Skocz do zawartości

[rower] Scott Purgatory z 97r

Dizmon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!!

Mam pytanie posiadam rower Scott Purgatory z 97r rower jest w bardzo dobrym stanie problem polega na tym że kupując ten rower miałem 18lat teraz mam 32 :) rama to 17,5" ja mam 178cm i 92kg cały osprzęt jest oryginalny nic w nim nie było wymieniane nie wiem czy warto coś wymieniać (wolałbym ta właśnie opcję jeśli tak to od czego zacząć?) czy lepiej go sprzedać i kupić coś nowszego ? (jeśli nowe to co polecacie tak do kwoty 2 max 2,5tyś) rower służy głównie do jazdy po lekkich górkach, lasach 70% i asfalt tak 30%

Z góry dzięki za pomoc

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam!!!

Mam pytanie posiadam rower Scott Purgatory z 97r rower jest w bardzo dobrym stanie problem polega na tym że kupując ten rower miałem 18lat teraz mam 32 :) rama to 17,5" ja mam 178cm i 92kg cały osprzęt jest oryginalny nic w nim nie było wymieniane nie wiem czy warto coś wymieniać (wolałbym ta właśnie opcję jeśli tak to od czego zacząć?) czy lepiej go sprzedać i kupić coś nowszego ? (jeśli nowe to co polecacie tak do kwoty 2 max 2,5tyś) rower służy głównie do jazdy po lekkich górkach, lasach 70% i asfalt tak 30%

Z góry dzięki za pomoc

moje gg 2646443 dzisiaj rozebrałem ten rower na części 1 daj znać na gg to ci coś podpowiem pozdrawiam !!!\

!!!

Napisano

Ale poważnie chcesz go męczyć po lasach ? bo jeśli tylko po szosie i szutrówkach to niczego bym nie zmieniał.

W teren najpierw zmienił bym amor, na coś działającego, jednak wiąże się to ze zmianą sterów i mostka.

Napisano

Ja posiadam RST 260. Do tego jak będę miał chwilę czasu zajrzę do instrukcji. Wtedy firma dawała opis jak konserwować i rozbierać tego typu amortyzatory. I jeszcze jeden myk co do tego roweru, jeżeli był zakupiony u dilera z licencją dostawało się dożywotnią gwarancje na ramę. Pozdrawiam !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...