Skocz do zawartości

[Giro d'Italia] Śmierć Belga Woutera Weylandta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

oglądał ktoś dzisiejszy etap giro ? piekna postawa zawodników,etap nie liczył sie do punktacji,wszyscy jechali spokojnie,ok 35 km/h

co 10 km peleton prowadziła inna grupa a ostatnie bodajże 9 km prowadziła grupa zmarłego Woutera,pare metrów przed linią wszyscy zjechali sie w jedną linie i przejechali mete wspólnie trymając sie razem,aż mi ciary przeszły,piękne pożegnanie od kolegów i całego świata kolarskiego......... ehhhhh :(

Tutaj jest film:

http://www.sportwizja.pl/film/8510/giro-ditalia-2011---4-etap-w-holdzie-dla-woutera-weylandt-1/

Napisano

Dobra tobie to wyszło na dobre ,ale nie uważasz ze sa inne sposoby na sprawienie żeby ludzie bardziej uważali na swoje życię niż pokazywaniem im czyichś zwłok.Moi rodzice jakoś przestrzegali mnie przed tego typu doznaniami ,a jestem osobą która jest bardzo ostrożna czasami do znudzenia.Poza tym chodzi przede wszystkim o to że w moim mniemaniu puszczanie umierającego 26 letniego chłopaka w telewizji w momencie gdy ogląda to jego rodzina to raczej to nie jest najlepsze rozwiązanie, bo chyba ostatnią rzeczą jaką by chcieli to robienie jakiejś medialnej szopki podczas gdy oni przeżywają tragedię . Mówisz że dziecią powinno sie pokazywać takie zdarzenia no ale kurde ludzie po śmierci też wymagają szacunku i to nie są jakieś eksponaty dydaktyczne. Wydaje mi się że dziecku wystraczy wpoić troskę o własne bezpieczństwo a nie stosować terapię szokową.

k...a jak to czytam aż się we mnie gotuje...

Czy na czas wypadku Roberta Kubicy na GP Kanady telewizja przerwała transmisję?

Czy wypadek Felipe Massy został "ocenzurowany" jak dostał sprężyną z bolidu Barichello??

NIE.

Piłki nożnej nie oglądam, ale wiem że kilku piłkarzy też zmarło w czasie meczu i nikt telewizji nie wyłączył na ten czas.

Rozumiem nie pokazywać zbliżeń, ale przecież wystarczy wpisac w google np. "Massa crash" i zobacz jaka fotka wystąpi.

W jakim świecie żyjesz? Nie pokazywać, że ktoś zginął, bo to "złe", "nie dla dzieci", "nie estetyczne"?

Może starych ludzi też nie pokazywać, chorych i kalekich także??

w takim rozumowaniem dojdziemy do myśli przewodniej HITLERA, co nie jest silne (i aryjskie) to usunąć ze świata.

Dodatkowo:

nie pokazujmy, że ktoś zginął. Dziecko (12-15 latki) zabiją kolegę a potem się dziwią, że "nieżyje", bo w grze jak mu strzelił w głowę to odżył...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...