Skocz do zawartości
  • 0

Nowy rower do 2000 zł

Gość Red

Pytanie

Napisano

Witam

Chciałbym nabyć pierwszy "normalny" rower ale że jestem w tym temacie zielony to proszę o pomoc.

Cena do 2000 zł

Rower do jazdy po szosie, polnych i leśnych drogach

Wzrost 182 cm

Waga ok 70 kg

Najlepiej aby można było wymieniać osprzęt roweru, ma służyć na kilka sezonów. Hamulce typu V-Brake i amortyzator z przodu mógłby być.

Z tego co dej pory przeczytałem w sieci musi to być góral.

Wszyscy zachwalają marki Kross i Merida do tego typu wypraw

Jakieś propozycje lub niezbędne pytania co do roweru bo mogłem coś przeoczyć

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wybrałem dla ciebie kilka propozycji.

1.Scott Scale 80

2.Unibike Flite

3.MERIDA MATTS TFS XC 300-V

i na deser z amortyzacją na dwa koła jesli rozważasz taką opcję;

TREK FUEL

Wymiarowo każdy powinien Ci odpowiadać. :thumbsup:

Rowerki pokolei to co ja bym wybrał w podobnej cenie.Scott jest na V-braejkach i ma Amora Rock Shox no i to Scott,natomiast Unibike ma pożądne hamulce tarczowe,ale amor mniej prestiżowej firmy Suntour,reszta osprzętu podobnie.Ta Merida jednak na 3 miejscu.Powodzenia w wyborze. B)

Napisano

Czemu musi być góral? Do takiej jazdy lepiej się sprawdzi maszynka na kołach 28" a nie 26", koniecznie z oponami semislick. Szukaj rowerów trekingowych ( czasem są nazywane miejskimi) np Giant Expression, lub crossowych ( czasem nawywa się je komfort) np merida crossway.

Różnica taka że za podobną cenę crosowy będzie miał ciut lepszy osprzęt, za to treking będzie wyposarzony w błotniki, bagażnik, a często też w oświetlenie.

Pozycja na tych roweruch jest dość wyprostowana, wygodna.

Za 2000 dostaniesz już dość porządną maszynkę, na parę sezonów bezproblemowej jazdy.

Ps. te modele co podałem za przykłady są tańsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...