deftones9 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Stoje przed bardzo trudna decyzją gdyz generalnie to jestem zielony w tym temacie.Jakies dwa lata temu zakupiłem rower z firmy northtec czy jakoś tak i rozpadł sie po 5 miesiacach użytkowania.Teraz jako że posiadam nadmiar gotówki chciałbym kupic cos co posłuzy mi dłużej.Jeżdze głównie po lasach,polach i kamienistych terenach.Chce rower lekki a zarazem wytrzymały dobrze wyposażony... chciałbym abyście mi tez doradzili przy okazji co lepsze v-brake czy tarcze? full czy sztywny? z góry ogromne dzięki za porady... chciałbym też mniej wiecej wiedzieć w jaki rozmiar sie pakować przy wzroscie około 175 i wadze 88kg.Moje propozycje: Trek Skye SLX Disc Kross Crime Bulls WILD CARD2 Kellys Beast Giant Talon 3 DISC Cube Analog Black&White Disc Merida Matts 60-D Kross Level A6 V-Brake jest masa rowerów w tej cenie..pomóżcie mi wybrać najlepszy pomoże ktoś?
daro77 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Ja dziś ogarniałem rower dla kolegi. Limit 2000. Jako że ma takie a nie inne sklepy pod nosem ma przymierzyć 3 typy. I takie też polecam: Cube Analog DSC - będzie trochę drożej ale w ski teamie płacąc kartą -10% Unibike Flite Kross A4 DSC Kolega koniecznie chciał tarcze hydr. Na 90% weźmie Cube. Tylko mam do Ciebie pytanie napisałeś Cube Analog Black&White Disc, DSC z tego roku jest taki grafitowy, kolega chciałby właśnie B&W. Daj linka gdzie widziałeś Analoga DSC B&W, może to zeszłoroczny ? Co do ramy to 18" będzie dla Ciebie ok, ale oczywiście przymiarka to podstawa. O fullu w tej cenie zapomnij. Hardtail będzie git. Hamulce: zdecydowanie bierz tarczówki, ale tylko hydrauliki.
deftones9 Napisano 10 Maja 2011 Autor Napisano 10 Maja 2011 jest Black&White ale wersja AIM.. a ta wersja Analog w koloerze grafitowym nie widzi mi sie kolorystycznie.Nie wiem czy dokładnie tak jest ale na obrazku pokazane są nawet opony grafitowe? a co sądzisz jeszcze o tym treku Trek 4300 Disc black model 2011 ? @up na swiatrowerów zle zatytułowali poprostu model
Rulez Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 http://www.velo.com.pl/rowery/?id=590 W rozmiarze 17" .
daro77 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 No tak. Więc będzie grafitowy... Co do Treka. Na pewno w stosunku do powyższych in minus hamulce mechaniczne. Co do amortyzatora się nie wypowiadam markę Spinner znam tylko ze słyszenia. Wg mnie nie jest warty 2K.
deftones9 Napisano 10 Maja 2011 Autor Napisano 10 Maja 2011 No tak. Więc będzie grafitowy... Co do Treka. Na pewno w stosunku do powyższych in minus hamulce mechaniczne. Co do amortyzatora się nie wypowiadam markę Spinner znam tylko ze słyszenia. Wg mnie nie jest warty 2K. a jak rozpoznałeś że mechaniczne skoro jest napisane że hydrauliczne w specyfikacji
daro77 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 http://www.ssc.pl/trek2010/4300%20Disc.html Hamulce: Shimano 416 mech. disc, dźw.Shimano EF50
deftones9 Napisano 10 Maja 2011 Autor Napisano 10 Maja 2011 wielkie dzieki Daro..mam do Ciebie jeszcze jedno ostatnie pytanie po którym proawdopodobnie kupie rower.Wypowiedz sie jeszcze na temat tej Meridy Merida Matts TFS 300-D .Z góry dzięki
daro77 Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Jednak źle. Ten który wkleiłem to model 2010. Model 2011 ma faktycznie hydrauliki. Ale Promax to słaby sprzęt. W Analogu masz Hayesy. Nie zmienia to mojego zdania że 2011 nie wart. 2100. Merida porównywalnie do Analoga, ale słabsze hamulce i wyższa cena. Unibike Flite wypada jeszcze lepiej bo ma już XCR z przodu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.