Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] XT M775 czy M785

tomke1

Rekomendowane odpowiedzi

Już prawie miałem kupować do mojej czarnej maszyny wreszcie hydrauliki (niestety inne rzeczy wcześniej trzeba było kupić) bo mechaniczne MX2 już mi się znudziły :)

Po wielu pomysłach padło na SLX lub XT z naciskiem bardziej jednak na XT model M775.

A tu teraz Shimano wyskoczyło z nowym modelem M785 :)

I z jednej strony mnie ciśnie na zakup a z drugiej strony mnie blokuje fakt że kupię model który powstał dosyć dawno (2008) i potem będę żałował że nie kupiłem tych nowych.

Myślicie że warto poczekać ?

A czytałeś to to? http://www.bikeradar.com/gear/category/components/disc-brake-systems/product/review-shimano-xt-m785-disc-brakes-44702/

Na Twoim miejscu poczekałbym trochę na pierwsze relacje użytkowników, w końcu hamulce nie zając, nie uciekną :) Swoją drogą rozumiem, że wybór padł na hample XT i koniec kropka? W lepszej cenie masz Formule K24/Bianco a nawet Oro Puro, bardzo chwalone hamulce. K24/Bianco 152€, Oro Puro 172€, komplety razem z tarczami itd, wysyłka 18€: http://store.formula-brake.com/special_offers

Swoją drogą rozumiem, że wybór padł na hample XT i koniec kropka? ...

Poza właściwościami patrzę też na wygląd, i jakoś za nic mi te Formule podejść nie mogą, ale też rozważałem.

W opcji są jeszcze Elixiry CR (ale w nich mi się tarcza nie podoba, za to tarcz XT na pająku jest dla mnie super :) ), ale chyba jednak poczekam na te nowe XT, a cena podana w artykule znając życie znajdzie się gdzieś niższa :) więc w okolicach 1tyś się dam radę wyrobić :)

Z całym szacunkiem do shimano, ale jakoś hamulce avid'a czy formula bardziej mnie przekonują.

Przecież to normalne że ktoś woli Shimano a ktoś Srama tak samo jak Mercedesa lub Audi :D bynajmniej nie mam ani jednego ani drugiego, niestety...

Zresztą decyzja już podjęta w 99%.. czekam na nowe XT wkońcu oparte są o sprawdzonych nowych XTR'ach to narzekać nie będę zwłaszcza że porównanie będę miał do mechanicznych Hayes'ów, więc będzie przepaść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...