geodan Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Witam W tym roku planujemy wycieczkę po Ukrainie . Jeżeli ktoś był to proszę o garść wrażeń ewentualnie sugestie co warto obejrzeć , i na co zwrócić uwagę Pozdrawiam geodan
tomaler Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Ukraina to zly pomysl:p ciezko tam z policja ktora jest dociekliwa wszystkiego i lapowkarska:p a wrazen z ukrainy raczej bym nie oczekiwal:p ale powodzenia:D
michalj Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Przesadzasz. Byłem 2 razy samochodem na Krymie (w ostatnie i 3 lata temu wakacje). Zrobione 2x5000 km prywatnym autem i jeden mandat (słuszny-przekroczenie prędkości). Wydaje mi się, że po bocznych drogach można spokojnie jeździć rowerem.
tomaler Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 Tez bylem na krymie:p spoko nawet tam jest:p Najladniejsze miejsce na ukrainie:p Moim zdaniem jedyne miejsce ktore warto odwiedzic:p
michalj Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 Zgadzam się, Krym jest jedynym ładnym miejscem w UA. Sama Ukraina nie jest zbyt urodziwa pod względem przyrody, ciekawe są zabytki, miasta. A rowerem na Krym to trochę daleko i za gorąco w lato
Diver Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Witam Byłem pozytywnie zaskoczony Ukrainą. Większość dróg gorsza niż w Polsce, ale są i drogi bardzo dobre z dużym pasem serwisowym, gdzie dwa rowery mogą jechać obok siebie. Ludzie mili. Najlepszy KWAS na świecie. Oczywiście do picia. Byłem w czerwcu zeszłego roku. Jeżeli chodzi o noclegi to polecam stronę http://www.ezdimsami.com.ua/ . Spotkałem właściciela tej strony, jak chodził po wiosce i spisywał kto, gdzie i za ile da nocleg. Polecił mi haziajke i było super. w rejonach przygranicznych można mówić po polsku. Doświadczenie jechania "przemytnikiem" przez granicę - niezapomniane. Polecam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.