Michumk Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam, mam problem z takimi manetkami shimano: Nie wiem nawet jak one się nazywają, ale już szału dostaje, bo nie wiem czy coś w manetce się popsuło czy po prostu źle naciągam linkę. Nie wiem czy to normalny objaw, ale manetka nawet z odłączona linka nie chce wskoczyć na najwyższy-3 bieg. Przerzutkę ręcznie mogę tak odchylić żeby mogła działać na największej zębatce, więc tu chyba wszystko ok, śruba H nie blokuje wychylenia, tylko po prostu manetka nie chce się tak wcisnąć i zaskoczyć żeby zostać na "3". I tu moje pytanie czy coś robię nie tak czy po prostu już manetkę szlag trafił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Może główka linki jest za duża albo zepsuta? Wyciągałeś linkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michumk Napisano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Tak, wymieniałem linkę na taką samą i elegancko weszła w swoje miejsce. Z 1 na 2 da się normalnie przerzucić tylko jakby za daleko jedzie ten "wózek" trzymający linkę i na 3 już nie ma szans przekręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.