Skocz do zawartości

[1000] uźywany cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chcialem kupic uzywany rower lub z wyprzedazy, wydaje mi sie ze najlepszy bylby typu cross.

Preferowany typ jazdy: rekreacyjny 30% lesne sciezki gorskie, 70% asfalt

Waga: 84kg

Wzrost: 183cm

Dopiero zaczynam przygode i to bedzie moj pierwszy rower [pomijajac jakies skladaki z dziecinstwa], wiec prosze o Wasze sugestie. Moj budzet to max 1050zł, dlatego że istnieje ryzyko iz rower bedzie stal i sie kuzyl.

Moje wymagania sa takie zeby rower byl przyjemny w prowadzeniu, komfortowy, lekki i zwarty. W jednym zdaniu: prosil sie o to zeby na niego wsiasc i jechac.

Po przeczytaniu tematow z forum i krotkich poszukiwaniach nasuwa mi sie:

FULL SUSPENSION MONGOOSE PRO obecnie 700zł na allegro warto?

http://allegro.pl/rower-full-suspension-mongoose-pro-i1583932257.html

dziekuje z gory za pomoc.

Napisano

Ten z linku to nie cross, wiec nie wiem skad ten pomysl. Crossy nie sa tak popularne jak gorale, wiec na allegro nie wiem czy znajdziesz jakas dobra oferte, ale policytowac warto.

Napisano

Oczywiście, przepraszam za pomyłkę.

Byłem w sklepie przymierzyc sie do evado, byl tylko 19" ale taki mi wychodzi z wyliczen ze strony kross'a i ni jak nie lezy mi. Siodelko bardzo wysoko, kierownica blisko...

Pewnie dlatego w starciu z Herculesem Jump czy Merida Crossway pacjenci 182-186 wybieraja rame 20,5" ktora wyadaje sie byc lepiej dopasowana.

Moi obecni faworyci:

Evado 1.2 za 1339 21"

Hercules Jump 1349 20,5"

Merida Crossway 40-V 1399 20,5"

1399 to max jezeli chodzi o budzet

ale mocno zastawnawiam sie nad Mongosse 350 crossway http://allegro.pl/mongoose-crossway-350-2009-shimano-acera-hit-30-i1601493214.html za 1000

Ten ostatni najbardziej spelnia moje oczekiwania budzetowe, sporo gorszy jezeli chodzi o te wyzej? Doradzcie cos bo jestem w kropce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...