Skocz do zawartości

[rower]Kross Hexagon V8 czy CUBE AIM BLUE-WHITE 201

sliwek1306

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jestem zainteresowany kupnem roweru. Chciał bym się dowiedzieć który rower wybrać Hexagon V8 czy Cube AIM. Hexagon nie wiele droższy od Cuba ale wydaje mi się, że ma lepszy osprzęt. Chodzi mi też o hamulce czy te w Cube są dobre, bo trochę mnie one zniechęcają. Prosił bym o Poradę.

Pozdrawiam

Napisano

A co możesz powiedzieć o hamulach w Cube? I czy hamulce tarczowe hydrauliczne są dobre czy to tylko bardziej taki bajer?

Mam około 190cm bez paru cm. waga 83kg

Napisano

Tarczówki w rowerze za taką kasę się nie opłacają, hamują tak samo jak vki, a więcej ważą. BR-M422 mój kolega ma w KTM i hamują rewelacyjnie. A jeszcze co do hydraulików w Krossie, to może być wielka klapa, zazwyczaj widzę hydrauliki w rowerach za 3000+ . Cube jest w sam raz dopasowany do twojego wzrostu. I jeszcze pytanie gdzie chcesz jeździć?

Napisano

Oj co do tarczówek budżetowych się nie zgodzę. Co do roweru Cuba, wystarczy Ci z v-kami(szutry, asfalt), różnią się prócz hamulców kasetą. Ale to nie przeszkoda. I moim zdaniem ładniejszy jest Cube. :)

Napisano

Z tych dwóch zdecydowanie lepszym wyborem jest Cube. Po pierwsze ma lepszy napęd (przód), lepszą ramę oraz lepszy amortyzator. Przy hamulcach nie odczujesz różnicy. Tyle jeśli chodzi o porównanie tych dwóch modeli. Jeśli chodzi o przeznaczenie to ja bym w ogóle nie kupował roweru MTB jeśli masz zamiast jeździć po asfalcie, od tego są rowery crossowe, trekkingowe i city.

Pzdr.

Cube mi się wydaje lepszy, ale przerzutka Alivio :confused:

A to niby źle??? :blink: Przecież to bardzo dobra przerzutka. Co Ci się w niej nie podoba?

Napisano

Widziałem Gianta Bouldera z tą przerzutką. Jechaliśmy sobie w lesie i była górka, wszyscy podjeżdżają i zmieniają przerzutki, a kolega zmienił przerzutkę i mu pękła.

Napisano

Alivio skubane wytrzymałe są a i kulturą pracy zadowalają. Cube lepszy napęd(w sensie korba) kasetę wymienisz prędzej czy później. Własnie jak kolega PopaY rozważ kupno trekinga :)

Napisano

Cube ma lepszego amora,reszta podobnie.Za Krossem przemawiają hydrauliczne tarczówki,nie są to może jakieś extra sprzęty,ale zawsze.Jednakże ze względu na amora postawiłbym na Cube.

Napisano

Widziałem Gianta Bouldera z tą przerzutką. Jechaliśmy sobie w lesie i była górka, wszyscy podjeżdżają i zmieniają przerzutki, a kolega zmienił przerzutkę i mu pękła.

Jak się dba, tak się ma - tyle. Alivio to bardzo dobry napęd.

Napisano

Dzięki za pomoc, bardzo dużo mi pomgliście. I raczej zdecyduje się na CUBE AIM. A co do rowerów trekingowych, to raczej nie dla mnie. No i CUBE ma bardzo fajne malowanie :)

A cross'a albo trekinga w podobnej cenie 1700zł, jakiego byście proponowali?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...