Skocz do zawartości

[Rower]używany - warty swojej ceny?

r2d2dg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!

Na początku dodam, że jestem nowy na forum i przygodę z rowerami dopiero zaczynam. Planuję zakupić jakiś nie drogi rowerek powiedzmy do 700 zł, najlepiej coś używanego na allegro. Dodam, że planuję na nim jeździć po lesie po ścieżkach może jakieś nie duże górki, czasami asfalt. Na razie zastanawiam się nad czymś takim:

http://allegro.pl/ro...1602758447.html

Generalnie nie wiem czy ten rower nadaje się do takiej jazdy więc tutaj proszę o waszą radę. Jeżeli ktoś jest w stanie polecić coś innego będę bardzo wdzięczny.

pozdrawiam, Artur

Napisano

No nie wiem. Ten KTM ma bardzo fajną ramę i w przypadku roweru używanego skupiałbym się właśnie na zakupie w miarę niezłej ramy, osprzęt to drugorzędna sprawa. Poza tym rower ma jeździć w terenie więc tym bardziej skupić się trzeba na wytrzymałej ramie. W tym przypadku rama jest naprawdę przyzwoita więc ja bym tego rowerku nie skreślał.

Napisano

Jeśli ktoś chce kupić tak tani rower, raczej nie ma pieniędzy na jego modyfikacje. Dlatego też trzeba patrzeć na taki sprzęt całościowo.

Nie napisałeś ile masz wzrostu, bo bez tego możemy sobie szukać i szukać, a jeśli rama będzie za duża/za mała i tak nie ma sensu licytować.

Napisano

No tak najmocniejszy punkt w tym rowerku to oczywiście rama.Reszta nie ciekawa.w sumie czego się spodziewać za takie pieniądze. :icon_wink:

A może skusisz się na jakąś nówkę za 7 stówek tylko nowłaśnie musisz dopasować rower do siebie pod względem rozmiaru.

Może coś w tym stylu:

CARRERA 2000

Pozatym,że nówka to przynajmniej ma lepszego amorka. :icon_mrgreen:

Napisano

znaczy to jest tak, że w tym miesiącu nie mam pieniędzy na modyfikację ;) za jakiś czas może się to zmienić. tak jak pisałem na początku dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerem i nie chciałbym inwestować jakichś dużych pieniędzy jeśli po miesiącu by mi się znudziło. dlatego na początek coś o tak niskiej cenie. co do tej carrery to wychodziłem z założenia, że lepiej wyjdę jak kupię jakiś używany lepszej klasy niż coś nowego w tej cenie. co do wzrostu to mam 172 cm więc nie za dużo :P ehh nawet nie wiedziałem, że to ma takie znaczenie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...