Dizmon Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Witam!!! Mam pytanie posiadam rower Scott Purgatory z 97r rower jest w bardzo dobrym stanie problem polega na tym że kupując ten rower miałem 18lat teraz mam 32 rama to 17,5" ja mam 178cm i 92kg cały osprzęt jest oryginalny nic w nim nie było wymieniane nie wiem czy warto coś wymieniać (wolałbym ta właśnie opcję jeśli tak to od czego zacząć?) czy lepiej go sprzedać i kupić coś nowszego ? (jeśli nowe to co polecacie tak do kwoty 2 max 2,5tyś) rower służy głównie do jazdy po lekkich górkach, lasach 70% i asfalt tak 30% Z góry dzięki za pomoc
wiedzmin1930 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Witam!!! Mam pytanie posiadam rower Scott Purgatory z 97r rower jest w bardzo dobrym stanie problem polega na tym że kupując ten rower miałem 18lat teraz mam 32 rama to 17,5" ja mam 178cm i 92kg cały osprzęt jest oryginalny nic w nim nie było wymieniane nie wiem czy warto coś wymieniać (wolałbym ta właśnie opcję jeśli tak to od czego zacząć?) czy lepiej go sprzedać i kupić coś nowszego ? (jeśli nowe to co polecacie tak do kwoty 2 max 2,5tyś) rower służy głównie do jazdy po lekkich górkach, lasach 70% i asfalt tak 30% Z góry dzięki za pomoc moje gg 2646443 dzisiaj rozebrałem ten rower na części 1 daj znać na gg to ci coś podpowiem pozdrawiam !!!\ !!!
Rulez Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Ale poważnie chcesz go męczyć po lasach ? bo jeśli tylko po szosie i szutrówkach to niczego bym nie zmieniał. W teren najpierw zmienił bym amor, na coś działającego, jednak wiąże się to ze zmianą sterów i mostka.
wiedzmin1930 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Z tego co wiem amortyzatory są RST. Jak wiozłem się za naprawę roweru to nie zauważyłem jakiś uchybień w działaniu amortyzatora.
Rulez Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 RST 161B, nie nazwał bym tego nawet amortyzatorem Ale na asfalt czy szuter wystarczy ...
wiedzmin1930 Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Ja posiadam RST 260. Do tego jak będę miał chwilę czasu zajrzę do instrukcji. Wtedy firma dawała opis jak konserwować i rozbierać tego typu amortyzatory. I jeszcze jeden myk co do tego roweru, jeżeli był zakupiony u dilera z licencją dostawało się dożywotnią gwarancje na ramę. Pozdrawiam !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.