szakq Napisano 18 Grudnia 2005 Napisano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Jak w temacie na razie ma okolo 1000km przebiegu ale warunki jak widac za oknem ja nie oszczedzaly-prawie caly przebieg to polska jesien a okolo 200km po sniegu roztopy itp wiec lekko nie ma do tego nic jej nie chroni przed blotem bo chlapaczy w rowerze brak a zalezalo mi na redukcjach pod obciazeniem wiec tez moja jazda jej nie sluzy pewnie specjalnie... Bede sukcesywnie w miare mozliwosci dopisywal wrazenia jak na razie miodek-sprezyna podkrecona o jedno klikniecie zrzuca szybko i zdecydowanie-przebieg napedu jakies 4500-5000km(korba deore 540 lancuch PC48(x3).Sterowane linkami shimano w pancerzach sis sp lub aktualnie clarks(podstawowy model w sumie/linka szlifowana nierdzewka-pancerz badziewny raczej),zawiaduje nia manetka SRAM 5.0 gripshift z mikroindexem ktora mam juz nie pamietam ile(bedzie ze 3-4 lata z 15000-20000km).Coz tu mowic jestem w pelni zadowolony mimo stosunkowo sporej ceny bo 99zl(sklep stacjonarny),sprzet sprawny na wysokim poziomie wykonania,dziala super i...na razie tyle :rolleyes:oby tak dalej Edytowane 18 Grudnia 2005 przez szakq
von Lauenberg Napisano 12 Stycznia 2006 Napisano 12 Stycznia 2006 Jest w niej możliwość regulacji siły sprężyny? Czy niższe linie SHimano również mają taką opcję? Chodzi mi konkretnie o Deore.
bikemaniak Napisano 13 Stycznia 2006 Napisano 13 Stycznia 2006 powiem krótko fajna przerzutka zresztą jak cała grupa XT
cdan Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 A ja taką ostatnio sprzedałem, bo luzów nałapała... ale też przebieg mały nie był :wink: Teraz mam Sram 7.0 i pierwsze wrażenia to o wiele łatwiejsze ustawienie niż w xt!! Przejechała na razie z 200 km, więc o trwałości za dużo powiedzieć nie mogę, ale praca jest wzorowa! Jestem super zadowolony zwłaszcza ze względu na cenę jaką za nią dałem - 35 zł Pozdrawiam
szakq Napisano 14 Kwietnia 2006 Autor Napisano 14 Kwietnia 2006 wrazen ciag dalszy-u mnie praca bezproblemowa bo zimie nie widac na niej oznak czasu chdozi wcaig jak pierwszego dnia po wyregulowaniu i montazu.IMO jest calkiem latwa do ustawienia i regulacji co jednak okazuje sie ponad sily mojego kolegi przy korbie race face prodigy i koronkach deore oraz manetce LX=klnie ile wlezie przez pol wycieczki pozycza co kilometr imbusy i tak w kolko ostatecznie biore sie za jej regulacje i co sie okazuje?pare minut regulacji w terenie pozwala na w miare bezproblemowa jazde(jego model ma sporo wiekszy przebieg jednak nie widac tego po niej specjalnie),regulacja cud miod juz w domku....przynajmniej mam nadzieje ze tak bedzie prawda kolego??
szakq Napisano 18 Września 2006 Autor Napisano 18 Września 2006 znow kilka wrazen zdazylo mi sie okolo 5 razy od ostatniego postu ze nie zreduokowala mi z 2 na 1 pod sporym obciazeniem ale bardizej skladam to na karb mocno zuzytego lancucha pc48 i tez nie pierwszej mlodosci juz blatow deore przerzutka nie ma na sobie wiekszych oznak zuzycia wyglada tak samo jak po 1000km aktualnie bedzie ze 4000-4500pewnie
Rekomendowane odpowiedzi