Na Twoim miejscu poczekałbym trochę na pierwsze relacje użytkowników, w końcu hamulce nie zając, nie uciekną Swoją drogą rozumiem, że wybór padł na hample XT i koniec kropka? W lepszej cenie masz Formule K24/Bianco a nawet Oro Puro, bardzo chwalone hamulce. K24/Bianco 152€, Oro Puro 172€, komplety razem z tarczami itd, wysyłka 18€: http://store.formula-brake.com/special_offers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Swoją drogą rozumiem, że wybór padł na hample XT i koniec kropka? ... Poza właściwościami patrzę też na wygląd, i jakoś za nic mi te Formule podejść nie mogą, ale też rozważałem. W opcji są jeszcze Elixiry CR (ale w nich mi się tarcza nie podoba, za to tarcz XT na pająku jest dla mnie super ), ale chyba jednak poczekam na te nowe XT, a cena podana w artykule znając życie znajdzie się gdzieś niższa więc w okolicach 1tyś się dam radę wyrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Z całym szacunkiem do shimano, ale jakoś hamulce avid'a czy formula bardziej mnie przekonują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Z całym szacunkiem do shimano, ale jakoś hamulce avid'a czy formula bardziej mnie przekonują. Przecież to normalne że ktoś woli Shimano a ktoś Srama tak samo jak Mercedesa lub Audi bynajmniej nie mam ani jednego ani drugiego, niestety... Zresztą decyzja już podjęta w 99%.. czekam na nowe XT wkońcu oparte są o sprawdzonych nowych XTR'ach to narzekać nie będę zwłaszcza że porównanie będę miał do mechanicznych Hayes'ów, więc będzie przepaść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Też kilka dni temu stałem nad dylematem wyboru hamulców, ale padło na Avid ze względu na łatwość serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.